Er du afhængig af bekræftelse? Slået op i: Dating – Emner: , , ,

Søger du en kæreste – eller bare bekræftelse?

Vil du også bare gerne have bekræftelse? Selv om ham Drømmemanden skulle dukke op, er det ikke alle, der ville nå at opdage det. Online dating gør det nemt at blive fanget i en brug-og-smid-væk-kultur, hvor den næste date allerede swipes hjem og sættes op, imens du sidder i stearinlysenes skær med ham, du allerede er på date med.

I tidens dating-kultur er det nemt at vælge en mand fra, som er ’okay’, også selv om han med tiden har potentialet til at blive en skøn kæreste. Hvis det ikke er perfekt – eller det perfekte drama – får du ikke den lykkerus ud af det, som du higer efter. For tænk, hvis der fandtes noget bedre? Og tænk, hvis du gik glip af det? Her er det godt lige at stoppe op og se på, hvad du egentlig lige har gang i.

Er du afhængig af mænd?

Ligesom man kan blive afhængig af alkohol og stoffer, kan du også blive afhængig af det kick det giver, når du møder en mand, der bekræfter dig. Den måde han ser på dig på, får dig til at skinne og vise ham dine allerbedste sider. Han får dig til at glemme, at du også er meget andet end det, du viser ham.

Nyforelskelsen giver det vildeste kick, som er ret langt fra den der stabile og inderlige hverdagskærlighed, som kendertegner et trygt forhold. Den sidste nye mand i dit liv får alle dine hormoner til at rase rundt i kroppen, du er i en rus af forventningsglæde, som kun virkeligheden kan rive dig ud af.

Har du et mønster?

For at kunne bryde det mønster, bliver du nødt til at finde ud af, om du er afhængig af bekræftelse eller bare er lidt for kræsen. Her er nogle sikre tegn på, at du er i gang med at date for at blive bekræftet – og ikke nødvendigvis for at få en kæreste:

7 tegn på, at du dater for at få bekræftelse

Kan du kende nogle af de her signaler? Det en god ide lige at tage en pause fra datinglivet, hvis…

  1. … hvis du altid er dullet op, altid på jagt og altid er i gang med at sælge dig selv
  2. … hvis sociale sammenhænge vurderes efter hvor mange potentielle singlemænd, der er til stede. Ikke om det er hyggeligt eller sjovt
  3. … hvis du ikke kan tale om andet end de mænd, du har mødt eller gerne vil møde, hvad de skriver, og hvad du gerne vil lave med dem
  4. … hvis du tolker alle tegn på opmærksomhed som et tegn på, at han er interesseret
  5. … hvis du møder mange søde mænd, men ingen der bliver hængende
  6. … hvis du dater mænd, du egentlig ikke rigtig kan lide, bare for at blive bekræftet
  7. … hvis du laver selvsabotage: går over dine egne grænser, lader alt andet flyde og vil gøre alt for at få dit næste ’fix’

Det er så uendelig hårdt hele tiden at være på udkig, bevidst eller ubevidst og lade mængden af singlemænd vs. par afgøre, om en fest er god. Men det er okay at have det sådan en gang imellem – det skal bare ikke være en besættelse.

Læs Den lille bog om dating

Den lille bog om dating er også fuld af gode råd, øvelser og helt konkrete tips til, hvor du skal lede, og hvad du skal gøre for at finde din drømmemand. Læs blandt andet om netdating, venner der leger Kirsten Giftekniv, hvad du skal skrive i din profiltekst – og hvorfor du skal smide din tjekliste til din drømmemand ud.

En kærlig guide til dating og viser dig vej til at finde den store kærlighed. Køb den her: Den lille bog om dating

Banner - Den lille bog om dating - Lou Noire

Læs alle de andre artikler om dating...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!