Kulørte lamper og lyskæder til havefesten Slået op i: Fest – Emner: , , , , ,

Der er fest og go’ musik – og kulørte lamper!

Skal du holde havefest, er lyskæder og kulørte lamper selvfølgelig et must! De kulørte lamper skaber en særlig stemning i haven, når mørket falder på. Lyskæden er perfekt til at lave feststemning til havefesten, brylluppet, konfirmationen, under havepavillonen, eller måske på altanen eller terrassen.

Iden du køber, så tjek om din lyskæde egner sig til udendørs brug og er tilpasset det danske vejr. Vil du forlænge levetiden på dem, så kan det anbefales at tage dem ind, når de ikke er i brug udenfor.

Sådan hænger du lyskæder op i haven

1. Start med at måle, hvor mange meter lyskæde, du skal bruge – samt eventuelt længden på forlængerledningen.

2. Når du køber lyskæde, så tjek en ekstra gang at den nu også egner sig til udendørs brug. Alle lyskæderne her i artiklen kan bruges i haven!

3. Start fra den rigtige ende af, nemlig den ende der er tættest på stikkontakten. Det er så ærgerligt at skulle flytte 18 meter lyskæde, når den først er sat op.

4. Skal lyskæden op i havens træer, så undgå at vikle den rundt om grenene. Fastgør i stedet lyskæden med strips og hæng den fra gren til gren som en guirlande. Du vil takke dig selv, når du næste dag slipper for at vikle den ud af grenene igen.

5. Skal lyskæden hænge langs garagetaget eller op og ned ad stolper, kan du sætte nogle små plastickroge op i hænge ledningen i denne. Strips er også din ven i denne situation.

4. Hvis du vil hænge lyskæder langs taget, kan du eventuelt overveje at installere små stål- eller plastikkroge, så de sidder med et par meters mellemrum; det gør også arbejdet nemmere næste år. Skal kæderne sidde langs tagrenden, kan du bruge klemmer eller klips.

Lav små, lysende stier igennem haven

I stedet for lyskæder i træerne, kan du også lave en sti med lysende krukker igennem haven. På den måde kan du få selv natteblinde gæster og dem med en lille fjer på sikkert frem til bar og toilet igennem mørket.

Lys-krukkerne kan anvendes til mange formål. Fyld dem med blomster eller grønne grene – eller med isterninger til at holde drikkevarerne kolde.

Underholdning til venindeaftenen

Gør jeres venindeaften til et dejligt minde med de sjove samtalekort! Kan du huske venindebogen fra barndommen, hvor du skulle svare på en masse spørgsmål om dig selv? Nu er venindebogen blevet til et underholdende spil, hvor I kan lære hinanden endnu bedre at kende. Find de sjove samtalekort her: Samtalekort til venindeaften

Samtalekort til venindeaften

Læs alle artikler om livsnyderhaven...

 

Besøg Lou Noires lille shop! Se alle de sjove spil og kuponhæfter her...

« Gammeldags æblekage – med masser af flødeskum!
5 kulørte drinks til 80’er-festen »