Europæiske webshops med sko, sandaler og støvler i vintage- og pinup-stilen Kategori: Shopping – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Sko og støvler i vintage- og pinup-stilen

Elsker du vintage- og pinup-stilen? Og har du svært ved at finde sko, der passer til det smukke tøj? Her får du de bedste anbefalinger til europæiske webshops, der sælger smukke sko, sandaler og støvler – til pinup-pigen, rockabilly-chick’en og til vintage-elskeren.

Det er svært at købe sko på nettet, men er du i tvivl, så undersøg om du kan returnere dem. Flere af de webshop, der er nævnt i indlægget har også – eller sælger til – fysiske butikker, hvor du kan prøve skoene på. Det er nævnt ved indlægget.

Listen over de fabelagtige skobutikker bliver løbende udvidet, så husk at bogmærke siden!

NB! Alle webshops her på listen sender til Danmark.

Læs også: Vintage-, pin-up og rockabilly-shops i England

Europæiske webshops med sko – uden told

Når du handler fra Danmark og indenfor Europas grænser, skal du i de fleste tilfælde ikke betale told af dine varer. Har du forelsket dig i et par sko fra USA, kan det derfor godt betale sig at se, om de skulle findes i en europæisk webshop. Du kan læse mere om de europæiske toldregler her.

Atom Retro

Hos engelske Atom Retro finder du et meget stort udvalg af sko og støvler i vintage- og pinupstilen. Hos Atom Retro fører de alle de populære mærker, som for eksempel: Irregular Choice, Lulu Hun, Layceys Shoes samt deres eget brand Madcap, hvor disse smukke, gule sko er fra. Webshoppen har også mange herresko på hylden, ligesom du også finder fantastiske kjoler i stilen fra 1940’er, 1950’erne og 1960’erne. Læs mere her: Atom Retro

Banned Retro

Sydengelske Banned Retro har et større udvalg af ballerinaer, sandaler, høje hæle og støvler – med noget for enhver smag. Tidsperioden strækker sig fra 1920’erne til 1960’erne, og af populære mærker skal nævnes: Starlet Shoes, Reno og Dandelion. I webshoppen finder du også skønne kjoler og petticoats, smarte solbriller, skønne tasker og et stort udvalg af hårpynt.
Læs mere her: Banned Retro

Chie Mihara

Den spanske skodesigner Chie Mihara har siden 2002, hvor hun lancerede mærket i eget navn, glædet kvinder med sine smukke sko. Det vintage-inspirerede og dog så tidsløse design falder i de fleste kvinders smag. Hælhøjden og især de karakteristiske runder snuder gør også, at du kan gå i skoene en hel dag uden at få ondt i fødderne. Men det er nu især det feminine og dristige design, der har skabt succesen. Skal du på ferie til Alicante, har skomærket også et outlet i Elda, en halv times kørsel fra Alicante. Læs mere her: Chie Mihara

Collectif

Måske har du allerede kjoler, nederdele eller toppe fra Collectif – både fordi tøjet er helt fantastisk, og især på grund af deres hyppige udsalg, hvor du kan spare 50% eller mere. Hos Collectif finder du dog også en fin kollektion af sko, både i sjove mønstre, som her på ananas-sandalerne, og også klassiske 1940’er og 1950’er-sko.
Læs mere her: Collectif

Deadly Is The Female

Navnet på webshoppen bringer tankerne hen på sort/hvide Hollywoodfilm – og det er ikke noget tilfælde! Deadly is the Female har nemlig specialiseret sig i det klassiske Hollywood-look, med et hint af Femme Fatale. Her finder du sko og inspireret af 1940’erne, 1950’er og 1960’erne i mærkerne: Vivienne Westwood, Melissa Shoes, Ruby Shoo og Lola Ramona.
Læs mere her: Deadly Is The Female

Lindy Bop

Hos Lindy Bop, der sælger vintageinspirerede retro-herligheder, finder du mange flade sko, sandaler, stiletter og støvletter. Af populære mærker skal nævnes: Joe Browns Couture, Lola Ramona, Lotta From Stockholm og Miss L Fire. Hos Lindy Bop finder du også et udvalg af skopynt, så du nemt at dekorere skoen med en lille polkaprikket sløjfe.
Læs mere her: Lindy Bop

Læs mere: De bedste pin-up og rockabilly webshops

Lola Ramona

Du kender sikkert allerede de festlige sko, der gerne er dekoreret med polkaprikker, striber og sløjfer. Hos Lola Ramona finder du både sko, støvler og sandaler, hvor de forskellige skomodeller bliver produceret i forskellige mønstre og farver. Det vil sige, at har du allerede en “June” størrelse 39 i skabet, kan du roligt købe den i sommerens nye farve, for den vil passe din fod på samme måde.
Læs mere her: Lola Ramona

Miss L Fire

Det var svært at vælge ét billede til at repræsentere den store og smukke kollektion af sko, du finder hos engelske Miss L Fire, for der er så mange skønne sko at vælge imellem. Fragten er dog i den høje ende (£29 i skrivende stund), men hollandske Top Vintage har heldigvis også mærket i deres sortiment. Er du i London i sommerferien, kan du også besøge deres Pop Up Store, der ligger lige i nærheden af King’s Cross. Læs mere her: Miss L Fire

Morellos

Der er ikke så at vælge imellem hos Morellos – til gengæld er skoene uovertrufne! Leder du efter bowlingsko til både mænd og kvinder, så er det her, de er. Resten er udvalget i webshoppen er på samme måde nøje udvalgt, og vil du gerne have noget, som ingen andre har, så skulle du aflægge webshoppen hos Morellos et besøg! Stilen er 1940’erne og 1950’erne.
Læs mere her: Morellos

Rocket Originals

Rocket Originals har specialiseret sig i at fremstille reproducerede 1940’er og 1950’er sko samt beklædning, alt efter originale vintage-mønstre. Da Rocket Originals kun sælger til private og ikke butikker, er denne side det eneste sted, du kun købe dem – bortset fra markeder og festivaller, som du finder under “Events”. Også et fint udvalg af rockabilly- og retrosko sko til mænd. Læs mere her: Rocket Originals

Læs også: 5 flotte, flade foråssko – i vintage- og retrostilen

Ruby Shoo

Skomærket Ruby Shoo, som du også finder i andre skobutikker, har også salg direkte fra deres egen hjemmeside. Imellem det store udvalg af smukke vintage-inspirerede sko byder Ruby Shoo også på noget, som ellers kan være mere end svært at finde, nemlig et større udvalg af bryllupssko i vintage- og retrostilen.
Læs mere her: Ruby Shoo.com

TopVintage

Hos hollandske TopVintage er det svært at vælge mellem alle de skønne sko, sandaler og støvletter, både i eget mærke og fra for eksempel: Yull, Petite Jolie og Bettie Page. I jubilæumskollektionen fra eget mærke finder du disse elegante røde lædersandaler med blomsterudstansning, ankelrem og leopard-sål, som slet ikke er til at stå for!
Læs mere her: Top Vintage

Vintage Divine

En passioneret butik, der sælger repro- vintage-tøj, sko og tasker fra 1920 til 1970. Danske Vintage Divine fører blandt andet skomærket Memery, der fremstiller vintage style sko, inspireret af sko fra 20’erne frem til 60’erne, dog i nutidige størrelser og med god og behagelig komfort. Vintage Divine har også en fysisk butik i Aarhus.
Læs mere her: Vintage Divine.dk

Vintage Vogue

Den tyske webshop har et stort udvalg af vintage-inspirerede sko i 1950’er-stilen. Af populære mærker skal nævnes: Ruby Shoo, Collectif, Banned, Jumex og Lindy Bop. Til Lous store glæde er de ligesom hende rigtig glad for sko med kirsebær og polkaprikker! Vintage Vogue har også en fysisk butik i Lübeck, hvis du gerne vil prøve skoene på og alligevel befinder dig på de kanter. Læs mere her: Vintage Vogue

Underholdning til venindeaftenen

Gør jeres venindeaften til et dejligt minde med de sjove samtalekort! Kan du huske venindebogen fra barndommen, hvor du skulle svare på en masse spørgsmål om dig selv? Nu er venindebogen blevet til et underholdende spil, hvor I kan lære hinanden endnu bedre at kende. Find de sjove samtalekort her: Samtalekort til venindeaften

Samtalekort til venindeaften

Se flere artikler om shopping her...

« Shopping i Hamburg – her finder du alle de gode butikker!
Ferie i hyggelige Svendborg – tips til seværdigheder, shopping, mad og oplevelser »