Hvordan kan du hjælpe en, der er ved at blive skilt? Kategori: Parforhold – Tags: , , , , ,

Hvordan hjælper du bedst en, der står midt i skilsmissen?

Når man er ved at blive skilt, er gode venner guld værd! Nej, nok mere end det: Gode venner er dem, der gør det muligt at komme ovenpå igen efter den kolbøtte, som en skilsmisse ofte er. Selv i de mere “vellykkede” skilsmisser, hvor parret går fra hinanden som venner, så er der stadigvæk tusind praktiske ting, der lige skal styr på.

Og når møblerne først står i den nye lejlighed, og alle papirerne er skrevet under, så kommer der også en ensomhed, som kan være svær at komme ud af. Udover den praktiske hjælp til flytningen, er det her, du som den gode ven virkelig har noget at byde ind med.

Er du en rigtig god ven, som virkelig gerne vil hjælpe en, der lige er blevet skilt – men ikke helt ved, hvad du kan gøre – så får du her 5 gode råd om, hvordan du kan hjælpe din ven igennem skilsmissen. Og der er endda også et godt råd til dig, der ikke rigtig bryder dig om at tale om de store følelser.

Sådan hjælper du en, der er ved at blive skilt

Løft

Der er mange praktiske ting, der skal styr på under en skilsmisse. Hvordan skifter man lige adresse, hvor er der en ledig lejlighed, og hvem hjælper med at flytte alle bogkasserne op på 5. sal? Hvis du har tid og overskud, så tilbyd din hjælp.

Uanset om din ven er mand eller kvinde, så finder du hos EnligMor.dk en liste over de 25 vigtigste ting, der skal styr på, når man bliver skilt: Tjekliste til skilsmissen – de 25 punkter, du skal have styr på. Hjælp så meget du kan – men lad være med at tilbyde praktisk hjælp, hvis du ikke kan overskue det. Der er mange andre måder, du også kan hjælpe på.

Spørg

Måske har I aldrig været sådan nogle venner, der delte de store følelser. Men derfor skal du ikke være bange for at spørge om, hvordan det egentlig går med det hele. Der kan være masser af følelser, som det kan være svært bare at buse ud med, og måske har din ven allermest brug for at vide, at du ikke er bange for at snakke – også om de svære ting.

Lyt

Har du først fået din ven til at tale, så lyt. Bare lyt. Lad være med et slå den vanskelige situation hen med et “Det skal nok gå…”. Altså, det plejer jo at gå, men din ven har mere brug for at føle sig hørt og forstået. Så i stedet for at bagatellisere problemerne og komme med løsningsforslag, så vær den ven, der bare lytter. Måske suppleret med et medfølende “Det forstår jeg godt, det lyder også sindssygt hårdt.”

Spark

En god ven er en, der er der, når nøden er størst. Men en god ven er også en, der hjælper med at komme videre. Hvis din ven sidder fast i skilsmissesumpen og kun vil tale om, hvor forfærdeligt det hele er, så må du gerne sige stop. Selvfølgelig kan vi ikke bestemme over andres følelser, men hvis du begynder at tænke, at al din hjælp ikke gør nogen forskel, så må du gerne give din ven et los bagi til at komme videre.

Nogle gange kan man sidde fast i skilsmissens sorg resten af livet. Før det sker, så må du gerne give din ven telefonnummeret til en psykolog. Forklar, at du ikke kan hjælpe mere, end du har gjort, og at din ven har brug for professionel hjælp til at komme videre.

Invitér

Heldigvis er det de fleste gange meget lidt, der skal til. Er I ikke venner, der normalt taler om følelser, og er det en disciplin, du ikke har lyst til at kaste dig ud i, så kan du sagtens hjælpe alligevel. Ensomheden, når man går fra at være et par, der laver alt sammen, til at være single, kan være ret overvældende.

Har du svært ved at finde de rigtige ord, så invitér din ven ud i livet. En kop kaffe, en bytur, et slag pool – alt, hvad I normalt plejer at lave sammen, og som kan adsprede tankerne og skubbe ensomheden væk, er en god ide. Det kan være svært at tage sig sammen til at ringe til en ven, når man er den, der sidder midt i kaos, så tag selv telefonen lige nu og spørg, om I ikke skal lave noget sammen.

Tillykke med skilsmissen!

Ja, nogle gange er det bare svært at finde de rigtige ord! Heldigvis siger handling mere end tusind ord. Giv din ven noget af det, der betyder allermest i en svær tid: godt selskab og en hjælpende hånd! Kuponhæftet Tillykke med skilsmissen! indeholder 30 sjove og betænksomme gavekort med alt det, der er så svært at sige.

Giv for eksempel “Hjælp til flytning”, “En lang snak” eller “Jeg hjælper med Tinder”. Er der noget særligt, du ved vil vække glæde, er der også blanke kuponer med i pakken, som du selv kan udfylde og sætte i kuponhæftet.

Kuponhæftet fås i blå og pink. Læs mere ved at klikke på billederne!

Måske har du også lyst til at læse om...

« Festivaltips: Hvordan sover du bedst på festival?
Sjove samtalekort til en festlig aften »