En dag i Paradis: Rarotonga, Cook Islands 25. februar 2019 – Kategori: Rejser – Tags: , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Paradis findes – på en lille ø i Stillehavet

5.30: Første hane galer på Rarotonga.

5.31: Anden hane vågner og galer.

5.32 – 6.15: Tredje hane vågner og galer med. Samlet kor af haner, der galer, afbrudt af en fugl, der synger med. Måske er den ked af, at den ikke er en hane?

6.15 – 6.45: Solen står op over Rarotonga. Vi står også op, langsomt og i vores eget tempo. Vi ser øen vågne fra terrassen. Havet har ikke sovet i nat og bølgerne brøler stadig. Vi taler om, hvorfor vi ikke tillader os den luksus bare at sidde og være til, når vi er hjemme. Men tænk, hvis der var noget på internettet, man gik glip af? Internettet på øen er dyrt, så her er ingen telefoner, der bipper, men i stedet en velkommen pause fra de sociale medier. Vi er bare til.

6.48: Bageren har bagt frisk morgenbrød: Cheesebread (med en skive indbagt ost), en croissant af bolledej og en dadel-scone. Øen er ellers berømt for sine doughnuts med kanelsukker, men den sprøde scone smager også himmelsk. Dertil kaffe, med langtidsholdbar mælk. Vi er langt ude på havet, og her er få køer. Den friske ananas er sød og syrlig og plukket, da den var moden. Der er høje sukkerafgifter, og sodavand er dyrt. Men hvem har brug for sukker, når frugten er plukket direkte fra træet og sælges fra små boder i vejkanten?

Doughnuts med kanelsukker fra bageren på den anden side af vejen.

LÆS OGSÅ: Hvor skal du bo på Rarotonga, Cook Islands?

6.58: Første propelflyver letter og flyver ud over Stillehavet. Mon den skal på en lang tur? New Zealand ligger 1600 kilometer væk og er dermed tættest på øgruppen.

7.13: Nå, propelflyet skulle bare hen til en af de andre småøer i øgruppen. Der er mange muligheder for at bliver underholdt her: rundflyvninger, dykkerudflugter, fiskeri på havet og kulturelle shows, hvor de indfødte optræder. Brochurestanderen i lufthavnen var fuld af tilbud på farvestrålende flyers. Men vi er enige om, at vi er her for at slappe af. Underholdningen kommer mest til at bestå af at bade, spille 500, gå ture og læse. Men det er rart at vide, at det er der, hvis vi nogensinde skulle blive trætte af at kigge på Stillehavet.

7.17: Det er svært at løsrive sig fra de rytmiske og hypnotiserende lyde af Stillehavets bølger, men det lykkes endelig. Vi gør os klar til at tage ind til Aruveo, den lille hovedstad på øen.

7.41: Den lille, skramlede bus samler os op. Chaufføren hilser med et ”Kia Orana!”, som betyder ”Må du leve et langt og tilfredsstillende liv.” Tak for det, det er bestemt ikke svært her i Paradis! Der er to busser på øen, og de kører clockwise og counterclockwise én gang i timen. Vi klemmer os ind sammen med de andre turister og nyder udsigten op ad de grønne bjerge. Træerne er høje i den smukke regnskov.

7:52: Vi står af ved Punanga Nui markedet. Om lørdagen er her fyldt med turister og lokale, som mødes for at spise og handle. I dén rækkefølge. De mange boder byder på fiskesandwich, pandekager med kokos og mango, frugt og grønt og lokalt producerede souvenirs. Vi ankommer tidligt, så vi undgår den værste middagshede. Klokken 11.30 er der live-show, med trommer og dans i palmeskørt og Ei, de smukke blomsterkranse, der pryder hovederne på kvinderne.

Frisk frugt på Pananga Nui Market – Rarotonga

13.33: Bussen kører os hjem fra øens største supermarked, CITC Supermarket, hvor du kan få alt det, du skal bruge. Dog ikke frisk fisk, som bliver solgt hos Ocean Fresh lidt henne ad vejen. Der er lang kø hos fiskehandleren, som endelig er kommet hjem fra havet. Vi når heldigvis at redde os et stykke mahi mahi samt lidt yellowfin tuna og blue marlin til fryseren.

Playshoes badesko rød upf 50+ 159.00 DKK – køb dem her hos Smartsunwear!

14.01 – 15.30 Det var egentlig planen at kaste os direkte ud i den koralblå lagune, så snart vi kom hjem. Men middagssolen er stærk, og bølgerne kalder på os fra terrassen. Havet går heldigvis ingen steder, og det bliver til en lille middagslur i solstolen, inden vi finder badetøjet frem.

15.30 – 16.03: Der er rige muligheder for at snorkle og dykke rundt om hele øen. Vi plasker dog bare dovent rundt i vandet ved stranden tæt på Black Rock, som også er de lokales favoritbadested. De små fisk smutter rundt mellem fødderne på os, men revet holder de store hajer ude af lagunen. Bortset fra søpindsvin og “stone fish” er der ingen farlige dyr i havet, og dem kan du beskytte dig mod med et par solide badesko. Badeskoene beskytter i øvrigt også godt mod de skarpe koraller og sten. Det var godt, vi huskede at pakke dem.

16.10 – 17.33: Badeturen udvikler sig til en gåtur. Det starter med, at vi støder på en lille eremitkrebs, der langsomt krabber sig hen langs stranden. Vi ser på de smukke sten og konkylier og samler en lille bunke til terrassen.

Stranden med Black Rock i baggrunden, Rarotonga

Det polynesiske køkken byder på mange farvestrålende lækkerier.

18.07: Efter et bad under den udendørs bruser, er der læsning på terrassen. Uden internet og tv er der ro til at fordybe sig. Vi har genopdaget vores store glæde ved at læse papirbøger. Snart løber vi tør for læsestof, og boghandlen i Aruveo kunne ikke byde på det store udvalg. Heldigvis fandt vi en kogebog af den lokale forfatter Sue Carruthers, som også driver den fantastiske Tamarind House Restaurant, hvor vi har haft den fornøjelse at spise. Dagene kommer fremover til at gå med at eksperimentere med det polynesiske køkken.

18:23: Grillet mari mari med snake beans og breadfruit-fritter kommer på bordet. Der er gode restauranter på øen, men det er også rart at have sit eget køkken og spise det samme som de lokale. I øvrigt skal vi tidligt i seng. Det bliver overskyet i morgen, så vi kan endelig foretage vores planlagte hike henover øen. Turen går fra Papua ( Wigmore’s) Waterfall tværs gennem regnskoven og op til The Needle. Vi glæder os allerede til udsigten ud over øen.

19.00 – 19.30: Solnedgang over havet. Vores nye venner, gekkoerne, kigger forsigtigt frem. De hjælper med at holde myggene nede, og så er de til stor morskab, som de piler henover loftet og slås om de fede møl. Palmerne bevæger sig blidt i aftenbrisen. Der er ingen andre lyde end cikader og bølgebrus. Så gik endnu en dag i Paradis.

Solnedgang over Rarotonga

Sådan kommer du til Cook Islands!

Der findes pakkerejser til Cook Islands, men hvorfor ikke booke turen selv? Tager du over Los Angeles, skal du holde øje med de gode tilbud, for eksempel på Expedia. Finder du et godt tilbud, kan turen gøres for 5.000 kr. pr. person, tur/retur. For at finde de bedste priser er det en god ide at søge på de enkelte flyafgange, København – Los Angeles og derefter Los Angeles – Rarotonga. Måske får du på den måde et par ekstra overnatninger i Los Angeles, og heldigvis er der en god guide til Los Angeles lige her!


LÆS OGSÅ: En dag i Paradis: Rarotonga, Cook Islands

Find et godt hotel på Rarotonga

Rarotonga byder på hoteller, resorts og lejligheder i alle prisklasser. Leder du efter et godt hotel, der er til at betale, kan The Edgewater Resort and Spa anbefales. Om morgenen kan du gå direkte ud i lagunen, og øen lille bus har sit eget stoppested på resortet.

Se flere hoteller her: Hvor skal du bo på Rarotonga?

Stranden ved Edgewater Resort og Spa

Læs alle artikler om Cook Islands...

« Hvor skal du bo på Rarotonga, Cook Islands?
Sådan holder I gnisten vedlige i forholdet »