5 tegneserier om og af kvinder, som du bare må læse! Kategori: Livsstil – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Elsker du også at læse tegneserier – om og af kvinder?

Hvis du tror, at du nu skal læse endnu et indlæg om kvinder, der som noget helt særligt og fuldstændig unikt tegner tegneserier, så kan du godt tro om. Der er mange geniale tegneserietegnere derude, både mænd og kvinder, og egentlig er det ikke så meget kønnet, disse tegneserietegnere har tilfælles, men mere humoren og den skarpe satire, der driver ned ad hver en stribe. Her skjules intet, og imellem de vittige dialoger aner man alvoren.

Hvad de disse tegneserietegnere også har tilfælles er, at de fortæller historier, der som kvinde er til at spejle sig i. Her er ingen sekretærer med store bryster, der pludselig springer ud som dominatrixer med lange støvler, men mere eller mindre genkendelige hverdagssituationer – sat helt på spidsen.

NB! Alle priser var gældende på datoen for indlægget, men kan have ændret sig siden. Tjek priser ved at følge linket.

Maren Uthaug

Ting jeg gjorde bordkalender 2019 – 134,95 kr.

Maren Uthaug vandt i 2013 Politikens tegneseriekonkurrence med striben Ting jeg gjorde og har siden været daglig stribetegner i avisens kultursektion. Inden da udkom hun i 2012 med sin første tegnede bog Ellers går det godt, men mange vil sandsynligvis også kende hende fra de humoristiske bøger Overlevelsesguide til mødre og Ja, jeg er præmenstruel, hvad er din undskyldning for at være en idiot? samt fra den populære blog, Marensblog.

Maren Uthaug har senest udgivet romanen Hvor der er fugle, som fuldt fortjent modtog DR Romanprisen 2018. Har du ikke læst den, så gør det nu!

Men tilbage til Marens Uthaugs skønne striber! Ting jeg gjorde udkommer hvert år som bordkalender, som her på den lille redaktion og mange andre steder har sin helt faste plads. Hver dag vendes et nyt blad i kalenderen, og der fnises over den grovkornede sarkasme, men også den vittige og skarpe streg. De små tændstikfigurer, der kan udtrykke følelser med håret, fortæller om en hverdag, hvor kvinder med pagehår altid kommer med syrlige bemærkning forklædt som gode råd, mænd der elsker, og børn der larmer – og en kat, som det i sidste ende altid må gå ud over.

Læs mere om tegneserierne ved at klikke på billedet herunder:

Nikoline Werdelin

Nikoline Werdelin startede ligesom Maren Uthaug sin karriere på Politikens bagside, hvor hun blev kendt med striben Café, hvor de københavnske café-gæster blev spiddet af hendes skarpe pen. Fra 1994 og frem til 2004 stod hun bag striben Homo Metropolis, der på samme måde gik helt ind under huden på karaktererne og fortalte historier om ensomhed, kærlighed og kulturmøder, en flugt fra plejehjemmet og en skilsmisse fra Prisen på Den Hvide Hest. Nogle gange ler du, og andre gange gør det helt ondt i sjælen at læse Nikoline Werdelin – men du bliver nødt til at fortsætte, hvis du vil lære, hvordan de andre lever.

Nikoline Werdelin tegner stadigvæk, og du kan finde hendes Nina fra Rosengade i Ugebladet Søndag.

Homo Metropolis fås i en samlet udgave, som du kan læse mere om her: www.saxo.com/dk/homo-metropolis-1994-1999_nikoline-werdelin

Homo Metropolis – 199,95 kr.

Margaux Motin

“Hvis Bob Marley viser sig inden for 30 sekunder, er det et tegn på, at jeg ikke skal købe dem.”

Egentlig ville franske Margaux Motin så gerne have været antropolog, men det tætteste, hun er kommet på det, er overvejelser om stilethæles symbolik blandt pygmæer, og om man ville kunne bygge en tømmerflåde af en bh og klipklapper. Se Margaux Motin balancere et moderne kvindeliv i Paris, udspændt mellem en svær hang til stilethæle og moderrollens utallige udfordringer.

Det er umuligt ikke at overgive sig til den skønne humor. Margaux Motin fortæller om sit liv som nogleogtrediveårig illustrator, mor, datter og skosamler. Man behøver ikke at være det hele for at værdsætte hendes historier og humor – men det hjælper meget at være kvinde.

Læs mere om tegneserien her: www.saxo.com/dk/men-egentlig-ville-jeg-saa-gerne-have-vaeret-antropolog_margaux-motin

Men egentlig ville jeg så gerne have været antropolog – 199,00 kr.

Claire Bretécher

I samme franske tradition finder du også Claire Bretécher, som var meget populær i 1980’erne. Hendes satiriske og vittige streg fortjener så sandelig stadig en plads her, og af særlig populære værker skal nævnes De Frustrerede, Mødrene og Dr. Sagesløhs, flæbolog.

Selv om striberne har mere end 30 år på bagen, så er problematikkerne stadig de samme: mænd, der ikke vil, kvinder, der ikke kan – og så er der de alt for velformulerede børn.

Claire Bretéchers tegneserier er svære at finde i dag, selv i antikvariater, men du kan heldigvis stadig låne dem på biblioteket. Læs mere her: www.bibliotek.dk/da/search/Claire%Bretecher%

Når du bliver kvinde – lån den på biblioteket!

Og til sidst en af de helt nye: Anne Mette Kærulf Lorentzen

Selv om du ingen planer har om at springe ud som lesbisk, så læs alligevel Anne Mette Kærulf Lorentzens Skamlebben fra 2018. Her bliver det nemlig tydeligt, hvordan tegneserien som medie igen og igen kan bruges til at formidle de mere alvorlige emner, her bruddet ud af et forhold der har nået kobberbryllupsfasen.

I form af en graphic novel, en tegneserie med en sammenhængende historie, lader tegneren nuttede dyrefigurer fortælle om en om en kvinde der – efter et langt ægteskab med mand, fire børn og et hus – springer ud som lesbisk. Der er en knude i maven, og noget, der mangler. Dét noget viser sig at være kærligheden til en anden kvinde. Men hvordan springer man ud, når man er voksen og etableret?

Læs mere om tegneserien her: www.saxo.com/dk/skamlebben_anne-mette-kaerulf-lorentzen

Skamlebben – 298,00 kr.

Hvad skal du læse ved stranden i år?

Jagten på Drømmemanden er en sjov datingbog, hvor du selv vælger handlingen. Bogen har 200 små afsnit, og historien skriver sig selv, imens du træffer dine valg: Vil du se ham igen? Er han virkelig enhver svigermors drøm? Og er det en god ide at drikke tequila med styrthjelm på? Læs mere her: Jagten på Drømmemanden

Jagten på Drømmemanden - datinglabyrint banner - Lou Noire

Læs alle de andre bog-anbefalinger...

« Julekalendere til den kreative kvinde – med strik, perler, nål og tråd
5 gode ideer til at få gnisten tilbage i forholdet »