Festens Emma Gad: Sådan er takt og tone til venindeaftenen Slået op i: Fest – Emner: , ,

Hvad er egentlig takt og tone til venindeaftenen? Her får du 5 gode regler, der kan gælde for gæster til alle fester.

Vær den gode gæst

Hvis det ikke er dig, der lægger hus til, så husk at spørge værtinden, om der er noget, du skal hjælpe med eller købe ind på vejen. Hun siger sandsynligvis nej, men hun bliver helt sikkert glad for omtanken!

Hvad er reglerne for værtindegaver?

Den ældre generations kvinder er meget glade for værtindegaver, og her vil det være ubetænksomt at dukke op uden en værtindegave. Hos yngre kvinder er det meget blandet, om der bliver forventet en værtindegave eller er, men er du i tvivl så tag noget med. En værtindegave falder altid i god jord!

En værtindegave behøver ikke at være noget, der koster mange penge, men kan f.eks. være en hjemmelavet krydderolie eller et fint glas med nybagte småkager.

Vær sammen – når I er sammen

Der er ikke noget mere trist end at komme til en fest, hvor værtinden virkelig har gjort noget ud af maden og bordet – og så sidder alle gæsterne med næsen i telefonen og er mentalt et helt andet sted.

Hold en fest uden Facebook og Instagram og aftal, at der ikke er telefoner ved bordet, men at I i stedet lægger opmærksomheden i den fest, I er med til. Hvis dine veninder ikke kan lade telefonen blive i tasken, så kan I samle dem ind i starten af festen og lade dem blive i køkkenet. Så forstyrrer man ikke resten af selskabet, når man lige går afsides for at få et lille telefon-fix.

Hold dig for god til at bagtale de andre veninder

Når der bliver åbnet for vinen, så bliver der det desværre også tit for saftige historier om venner og bekendte. Det er virkelig dårlig stil at bagtale hende, der ikke lige kunne være med denne aften. Inden du også lader munden løbe, så tænk på at det kunne være dig næste gang – og sig det højt, at du ikke synes, jeres venskab skal handle om det.

Hjælp værtinden med at rydde op

Inden I går i byen, så hjælp med at samle tomme flasker og stille brugte glas ud i køkkenet. Næste dag virker oprydningen ikke så slem. PS! Det burde være overflødigt at sige det (men det er det desværre ikke!), men panten tilfalder selvfølgelig den, der har lagt hus til. Du kan være helt sikker på, at de andre gæster griner af dig bag din ryg, hvis du tager dine tommer flasker med hjem.

Underholdning til venindeaftenen

Gør jeres venindeaften til et dejligt minde med de sjove samtalekort! Kan du huske venindebogen fra barndommen, hvor du skulle svare på en masse spørgsmål om dig selv? Nu er venindebogen blevet til et underholdende spil, hvor I kan lære hinanden endnu bedre at kende. Find de sjove samtalekort her: Samtalekort til venindeaften

Samtalekort til venindeaften

Få flere gode ideer til fester og gæster her...

Besøg Lou Noires lille shop! Se alle de sjove spil og kuponhæfter her...

« Planlæg en polterabend for den stille brud – der ikke er kedelig!
Bruschetta – en lækker snack til venindeaftenen eller polterabenden »