Gode restauranter i Aarhus – og tips til brunch og eftermiddagskaffe 14. juli 2019 – Kategori: Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Hvor skal du spise i Aarhus?

Der er mange gode restauranter i Aarhus, så hvor skal du spise henne, når du besøger Smilets By? Som altid er det en god ide at gå efter de spisesteder, som de lokale holder af. Her får du gode tips til billige, traditionelle og anderledes madoplevelser i Aarhus – hvor aarhusianerne elsker at spise!

Du får også tips til de bedste morgenmadssteder, hvor du kan få en skøn brunch – og så må eftermiddagskaffen med den store lagkage endelig ikke glemmes! Her får du de bedste tips til dejlige restauranter i Aarhus.

Brunch på toppen af Salling

På toppen af stormagasinet Salling finder du en lille oase i byen. Fra den smukke træterresse er der udsigt ud over byens tage, og er du modig, så du ud på den lille platform, der hænger ud over gågaden. På Salling Rooftop kan du starte dagen med et ‘Morgenbræt’ eller et ‘Bruchbræt’. Kommer du senere, kan du nyde en af de store steaks, klassiske salater eller en gang smørrebrød.

Læs mere her: Salling Rooftop

Eftermiddagskaffe på Restaurant Skovmøllen

Efter et besøg på MOMU, Moesgaard Museum, så gå en tur igennem skoven og ned til Restaurant Skovmøllen. I weekenden er der fyldt med aarhusianere, som alle kommer for den varme kakao, de hjemmebagte boller og lagkagen. Skovmøllen serverer også smørrebrød og den lækreste weekendbruch.

Læs mere her: Restaurant Skovmøllen

Gourmetmad du kan betale på OliNico

Vil du spise godt og billigt, så besøg OliNico i Mejlgade. Her på gastrogrillen får du klassikere som for eksempel Moules Frites, Merquez-pølser eller Fish’n chips (med den lækreste fisk!). Kom, når de åbner, eller forbered dig på at vente lidt på at få et af de få borde – eller tag den 3-retters aftenmenu med hjem.

Læs mere her: OliNico Gastro Grillbar

Dansk mad på Raadhus Caféen

Er du til stegt flæsk, smørrebrød eller en wienerschnitzel, så besøg Raadhus Caféen. På en af byens ældste restauranter serveres der god og gedigen dansk mad, der smager ligesom det skal! I de hyggelige lokaler er det som om, tiden har stået stille, siden caféen slog dørene op i 1924.

Læs mere her: Raadhus CaféenAarhus Street Food

Lige ved rutebilstationen i Aarhus finder du et overdækket pakhus med et væld af forskellige madboder. I de gamle busgarager kan du hos Aarhus Street Food smage på mad fra blandt andet Mexico, Italien, Vietnam, Caribien og Danmark. På en varm sommerdag er pladsen udenfor stuvende fyldt, og stemningen er helt fantastisk.

Læs mere her: Aarhus Street Food

Åen

Du finder mange caféer og restauranter i Aarhus langs Aarhus Å. Hele dagen er der den hyggeligste stemning langs Åen, og her kan du slå dig ned til en gang brunch, en let frokost eller en gourmetmiddag med gode cocktails til dessert. Der er meget at kigge på ved Åen, og måske bliver du her bare hele dagen…

Læs mere her: Salling Rooftop

Find et godt hotel i Aarhus

Her får du også et par anbefalinger på gode hoteller i Aarhus, som alle kan bookes igennem Hotels.com:

Bo lige ved banegården midt i byen

Kommer du med toget, er det dejligt at kunne slippe for at tænke på, hvordan du kommer rundt i byen. På Milling Hotel Ritz bor du to minutters gang fra barnegården og få minutter fra rutebilstationen og byens andre buslinjer. Hotellet ligger lige midt i centrum med kort afstand til gågade, Aarhus Street Food, biograf og mange af seværdighederne, der er nævnt her. Spis i den gratis morgenmadsbuffet, og lad hotellet hjælpe dig med at leje cykler, så du kan komme ud og se byen.

Et billigt hotel i Aarhus med eget køkken

På nogle ture er det rart og praktisk at have adgang til et køkken. Har du brug for plads til at arbejde, eller vil du lave noget af maden selv, så er der plads i lejligheden på Hotel Faber. Hotellet ligger i et roligt område lige bag ARoS Kunstmuseum og Musikhuset og både hotelværelserne og i hotellejlighederne er udstyret med et køkken. Hotellet er billigt i forhold til Aarhus-standarder, men du skal også selv tjekke ind, og der er er ikke morgenmad på hotellet.

Bo godt og billigt i Aarhus

Vil du gerne bo godt og billigt, har Aarhus også flere vandrehjem. På Danhostel Aarhus bor du tæt på badeanstalten Den Permanente, og det er jo oplagt at være tæt på stranden i sommerferien. Start dagen med en løbetur i den grønne skov og spis morgenmad i den smukke, gamle hovedbygning. Få minutters gang fra vandrehjemmet er der forbindelse til resten af byen med mange buslinjer.

Se flere dejlige hoteller i Aarhus på Hotels.com her!

Se flere artikler om rejser her...

Seværdigheder i Aarhus – 8 attraktioner, du skal se »