Hvad skal I spise til en hyggelig tøsemiddag? Gode forslag til mad, du kan servere for veninderne 17. februar 2018 – Kategori: Fest, Polterabend – Tags: , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Den perfekte opskrift til tøsemiddagen

Du har inviteret veninderne på mad – men hvad skal I spise? Det kan være svært at blive ved med at finde på, når det helst skal være noget nyt hver gang, og også gerne noget, der kan imponere lidt.

Opskriften på en god venindeaften med mad er at at få planlagt en menu, der ikke tager lang tid at lave, så du stadig kan nå at hygge om dine gæster.Lou Noire, der elsker at have veninderne på besøg, kommer her med 5 gode forslag.

Tapas

Tapas kan være mange forskellige små retter, men har du travlt, kan du hurtigt anrette en kold tapas-tallerken. Den kan f.eks. indeholde:

  • 2 skiver parmaskinke
  • 2 skiver salami
  • 2 slags ost
  • Oliven
  • Soltørrende tomater
  • Store kapersbær
  • Aioli & pesto
  • Lækkert brød

Find flere opskrifter i bogen Rosas Tapas, skrevet af spanieren Rosa Sala Burgaya, der siden 1984 har boet i Danmark.

Rosas Tapas – 99,95 kr. hos Saxo

Too Good to go-roulette


På app’en Too Good To Go kan du købe lækker overskudsmad, f.eks. sushi, vegetarretter og smørrebrød. Sent om aftenen eller tidligt om morgenen sætter I jer i kø til at hente en ”Magic Box” – og I får det at spise, som det nu var muligt at købe dén dag. Find app’en i App Store eller Google Play.

Spis jer verden rundt

Ses I ofte, bliver det hurtigt kedeligt med de samme fire salater. Vælg det land, I skal spise fra, næste gang I ses, og tag så en ret med hver. Hvad med en græsk aften med lækker græsk mad: moussaka, tzatziki, souvlaki (marineret kød på spyd) og indbagt feta. Hvis det skal være rigtig festligt, kan I også servere Ouzo eller Retzina til. 

Få inspiration til mad fra verdens lande. Læs den smukke Hjertevarm mad af Rushy Rashid, der tager udgangspunkt i madtraditioner fra de lande, hvor de største minoritetsgrupper i Danmark kommer fra.

Hjertevarm mad fra hele verden – 199,95 kr. hos Saxo

Alle elsker mormormad!

Mormormad har også den fordel, at opskrifterne er blevet til i en tid, hvor det gjaldt om at få lavet så meget som muligt i forvejen, så værtinden kunne hygge om sine gæster. Mormormad er heller ikke svært at lave, så hvorfor ikke på en tre-retters menu med tarteletter til forret, mørbradgryde til hovedret og citronfromage til dessert?

Har du en veninde, der elsker mormormad? Så kunne en sød værtindegave være denne bog med masser af gode opskrifter på mormormad.

Moderne mormormad – 65 retroretter fra 1950’erne, 1960’erne, 1970’erne & 1980’erne – 199,95 kr. hos Saxo

Billig mad til venindeaftenen

Leder du efter billige opskrifter på retter, du kan servere til venindeaftenen, så er internettet fyldt med masser af inspiration. Søg f.eks. på Google efter [billig gæstemad] eller [billig mad veninder] og få gode ideer til, hvad du skal servere for veninderne.

Leder du efter billige opskrifter til tøsehygge? Kogebogen Mæt på budget er fyldt med lækre opskrifter på mad, der ikke sprænger budgettet. Kogebogen er skrevet af Sebastian Randrup, der er kendt fra Go’ morgen Danmark.

Mæt på budget – 169,95 kr. hos Saxo

 

 

« Festlege: “Hvem af os…?” – hvor meget du egentlig ved om dine veninder?
Pin-up lingeri fra LucyB – med et strejf af fortidens glamour »