Gode restauranter på Langeland Kategori: Rejser – Tags: , , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Hvad skal du spise på Langeland?

Der er mange skønne restauranter på Langeland – men hvad skal du spise? Øen byder nemlig på et af de bedste spisekamre i Danmark. Hele vejen rundt om Langeland ligger det bedste fiskevand, så når du er på øen, skal du selvfølgelig spise fisk. Prøv en frisk rødspætte eller rejer, der stryges (fiskes) på lavt vand. Du kan købe frisk fisk hos Fiski i Bagenkop, hvor du også kan bestille den berømte fiskelagkage.

Fra Nørhavegård kommer økologisk okse- og svinekød og over hele Langeland produceres frisk frugt, grøntsager marmelade og honning. Vil du have en souvenir med hjem, kan du finde små stande ude ved vejen med alle de lækre varer. Og på Langeland stoler folk på hinanden, så du tager bare, hvad du skal bruge og lægger det aftalte beløb i pengekassen.

Med disse ord får du her en guide til de bedste restauranter på Langeland:

Bagenkop Kro

Bagenkop Kro på Sydlangeland er især berømt for deres fiskebuffet. På den overdådige buffet serveres der alt i fisk og skaldyr. Bagnekop Kro har også en à la carte-menu, hvor du kan få gode kro-klassiskere som for eksempel frisk rødspætte eller en engelsk bøf.

Kædeby Caféen

I svinget i den lille landsby Kædeby ligger Kædeby Caféen. Gæsterne kommer langvejs fra for at spise restaurantens bud på en wienerschnitzel, der her fylder det meste af en stor middagstallerken. Wienerschnitzlen serveres med brun sovs – og det smager himmelsk. Kædeby Caféen har også et stort menukort til børn og tag selv-isbar.

Skovsgaard Café og Gårdbutik

Skovsgaard Café og Gårdbutik ligger lige øst for Lindelse. I caféen kan du købe økologisk mad og kage samt økologiske øl og sodavand. Der er torsdagsmiddag om sommeren hver uge kl. 18.00. Gårdbutikken sælger økologisk kød og grøntsager.

Rudkøbing Skudehavn

Restauranten på Hotel Rudkøbing Skudehavn ligger med udsigt til Langelandsbroen. Hovedtemaet i restauranten er fisk, som du både finder på det populære fiskebræt og flere steder i menukortet. Om sommeren serverer restauranten også en sommerbuffet med mange lækre udskræinger.

Picharts

I Tranekær ligger Restaurant Generalen, der serverer gourmetmad med lokale råvarer.  Restauranten er navngivet efter Lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig, der opførste mange af husene i den lille landsby. I den originale herskabsstald er menukortet sammensat med inspiration fra det langelandske landkøkken samt kogebogen af C. Jacobsen, der var Generalens chefkok på Tranekær Slot.

Find et godt hotel på Langeland

Der er mange sommerhuse på Langeland, men hvorfor ikke booke en fuldstændig stressfri sommerferie, hvor du ikke skal tænke på madlavning og rengøring? Her får du anbefalinger på gode hoteller på Langeland samt et B&B i det hyggelige Tranekær. Alle kan bookes direkte igennem Hotels.com:

Bagenkop Kro

På sydspidsen af Langeland, hvor færgen engang sejlede til Kiel i Tyskland, finder du Bagenkop. Det lille fiskersamfund vandt i 2011 prisen som Årets Landsby, og det med god grund! Bagenkopperne holder gang i byen, og du kan blandt andet glæde dig til Bagenkop Havnefest, musik- og kulturdage samt et levende kunstnermiljø. På Bagenkop Kro bor du tæt på havnen i den idylliske landsby. Kroen har både dobbeltværelser på selve hotellet og feriehuse med plads til 8 personer. Kærligheden til vandet og fiskerierhvervet er trukket med helt ind i hotellet. Og ja, det var kroen med den berømte fiskebuffet!

Læs mere her: Bagenkop Kro

Hotel Rudkøbing Skudehavn

Når du kører over Langelandsbroen, får du hurtigt øje på ‘Skudehavnen’, som hotellet også kaldes. De farvestrålende feriehuse ligger lige ud til lystbådehavnen, hvor de sejlende turister har deres både fortøjret. På Hotel Rudkøbing Skudehavn kan du vælge at bo i et af de 24 hotelværelser eller i en ferielejlighed. Ferielejlighederne har plads til 6 personer og har enten altan eller terrasse, de fleste med udsigt ud over Langelandsbæltet. Fra hotellet er der en kort gåtur op i byen eller hen på havnen, hvor færgerne kan tage dig ud på flere eventyr til øerne Ærø og Strynø.

Læs mere her: Hotel Rudkøbing Skudehavn

Pichardts B&B i Tranekaer

Vil du hellere bo lidt mere privat, byder Pichardts B&B i Tranekaer på overnatning i hyggelige ferielejligheder. Der er i alt 7 lejligheder, fordelt i henholdsvis den gamle realskole og en af de tidligere landarbejderboliger for Tranekær Slot. Lejlighederne er individuelt indrettet, alle med køkken. Du behøver dog ikke at tænke på aftensmad, for Pichardt driver som nævnt også Restaurant Generalen i den originale herskabsstald.

Læs mere her: Pichardts B&B i Tranekaer

Se flere gode hoteller på Langeland her på Hotels.com!

Se flere artikler om rejser her...

« Shopping på Langeland – her finder du alle de gode butikker
Seværdigheder på Langeland – 8 attraktioner, du skal se »