Danske butikker med tøj og sko i vintage- og pinup-stilen Kategori: Shopping – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Leder du efter tøj og sko i pinup stilen?

Her får du en liste med de bedste danske butikker og webshops, der fører pinup-tøj i vintage-stilen. Mangler der en butik på listen, så skriv til Lou Noire her: Kontakt

Der findes mange udenlandske webshops med tøj i den klassiske pinup og rockabilly-stil, men der er flere fordele ved at handle i Danmark. Kommer du forbi en af de fysiske butikker, som ligger over hele landet, kan du få lov at prøve tøjet på, inden du køber. Handler du igennem en dansk webshop, er det billigere i fragt at returnere, hvis skoene ikke passer. Når du handler på en dansk side, er størrelsesvejledningerne ofte også tilpasset danske kvinder.

Hvad er med på listen?

Bemærk, at selv om du også kan gøre gode fund i vintage-butikker, så er der her på listen kun medtaget webshops, der fører repro, altså nyt tøj i vintage-stilen. På samme måde er kun webshops med tøj i stilen fra 1930’erne, 1940’erne, 1950’erne og 1960’erne taget med.

Her kommer butikkerne med tøj til pinups og rockabilly-chicks – ordnet efter alfabetet. Hvor webshoppen har en fysisk butik, er der også et direkte link til adressen.

Danske butikker med pinup og vintage-mode

Christabellas

Christabellas elsker kjoler! Her kan du få vintage kjoler, 50er og 60er kjoler, pencildresses og swingkjoler med store, struttende skørter. Derudover finder du tøj, sko og tilbehør i pinup stilen. Christabellas har selvfølgelig også swingkjoler til små piger! Christabellas har en fysisk butik i Ringsted.

Dixieland

Dixie-land i Viborg har Rockabilly tøj til damer, herrer og børn. Her finder du pinup kjoler, vintage tøj, retro kjoler og ægte amerikansk workwear i old school stil. Du kan møde brands som blandt andet Dickies, Hearts & Roses og Collectif i webshoppen med det store udvalg. Den fysiske butik i Viborg er åben efter aftale, og du kan også møde Dixieland på træf rundt omkring i Danmark.

Dress the bird

I webshoppen hos Dress the bird finder du de yndigste kjoler, sko og frakker. Dress the bird er især glade for et designunivers, der hurtigt leder tankerne hen på 50er film af Nils Malmros og scenen “Så er der pindemadder!” fra 60er filmen Tro, håb og kærlighed. Med andre ord: masser af must-have kjoler i douche farver, der kan bruges til både hverdag og fest!

Lola Ramona

Du kender sikkert allerede de festlige sko, der gerne er dekoreret med polkaprikker, striber og sløjfer. Hos Lola Ramona finder du både sko, støvler og sandaler, hvor de forskellige skomodeller bliver produceret i forskellige mønstre og farver. Det vil sige, at har du allerede en “June” størrelse 39 i skabet, kan du roligt købe den i sommerens nye farve, for den vil passe din fod på samme måde. Du kan finde Lola Ramona i skobutikker over hele landet, se deres kort her.

Mania Copenhagen

Du finder Mania Copenhagen på Vesterbro i København. Den skønne butik har et skønt udvalg til den moderne retro-pige, der gerne vil mikse pinup-stilen med det mere nutidige. Mania Copenhagen har deres egen systue, som laver de dejligste farvestrålende kjoler. Udover finder du mærker som Mademoiselle YéYé og Blutgeschwister i den hyggelige hjørnebutik på Vesterbro.

Mondo Kaos

Mondo Kaos er kendt og elsket af mange, især for den fysiske butik, der befinder sig på Nørrebro i København. Både den fysiske butik og webshoppen har et stort udvalg af især kjoler og accessories i 1940’er og 1950’er-stil. Her finder du skønne kendte mærker såsom Daisy Dapper, House of Foxy og Marmalade.

Rockabilly-Style.dk

Rockabilly-style har et pænt udvalg af rockabilly kjoler, accessoires, bukser, bluser, jakker, badetøj og petticoats – og der er også noget til børn, mænd og til de curvy. Rockabilly-Style tager ofte rundt i hele landet, så du kan prøve tøjet med det samme – tjek “Kalender”. Rockabilly-style har også en fysisk butik i Odense, hvor du kan prøve 50er-tøjet på, inden du kører til træf med Amerikanerbilerne!

Rockahula

Få minutters gang fra Mania Copenhagen ligger en anden pinup-perle, nemlig Rockahula. Her er også både fysisk butik og webshop, men udvalget i de to kan være forskelligt. Her er alle de gode mærker som for eksempel Hell Bunny, Seamstress of Bloomsbury og  Banned, og stilperioden går fra 1940’erne til 1960’erne. Rockahula har også en skøn boligafdeling, hvis du mangler en retro kiksedåse til køkkenet eller gerne vil give manden et pinup-skilt til garagen.

Vintage Divine

En passioneret butik, der sælger vintage-tøj, sko og tasker fra 1920 til 1970. Vintage Divine fører blandt andet repro-skomærket Memery, der fremstiller vintage style sko, inspireret af sko fra 20’erne frem til 60’erne, dog i nutidige størrelser og med god og behagelig komfort. Vintage Divine har også en fysisk butik i Aarhus.

Se flere artikler om shopping her...

« 6 gode bøger med opskrifter på julemad og julekager
Italienske nøddetoppe: Bruttiboni »