Sådan finder du de gode restauranter i Rom Kategori: Rejser – Tags: , , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Har du husket guidebogen? Klik her og køb den hos Saxo.com

Hvor skal du spise i Rom?

Leder du efter gode restauranter i Rom? Den italienske hovedstad byder på uendelig mange muligheder for at få et godt måltid mad. Faktisk ville det være lettere og hurtige at skrive om, hvor du ikke skal spise. Det kan nemlig siges meget kort: Hold dig fra turistfælderne og brug lige 10-15 minutter på at lave research, så finder du de gode spisesteder i Rom.

Rom er nemlig desværre også fyldt med turistfælder, især omkring alle de store attraktioner, Colosseum, Peterskirken, Den Spanske Trappe og Trastevere. Her kan du hurtigt komme til at betale alt for meget for alt for lidt. Som i alle andre byer er et par minutters googling godt givet ud, når du skal finde en god restaurant, men der er også en anden løsning. Gå ud i byen og se, hvor de lokale spiser. Sidder der kun turister på restauranten, er det aldrig et godt tegn.

Sådan finder du de gode restauranter i Rom

Udvalget af god mad i Rom er stort, og der venter store madoplevelser alle steder i byen. Og i grunden er det jo uretfærdigt kun at vælge nogle enkelte af Roms mange gode restauranter ud. Om maden er god, kommer an på den der skal spise den. Men med så mange restauranter er der brug for en hjælpende hånd, og her får du derfor restaurantanmeldernes bud på, hvor du skal spise i Rom.

Spiseguiden til Rom

Vil du gerne læse en hyggelig og indlevende bog byens mange gode restauranter, kan Spiseguiden til Rom – trattoriaer, restauranter og slentreture af Anders Grøndahl anbefales. Spiseguiden er udviklet og prøvesmagt igennem 30 års besøg i Rom, og Anders Grøndahl er en god ledsager for alle madglade Rom-rejsende.

restauranter i Rom

Spiseguiden til Rom – trattoriaer, restauranter og slentreture. Klik her og køb den hos Saxo.com

The Food Enthusiast’s Complete Restaurant Guide – Rome

I samme ånd har mad-nørden Andrew Delaplaine skrevet om de mange kulinariske oplevelser i Rom. I Complete Restaurant Guide – Rome anmelder han nogle af de bedste restauranter i byen. Og det er ikke kun de dyre spisesteder, der får et ord med på vejen her. Også billigere alternativer, som for eksempel den lille bar rundt om hjørnet, der serverer de bedste burgere, er taget med i madguiden til Rom.

restauranter i Rom

Rome – 2019 – The Food Enthusiast’s Complete Restaurant Guide. Klik her og køb den hos Saxo.com

Michelin

Michelinguidens anmeldere spiser ikke kun på gourmet-restauranter. Udover at give stjerner til de bedste restauranter, så kan du i Michelinguiden også finde restauranter, som tilbyder god mad til rimelige priser. Når du er kommet ind på siden, så klik på “Sort by&Refine” og vælg en af de andre guides uden stjerner. Her får du virkelig god mad til priser, som alle kan være med på – og ofte virkelig dejlige madoplevelser!

Læs mere her: Michelinguiden

Tripadvisor

Vi kommer nok ikke udenom også lige at tale om Tripadvisor… Er du ude i byen og skal du bare finde den bedste restaurant i området, så er det den guide, vi alle sammen slår op i. Tripadvisor er velkendt for de fleste, både for det gode og det dårlige. Har du brugt den mere end én gang, ved du også, at det kan være lidt tilfældigt, om du nu også havner på den bedste restaurant.

På Tripadvisor kan alle nemlig skrive, og det gør de flittigt. Men der er ikke nogen, der som sådan sorterer i indholdet. Når en restaurant bliver anmeldt som god på Tripadvisor, kan det derfor lige så godt bare være fordi, der er mange, der har spist der. Eller at dem, der spiste der, fik der livs omgang chicken nuggets fra frost.

Når det er sagt, så er Tripadvisor alligevel tæt på uundværlig, når du skal finde restauranter i en fremmed by. På nettet finder du ikke en større samling af anmeldte restauranter. Som altid kan det dog godt betale sig lige også at google den restaurant, du er på vej til at lægge dine lommepenge på.

Læs mere her: Tripadvisor – Restauranter i Rom

Find et godt hotel i Rom

Booking.com får du tusindvis af hoteller at vælge imellem, når du søger på Rom. Det kan derfor godt være svært at vælge, for hvilket hotel er det bedste hotel i Rom? Rom byder på hoteller i alle prisklasser, og her får du anbefalinger til gode hoteller i Rom, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Et ikonisk luksushotel på toppen af Den Spanske Trappe

Skal ferien have lidt ekstra luksus, så lad ferien gå til et af de mest populære hoteller i Rom, Hassler Roma. Med sin placering lige over Den Spanske Trappe bor du så centralt i Rom, som det er muligt. De smagfuldt indrettede værelser og suiter byder på den vildeste luksus, og fra Michelin-restauranten Imàgo på 6. etage er der udsigt ud over Piazza di Spagna og byens mange tårne. Når du er kommet godt i gang med dagen efter et besøg i hotellets wellness-afdeling, tager en shuttlebus dig ud til områdets eksklusive butikker. Hassler Roma er et hotel til dig, der vil have det bedste af det bedste…

Hold ferie i et forsvarstårn fra middelalderen

Vil du have en helt unik hoteloplevelse, så book et værelse i Residenza Torre Colonna. Tårnet blev bygget i 1247 for at beskytte den fornemme Colonna-familie og huser i et dag et eksklusivt boutique-hotel. Det gamle forsvarstårn fra middelalderen har fem rummelige værelser og ligger midt i centrum lige ved alle de store seværdigheder. Tag morgenmaden med op på den lille tagterrasse og nyd udsigten over den allerældste del af byen. Residenza Torre Colonna er et hotel for dig, der gerne vil midt i historien, men med boblebad og aircondition.

Et billigt hotel i hyggelige Trastevere med masser af gode restauranter

På den anden side af Tiberen ligger Trastevere, et område der byder på masser af gode restauranter og barer. I gåafstand fra Campo de’ Fiori finder du et billigt gæstehus, Relais Le Clarisse a Trastevere. Det lille, charmerende B&B var tidligere et kloster tilhørende Le Clarisse-ordenen. For et mindre beløb kan du indtage morgenmaden i nonnernes gamle urtehave, under de skyggefulde oliven- og citrustræer. Lige foran hotellet kører der både busser og sporvogne, klar til at fragte dig ind til centrum. Relais Le Clarisse a Trastevere er for dig, der gerne vil bo billigt midt i det historiske byliv i Trastevere.

Se flere gode hoteller i Rom her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Rom?

Det tager ca. 2½ time at komme fra København til Rom. Byen har to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Ciampino er den ældste og mindste og benyttes fortrinsvis af lavprisselskaberne. Fiumicino er den største og her, hvor de fleste turister lander. Begge lufthavne ligger syd for byen, men i hver sin ende, så husk at tage højde for lufthavnens placering, når du booker hoteller i Rom.

Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Rom. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis du gerne vil flyve direkte.

LÆS OGSÅ: 8 fantastiske hoteller i Rom

Spil med ord på ferien - Italien

Se flere artikler om rejser her...

« Sådan finder du de gode restauranter på din ferie
Sådan forbereder du dig på en lang flyrejse »