Er du genert? Sådan taler du med en mand Kategori: Dating – Tags: , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Følg reglerne i kærlighedens spil!

I disse digitale tider er det nemt og hurtigt at kunne sende en besked på de sociale medier. Men hvordan ville du selv tage det, hvis du fik en besked fra en ukendt mand i stil med denne: Hej. Er du single? Skal vi lære hinanden af kende?”. Virker det ikke bare lidt stalker-agtigt, og hvad ville du egentlig selv svare på sådan en besked?

I kærlighedens spil bliver du nødt til at følge reglerne, og her kommer endnu et par gode råd:

Mænd kan ikke bestilles hjem over nettet

Inden kontakten på de sociale medier, skal I helst have haft en eller anden ordveksling ude i virkeligheden. Efter det er sket, er det helt i orden at tilføje ham som ven og sende en besked – men du kan ikke tage tingene i den omvendte rækkefølge, selv om det virker nemmere. Mænd er ikke et par sko, som du bare kan skrive hjem over nettet, og du bliver nødt til at spille spillet, om du kan lide det eller ej.

Men måske synes du, det er svært at gå hen til en fremmed mand og tage kontakt, eller måske er du ligefrem så genert, at du bare kommer til at stå foran ham og rødme og stamme?

Hvordan taler du med en mand?

Du behøver ikke at vente på, at en mand finder ud af, at du eksisterer. Du kan sagtens stå for den første kontakt, men gør det subtilt, så du ikke virker desperat. Det allernemmeste er at lave noget sammen, hvor I helt naturligt kan komme til at starte en samtale, for eksempel: frivilligt arbejde, en fælles hobby, koncerter etc.

Læs også: Hvor gemmer alle de gode mænd sig?

Er der ikke nogen naturlig anledning til at tale sammen, men befinder I jer tilfældigvis bare i samme rum, så start en uskyldig flirt for at fange hans opmærksomhed. Du kan starte med at kigge på ham og holde øjenkontakten – og også lidt længere, end du umiddelbart vil finde behageligt.

Smil til ham, og hvis han smiler igen, så prøv at samle alt dit mod og gå over og sig hej til ham. Hvis du mærker genertheden banke på, så tænk på at han sandsynligvis er mere bange for dig, end du er for ham. Du behøver ikke at gå i bryllupstanker allerede, men slap af i det og lad det bare være en indledende snak, hvor du skal finde ud af, hvem han er.

Du kommer rigtig langt med oprigtig interesse, så spørg ind til, hvem han er og fortæl også gerne lidt om dig selv. Hvis han er kedelig at tale med eller ikke virker interesseret, så har du ikke rigtig mistet noget – men er han sød, og virker det som om, han gerne vil lære dig at kende, så er det nu her bagefter, at du helt legitimt kan tilføje ham som din nye ven… og måske mere end det.

Læs også: Netdating: Sådan finder du din drømmemand

Hvordan kan du så bruge de sociale medier?

Der er dog ingen regler uden undtagelser! Selv om du ikke kan sende stalker-beskeder af sted, er det dog altid i orden at sende en lille og helt uskyldig hilsen. Det er helt i orden at skrive til folk, man ikke kender, så længe man kan finde et andet og plausibelt påskud end lige en potentiel date.

Hvis du for eksempel kan se, at han er formand for den lokale roklub, og du længe har haft lyst til at lære at ro, så er det jo oplagt at skrive og spørge, om der er plads til nye medlemmer. Har I deltaget i et møde sammen, kan du sende en rosende besked, hvor du spørger efter mere information om det emne, han talte om, om der måske er en god bog, han kan anbefale.

Det er nemt at komme i kontakt med folk på Facebook og andre sociale medier, hvis man vælger den rigtige strategi. Men husk lige, at Facebook ikke gør det alene; mænd er langsomme, og hvis du skriver og stiller et faktuelt spørgsmål, så er det oftest det, de svarer på. Men start langsomt, giv ikke for meget af dig selv, så du ender med en syngende afvisning og lad samtalen udvikle sig.

 

Vil du på date med 30 mænd? Læs Jagten på Drømmemanden!

Ved du ikke, hvilken type mand, du leder efter? I Jagten på Drømmemanden kan du komme på date med 30 forskellige mandetyper. I den sjove fortælling om at finde kærligheden kan du vælge frit imellem de mange forskellige datinghistorier, imens du prøver at finde den rigtige vej gennem Datinghelvedets labyrint med endeløse dates og lige så talrige akavede samtaler. Men pas på: I Datinghelvedet vrimler det med utro mænd, forholdsangste driblere, der vil holde dig hen langt ind i evigheden og playere, der kun er ude efter et hurtigt knald. Så træf dine valg med omtanke!

Og husk at kærlighedens spil er fuld af tilfældigheder: Siger du ja til det ene, går du glip af det andet, og siger du nej, går du glip af det hele. Følg tallene og lad eventyret udrulle sig. Er den lykkelige slutning ikke så lykkelig igen, kan du heldigvis altid gå tilbage i historien og vælge noget andet. Men nu ikke noget med at snyde og læse foran!

Læs alle de andre artikler om dating...

« Sådan siger du farvel til de dårlige mænd
Tjekliste til din drømmemand – og hvorfor du skal smide den ud! »