7 fantastiske bøger om feminisme Kategori: Livsstil – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Fabelagtige bøger om feminisme

Der er masser af gode bøger om feminisme, og her får du et udvalg, der kan gøre dig klogere på begrebet. Feminisme er mere end bare #metoo og brændte bh’er. Bøgerne her tager dig med humor, satire og fakta hele vejen rundt om kvindelivet.

Der er både bøger til dig, der gerne bare vil vide noget mere om feminisme og til dig, der har læst en masse om feminisme og gerne vil have inspiration til nye bøger. Nogle af bøgerne er allerede klassikere, imens andre kommer til at blive det. Det er bøger, som alle kvinder burde læse – og også mænd.

Her ser du verdens igennem kvindens øjne og bliver klogere på kvindekroppen, kampen for ligestilling og feminismens historie.

7 gode bøger om feminisme, du skal læse

Gode kasser af Ditte Hansen og Louise Mieritz

Gode kasser

Gode kasser – 199,95 kr.

Måske kender du allerede Ditte og Louise fra den sjove tv-serie af samme navn. I bogen Gode kasser kommer du til at grine-græde over de to sjove figurer og alle deres skøre ideer. Mellem alle de sjove passager er der også fakta om feminisme, hvor du kan blive klogere på kvinder og alle de kasser, de bliver puttet i.

I en morsom blanding af selvbiografiske tekster, quizzer, fiktive historier, interviews, og med skønne tegninger af Sofie Riise Nors, forsøger Ditte Hansen og Louise Mieritz at finde ind til kernen af kønsstereotyperne, Slutten og Snerpen.

Ditte er møgliderlig, og hun skammer sig ikke over at have lyst til sex. Hun skammer sig heller ikke over ikke at skamme sig over det. Louise derimod craver det ikke. Faktisk ville hun hellere læse samtlige seks bind af Knausgårds Min kamp end at have sex.

Man kunne måske sige, at Ditte er en slut, og Louise er en snerpe. Men man kunne også lade være, for hvad er det for nogle mærkelige kasser at putte folk i? Det er dét, bogen handler om.

Køb den her: Gode kasser – 199,95 kr.

We Should All Be Feminists af Chimamanda Ngozi Adichie

We Should All Be Feminists

We Should All Be Feminists – 64,95 kr.

We Should All Be Feminists er en lille bog med et stort budskab. Det stærkt, personlige essay skrevet af den nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie, der også er kendt for sin bestsellerroman Americanah.

I bogen udforsker Chimamanda, hvad det egentlig vil sige at være feminist lige her og nu. Bogen giver en unik definition af feminisme i det 21. århundrede – en feminisme, der er rodfæstet i inklusion og opmærksomhed.

Med udgangspunkt i sine egne oplevelser diskuterer forfatteren, hvad det vil sige at være en kvinde i det 21. århundrede. Bag de synlige og usynlige samfundsstrukturer gemmer der sig en uretfærdighed, som burde gøre alle kvinder vrede. Og derfor bør vi alle være feminister.

Køb den her: We Should All Be Feminists – 64,95 kr.

Kunsten at være kvinde af Caitlin Moran

Kunsten at være kvinde

Kunsten at være kvinde – 99,95 kr.

En anden feminist, der også bruger sig selv og sin historie som udgangspunkt for at tale om feminisme, er britiske Caitlin Moran. Det er vanvittig sjovt at følge Caitlin igennem teenageårene og ind i kvindelivet – og gravalvorligt.

Caitlin Moran stiller nemlig alle de rigtige spørgsmål: Hvad er ideen med botox, brazilians og silikonebryster? Hvorfor spørger alle, hvornår man har tænkt sig at få børn? Og er det her et problem for mænd?

Følg med forfatteren igennem de personlige essays om kærlighed, overvægt og ligestilling i arbejdslivet til aborter, tøjkriser, onani og moderskab. Caitlin Moran skriver om det hele, og hun gør det med lige dele lårklaskende humor og spiddende satire.

Det her er en bog, som alle voksne kvinder skal læse – og som skal gives videre til den næste generation. Caitlin Moran har heldigvis udgivet flere bøger, der på samme måde udleverer kvindelivet på godt og ondt – men du skal starte her!

Køb den her: Kunsten at være kvinde – 99,95 kr.

The Good Girl’s Guide to Being a D*ck af Alexandra Reinwarth

The Good Girl's Guide to Being a D*ck

The Good Girl’s Guide to Being a D*ck – 199,95 kr.

I Danmark er tyske Alexandra Reinwarth endnu et ubeskrevet blad, men i resten af verden er hun kendt for The Good Girl’s Guide to Being a D*ck – The Art of Saying What You Want and Getting the Life You Deserve, der er blevet en international bestseller.

Som feminist kan det være svært at omsætte de feministiske paroler til hverdagslivet som kvinde, men det er netop det, Alexandra Reinwarth gør.

For skal du have et supergodt forhold til din svigermor? Skal du, som din mor siger, være en god husmor og have et pænt hjem? Og skal du bruge alle dine lønkroner på gaver til dine kollegaer på kontoret, når der bliver samlet ind?

Ikke, hvis du ikke har lyst, er Alexandra Reinwarths budskab. I bogen om anvendt feminisme giver hun masser af tips til, hvordan du kommer igennem hverdagen, Hold op med at bekymre dig om at være pænere, høfligere og mere tålmodig – bare vær dig selv.

Køb den her: The Good Girl’s Guide to Being a D*ck – 199,95 kr.

Fri os fra kærligheden af Suzanne Brøgger

Fri os fra kærligheden

Fri os fra kærligheden – 149,95 kr.

Suzanne Brøggers debut-bog er i dag en moderne klassiker, der kan læses igen og igen. I Fri os fra kærligheden fra 1973 kritiserer forfatteren kernefamilien, parforholdet og den vestlige kulturs livsform.

Med humor og en fantastisk leg med ordene slog Suzanne Brøgger fra første anslag sit navn fast som feminist, provokatør og som en kvinde, der spiser af livet i de største bidder.

I de samfundsrystende tekster om feminisme, køn og kærlighed, transvestitter, voldtægt, incest, hekse og mødre sætter forfatteren ild til det bål, der nærede den danske kvindekamp.

Suzanne Brøgger har senere skrevet en lang række af fantastiske bøger, der alle tager udgangspunkt i temaerne fra debutbogen.

Læs dem alle – men start her!

Køb den her: Fri os fra kærligheden – 149,95 kr.

Kvinde kend din krop af Tiderne Skifter

Kvinde kend din krop

Kvinde kend din krop – 294,95 kr.

Kvinde kend din krop burde ligge på alle pigers konfirmationsgavebord. Selv om alle i dag kan google sig frem til et par nøgne bryster, så har klassikeren om kvindens krop stadigvæk den kærlige og omsorgfulde nysgerrighed, der kendetegnede den første udgave i 1975.

Håndbogen er skrevet af kvinder og til kvinder i alle aldre og giver oplysning om kvinden og hendes krop, som du ikke finder på pornosiderne. Her er den ærlige krop, der ikke er retoucheret og set igennem mandens øjne.

Når unge kvinder idag bombarderes fra vugge til grav med billeder af, hvordan kvindekroppen absolut må og skal se ud, er bogens budskab lige så vigtigt i dag, som dengang i 1970´erne, da de første kvinder fandt sammen om bogens tekster.

Bogen handler primært om kroppen, kvindens krop, der kan så mange fantastiske ting. Fuld af liv, forskellig på tværs af generationer og alligevel så ens. Her er alt, hvad du skal vide om din egen krop.

Køb den her: Kvinde kend din krop – 294,95 kr.

Men Explain Things to Me af Rebecca Solnit

Men Explain Things to Me

Men Explain Things to Me – 109,95 kr.

Du krummer tæer – og fniser hysterisk – allerede fra første kapitel. Rebecca Solnit giver grelle eksempler på, hvordan hun oplever, at en mand forklarer hende noget, hun allerede godt ved.

Fænomenet skulle senere blive kendt under navnet mansplaining, men forfatteren var den første til at sætte ord på det, der sker, når mænd har behov for at forklare kvinder, at de ved bedre.

Bogens syv små essays er hurtigt læst, men giver meget at tænke over. Rebecca Solnit er fuld af humor og indsigt, når hun diskuterer køn og magt. I bogen får du et værktøj til at stoppe situationer, hvor mænd tror, de ved mere – og kvinder mindre.

Bogens andre essays debatterer også misogyni, ægteskabets funktion dengang og nu, voldtægt, kvindens stilling og feminismens historie. Bogen jonglerer med mange kernebegreber indenfor feminismen, og du vil få størst udbytte af den, hvis du læser nogle af de andre bøger på listen først.

Køb den her: Men explain things to me – 109,95 kr.

NB! Alle priser var gældende på datoen for indlægget, men kan have ændret sig siden. Tjek prisen ved at følge linket.

Læs den sjove bog, hvor du selv er heltinden!

Jagten på Drømmemanden er en sjov datingbog, hvor du selv vælger handlingen. Bogen har 200 små afsnit, og historien skriver sig selv, imens du træffer dine valg: Vil du se ham igen? Er han virkelig enhver svigermors drøm? Og er det en god ide at drikke tequila med styrthjelm på? Læs mere her: Jagten på Drømmemanden

Jagten på Drømmemanden - datinglabyrint banner - Lou Noire

Læs alle de andre bog-anbefalinger...

« Kaffe-specialiteter: Italiensk Amaretto-kaffe
6 gode bøger med opskrifter på julemad og julekager »