4 gode restauranter i Odense – og et godt tip til cocktails! 21. juni 2018 – Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Odense er desværre en by, som de fleste kun kender fra motorvejen henover Fyn – og det er en skam! De seneste år er en bølge af nye og lækre spisesteder skudt op i Odense, og alene i 2017 åbnede 26 nye restauranter sammen med street food-markederne i Arkaden og Storms Pakhus.

Med andre ord er der masser af gode restauranter i H.C. Andersens smukke by. Lou Noire, der tit kommer forbi i forbindelse med sit arbejde, har spist godt sammen med bibliotekarkollegerne (og et enkelt herrebekendtskab blev det da også til), og her giver hun sine bedste anbefalinger til gode restauranter i Odense.

LÆS OGSÅ: Ferie i hyggelige Svendborg – tips til seværdigheder, shopping, mad og oplevelser

Gastroteket

Gastroteket i Nørregade byder på mad lavet fra bunden, ud fra Nose2Tail-princippet. Her serveres både brunch (kun lørdag), lækker frokost og spændende aftenmenuer. I restauranten, der egentlig startede som en delikatessebutik, er dygtigt håndværk i højsædet, og du finder velkendte fynske og franske delikatesser som oste, charcuteri og vine. I det åbne køkken kan du følge med i den professionelle tilberedning, og skulle du få lyst til at tage nogle af lækkerierne med hjem, er dette også muligt.

Lou og hendes ledsager bestilte det store Charcuteribræt, en delikat fornøjelse med røget laks, pølser og skinker, oste, tomatpesto, artiskokcreme, kompot og nødder. Anretningen var lige tilpas, og der var gjort meget ud af at servere mad af de allerbedste råvarer.

Læs mere her: www.gastroteket.dk

Burger Anarchy

Er du mere til en gourmetburger, serveret uden dikkedarer, men med masser af smag og virkelig lækkert tilbehør, så er Burger Anarchy lige rundt om hjørnet fra Gastroteket også et besøg værd. Lou har været der flere gange og spiser altid det samme: til forret (og fordi der godt kan være lidt ventetid – stedet er meget populært!) en gang Spicy chicken cheese tops og Anarchist-burger med vildsvin og skimmelost og dertil grovfritter med trøffelmayo.

Burger Anarchy udvikler hele tiden nye burgere, så der er noget for enhver smag: med lam, foie gras og fisk – og også en burger med spicy veggie bøf til vegetarerne!

Læs mere her og husk at bestille bord: www.burgeranarchy.dk

Restaurant Carlslund

Et fast indslag blandt Lou og hendes bibliotekarkolleger er at spise æggekage på Restaurant Carlslund i Fruens Bøge Skov, en tradition der desværre måtte sættes på pause, da restauranten nedbrændte i 2015. Nu er bygningen genopført, og Lou og de andre bibliotekarer var for nylig forbi den hyggelige gårdhave til en gang æggekage med stegt flæsk – og dét ad libitum. Ingen af dem er de store snapsedrikkere til hverdag, men Carlslund er et traditionsbundet sted, så ned måtte den stærke drik!

Læs mere her: www.carlslund-restaurant.dk

Restaurant No. 61

På hjørnet af Kongensgade og Vindegade ligger Restaurant no. 61, der i 2014 blev kåret som Danmarks Bedste Bistro/Brasseri Spisested i Den Danske Spiseguide. Her kan du til forholdsvis få penge – 3 retter fra den faste menu til 325 kr. – få store gastronomiske oplevelser.

Lou Noire var til et møde faldet i snak med en lokal herre, der med sin kække fynske dialekt tog sig mod til at invitere hende ud samme aften. Det blev en skøn middag, som huskes længe efter, for både selskabet og middagen fik det højeste antal stjerner i Lous private dagbog. Især mindes Lou den franske dessertklassiker, crème brûléen. En forholdsvis simpel ret, som her var tilberedt til perfektion med et låg af tyndt, brændt karamel og den helt perfekte smag af vanilje. En smag, der stadig sad på Lous læber, da hun blev kysset farvel udenfor restauranten…

Læs mere her og bestil et bord: www.restaurant.no61.dk

Læs alle de andre tips til gode spisesteder – anbefalet af Lou Noire!

Amy’s Bar & Winehouse – nyd et godt glas vin eller en cocktail efter maden

… et rigtigt farvel blev det dog ikke til, for det lille selskab blev hurtigt enige om, at aftenen ikke skulle slutte endnu. Lous date ledte hende derpå hen til en dejlig bar, fyldt med liv og glade mennesker. Både udvalget af cocktails og især selskabet var lige noget for Lou, og det blev en skøn aften på Amy’s Bar & Winehouse med masser af dejlige cocktails!

Læs mere her: www.amysbar.dk

Find et godt hotel i Odense

Odense byder på hoteller i alle prisklasser. Lou Noire bor dog altid på Milling Hotel Plaza, både fordi det ligger tæt på både biblioteker, gågade og banegård, og lige så meget for hotellet selv. Lou, der jo om nogen er en vintage-elsker, kan slet ikke stå for den charmerende indretning i det, der regnes som et af Odenses ældste og smukkeste hoteller. Historien melder dog ikke noget om, hvorvidt hun overnattede alene på hotelværelset, dén aften hun blev fulgt hjem…

 

« Sandaler du kan gå langt i – i vintage- og pinup-stilen
Pinup-badedragter – når 50’er-pigen tager til stranden! »