Den bedste opskrift på æbleflæsk Slået op i: Jul – Emner: , , , ,

Sæt æbleflæsk på julefrokostbordet

Ingen julefrokost uden æbleflæsk! Dog er opskriften på æbleflæsk noget, der virkelig kan dele vandene. Skal æblerne moses? Skal der kanel eller løg i? Og vigtigst: Skal flæsketernene koges med i æblemosen?

Ingen af delene er tilfældet i denne opskrift, der giver en æbleflæsk med lidt bid i, sød og syrlig på samme tid. Fedtet fra flæsket kommes i æblegrøden og koger med, og flæsket serveres nystegt ved siden af.

Når du nu alligevel er i gang med at lave æbleflæsk, så lav gerne rigeligt – det kan sagtens fryses!

Hvad skal du bruge?

  • 1 kilo æbler
  • ½ deciliter vand
  • ½ deciliter sukker eller mere efter smag
  • 500 gram flæsk – saltet, røget spæk

Sådan laver du æbleflæsk

Æblerne deles, og kernehuset fjernes. Lad skrællen blive på. Æblebådene skæres i skiver af ca. 1 cm tykkelse.

Æblestykkerne kommes i en gryde, og de behøver ikke at være helt afdryppede. Tilsæt vand og sukker og lad det hele koge op under låg. Når vandet koger, så skru ned til middel varme. Kog æblerne, til de kan røres ud med en grydeske. Er mosen for vandet, så lad den koge 5 minutter uden låg.

Imens æblerne koger, steges flæsket, der er skåret ud i ca. 2 cm tykke skiver. Varm en pande op og steg spækket på begge sider, til det er godt sprødt. Undervejs hælder du fedtet fra flæsket og over i gryden til æblerne. På den måde bliver spækket stegt sprødt i stedet for at koge i fedtet. Samtidig får du en æbleflæsk, der er blank og lind. Der skal cirka ½-1 deciliter fedt i æbleflæsken.

Tag spækket af panden og lad det dryppe af, inden det serveres sammen med æbleflæsken.

Spil med i den sjove julequiz – for hele familien!

Det bliver en rigtig hyggelig jul med den sjove julequiz! Den Store Julequiz har masser af underholdende spørgsmål om julens traditioner – og morsomme aktiviteter, hvor der skal tegnes, hoppes og synges. Hvilket hold får flest point og vinder quizzen? Køb den her: Den Store Julequiz – for hele familien

Banner - Den store julequiz for hele familien

Læs alle de andre artikler om jul...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!