Ferie i hyggelige Svendborg – tips til seværdigheder, shopping, mad og oplevelser 17. maj 2018 – Kategori: Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Sommeren bringer altid Lou Noire et smut til den skønne by Svendborg. Når solen skinner, er der få steder i Danmark, der er smukkere end den lille købstad i det Sydfynske Øhav. Byen byder på mange gode restauranter og masser af oplevelser, men først og fremmest inviterer udsigten ud over vandet til afslapning!

Svendborg er certificeret Citty Slow-by, et internationalt netværk af mindre byer, som arbejder for at øge livskvaliteten for deres indbyggere og sætte fokus på lokale produkter. Det mærkes overalt, hvor du går, og svendborgenserne er stolte af den afslappede livsstil: her lever man godt, og her spiser man godt!

Seværdigheder i Svendborg

Rigtig mange turister tager som Lou til Sydfyn for at bade. Her finder du nemlig noget af det bedste badevand i landet og dertil hvide sandstrande. Inde i selve Svendborg er der både en lille strand ved den runde lystbådehavn, og Christiansminde Strand ligger lige øst for byen. Gå ad den smukke sti langs vandet og find de mange tegn på, at området i mere end 200 år har været et rekreativt område, hvor man tog ud for at nyde en forfriskning i traktørstederne og blev underholdt med dansesalon, cykelbane og udsigtstårn. Se mere på: www.visitfyn.dk/denmark/christiansminde-strand-gdk742975

Torvet i Svendborg bliver hver lørdag omdannet til markedsplads, hvor du kan købe lokale grøntsager, fisk, ost og alt andet, som hjertet kan begære. Den sidste weekend i juni bliver markedet udvidet til Kulinarisk Sydfyn, der er Skandinaviens største fødevaremesse. Se mere på: www.kulinarisksydfyn.dk

Fra Svendborg kan du tage færgen til de små, sydfynske øer: Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø. Ærø er den største og mere end én overnatning værd. Her kan du gå direkte ind i historien fra Carsten Jensens Vi, de druknede, besøge et flaskeskibsmuseum eller leje cykler og nyde den smukke natur. På Skarø kan du nyde Skarø-is til lyden af klokkefrøerne i gadekærret eller tage på Skarø Festivalen, hvor blandt andet C.V. Jørgensen, Søs Fenger og Bikstok spiller i år. Se mere på: www.lovein.dk

Besøg også det smukke Valdemars Slot på Tåsinge. Det er gratis at gå rundt udenfor, mens besøg inde på slottet og i museerne kræver entré. Har du ikke bil med, er den nemmeste vej faktisk vandvejen med det lille veteranskib Helge, som afgår fra havnen i Svendborg overfor Kammerateriet. Se mere på: www.valdemarsslot.dk og www.svendborg-havn.dk/ms+helge

Planlæg dit besøg på: www.visitsvendborg.dk.

Shopping i Svendborg

Svendborg har to sammenhængende gågader: Gerritsgade og Møllergade, og i modsætning til andre gågader finder du her mange fine, små specialbutikker. Lou Noire er jo altid på jagt efter gode kjoler og kan anbefale butikkerne:

Vil du gerne have en særlig souvenir med hjem, som du ikke kan købe andre steder, så er Svendborg en magnet for dygtige kunsthåndværkere. Besøg for eksempel Pottemager Tina Thomsen, der har sin butik i Møllergade eller find smukke smykker hos VITSØ på Frederiksø i en af de gamle værtsbygninger på havnen.

Gode restauranter i Svendborg

Svendborg byder på mange gode spisesteder. Byens bedste, Restaurant Resumé, ligger på toppen af Møllergade. Restauranten byder på en fast menu med små og store overraskelser – men husk at bestille bord i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Restaurant Thude´s i Frederiksgade serverer franske klassikere, og er du i stedet til en rigtig god burger, så skal du gå på Jettes Diner i Brogade. Er du lige i humør til en pizza, får du den bedste hos La Pupa.

Trænger du bare til en god kop kaffe, så finder du Knæwr Kaffebar ved springvandet i Gerritsgade. Her får du både kolde og varme drikke – og vælg gerne en af de sprøde croissanter til.

Oplevelser i Svendborg

I Svendborg sker der altid noget! I 2016 viste en undersøgelse, at der i byen i gennemsnit er 750 koncerter om året, det vil sige to om dagen. Mange arrangementer samles i Det sker Sydfyn, hvor du også finder en oversigt over ugens begivenheder.

Fandt du nogle gode kjoler på shoppingturen, og trænger du til at lufte dem i nattelivet, så tag på Kammerateriet. Her har strandbaren også åbent hele sommeren, hvor du kan sidde og nyde udsigten ud over vandet med et godt glas vin. Ellers er nattelivet koncentreret i starten af Gerritsgade, hvor du finder hyggelige barer og caféer, og discoteker og værtshuse holder til i Frederiksgade.

« Polka Dot Dress – 6 blå swingkjoler med masser af polkaprikker
Cherry Bomb Pinup – tøj og accessories med masser af kirsebær! »