4 gode restauranter i Alicante – og et godt tip til morgenmad! 2. maj 2018 – Kategori: Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Klik her og gå til Saxo.com

Alicante er et paradis for livsnydere! Her kan du få mange pragtfulde madoplevelser, hvis du vel at mærke ved, hvor du skal gå hen. Som i alle andre byer er et par minutters googling godt givet ud, og de rigtig gode restauranter finder du i app’en Michelin Travel Guide. Det er dog også muligt at finde billige restauranter i Alicante, og mange spaniere snupper gerne en hurtig montadito, et lille brød med delikat fyld, sammen med et glas vin.

Inden du går på jagt efter de gode restauranter, er det dog vigtigt at nævne, at der også er rigtig meget dårlig frostmad i Alicante. En tommelfingerregel er at undgå de mest turistede spisesteder ved Esplanade d’Espagne og de første par gader op fra marinaen – med La Taberna Del Gourmet som en klar undtagelse.

Hold udkig efter restauranter hvor de lokale spiser. Sidder der kun turister, er det ofte ikke et sted, hvor du får de helt store madoplevelser. Dette kan dog også snyde, for spanierne spiser sent, gerne efter klokken 21. De restauranter, der for et øjeblik siden var helt tomme, bliver derefter hurtigt fyldt op med spaniere, der ved, hvor de bedste restauranter i Alicante ligger. Hvis det er muligt, er det derfor en god ide at bestille bord allerede hjemmefra.

Velbekomme!

Læs også: Seværdigheder i Alicante – 5 ting du ikke må gå glip af!

El Canto

Det brune interiør minder om en dansk krostue, men El Canto ligner dét, den er: En tapasbar fyldt med traditioner, hvor du spiser virkelig god, lokal mad! Stå gerne klar foran døren, når de åbner, for der bliver meget hurtigt fyldt. Serveringen er lettere kaotisk, men meget underholdende, og udskiftningen blandt de spisende gæster er stor – køen udenfor vokser nemlig hele tiden.

Gå efter de traditionelle tapas med skinke, ost og rejer og bestil også gerne en eller flere montaditos, de små brød med fyld. Gør som de andre spanske gæster og vælg en god, lokal øl til.

Læs mere her: www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g1064230-d1579365-Reviews-El_Canto-Alicante

El Portal

En af stjernerne i byen, som du ikke må gå glip af, er den fashionable restaurant El Portal. Her får du en oplevelse for både gane og øje! Mens du venter på maden, kan du nyde synet af de professionelle bartendere, der ved baren midt i rummet mixer farvestrålende cocktails.

Maden er udsøgt og helt sikkert værd at rejse efter. I Alicante kan du spise gourmetmad til overkommelige priser. Prøv for eksempel den faste menu med snacks, to forretter, fisk, kød og dessert samt den tilhørende vinmenu, til en pris på ca. 1500 danske kroner.

Og nyd så når retterne begynder at ankomme: en skaldyrsanretning, marineret sild med mangosauce og kaviar (sikkert eksotisk for spanierne, men danskere vil nok savne snapsen!), æg med svampe, foiegras og trøffelolie, tun, sortfodsgris og kage med kaffe-is.

Læs mere her og husk at bestille bord: www.elportaltabernawines.com/elportal-krug

La Taberna Del Gourmet

Leder du efter god tapas, og gerne noget du ikke har smagt før, så bestil et bord på La Taberna Del Gourmet. Ud over det store menukort byder restauranten også på en lille og en stor menu til henholdsvis 29 og 59 euro, 220 og 440 danske kroner.

En “lille menu” er noget misvisende, for der er meget mere mad, end de fleste kan spise. Et godt råd må derfor være at gå langsomt til værks for at få plads til de mange retter.

Læs mere her og bestil et bord: www.latabernadelgourmet.com

Læs alle de andre tips til gode spisesteder – anbefalet af Lou Noire!

La Tasca Del Barrio

Hvor de tre første restauranter alle havde indendørs servering, er det straks lidt sværere at finde en god restaurant under åben himmel. Der er mange restauranter, der gerne vil tilbyde dig en plads, hvor du kan nyde den spanske sommeraften, men maden på turist-restauranterne langs Ramblaen kan nogle gange være direkte tarvelig.

Går du længere ind i den gamle del af byen, kan du dog i de små, snævre gader finde udmærkede restauranter. På La Tasca Del Barrio får du god tapas til prisen. Menukortet byder på de velkendte tapas og dertil også pintxos, ristet brød med fyld. Bestil et godt glas vin til og nyd livet i den lille gade!

Læs mere her: www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g1064230-d9705527-Reviews-La_Tasca_Del_Barrio-Alicante

Nyd et godt glas vin eller en cocktail efter maden

Spanierne elsker at gå ud og især fredag og lørdag er der tryk på i bargaderne omkring Carrer Castaños. Besøg gerne vinbaren Syrah Wine Bar til et godt glas vin eller find den lille gade Calle San Pascual, hvor bordene hurtigt bliver fyldt af lokale og turister.

Læs også: Shopping i Alicante – her finder du alle de gode butikker!

Find den gode morgenmad i Alicante

Bor du som anbefalet herunder på Hotel Suites Del Mar, kan du nyde den store morgenmadsbuffet på hoteller. Her er alt, hvad hjertet kan begære af lækkert brød, æg og bacon, skinke, frugt – og som det bedste – friskpresset juice fra de sødeste appelsiner. Efter den velsmagende brunch er der kun plads til en lille eftermiddagssnack inden aftenens restaurantbesøg.

Mindre kan dog også gøre det, og morgenmaden kan sagtens bestå af en god kop café con leche og en sprød croissant, som den serveres på Cafe El Mirador. Du finder den i den nordlige ende af stranden, tæt ved elevatoren op til Castillo de Santa Bárbara. Turen op ad bakken er det hele værd for her har du udsigt ud over havet, der langsomt vågner op. Læs mere her: www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g1064230-d9584322-Reviews-Heladeria_Cafeteria_El_Mirador-Alicante

Find et godt hotel i Alicante

Alicante byder på hoteller i alle prisklasser. Bo for eksempel på Hotel Sercotel Suites del Mar ude på kajen ved marinaen, som er et af byens bedste hoteller. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for at få den skønne udsigt udover stranden og havet og vælge by-siden fra, hvor der kan være larm til ud på de små timer.


Det kan i øvrigt anbefales at besøge byen i starten og slutningen af sæsonen, april/maj og august/september, hvor klimaet er en som en god, dansk sommer, og hvor mængden af turister er på et passende niveau.

Se flere gode hoteller i Alicante her på Hotels.com!

Hvordan kommer du til Alicante?

Det tager ca. 3½ time at komme med fly fra København til Alicante. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Alicante. Her kan du også vælge at søge efter pakkerejser med både fly og hotel. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis du gerne vil flyve direkte.

Se flere artikler om rejser her...

« Seværdigheder i Alicante – 5 ting du ikke må gå glip af
Hvad koster det at holde en polterabend? »