Lidt om den lille redaktion

Jobsamtalen

Sådan så den annonce ud, som jeg besvarede en forårsmorgen for nu snart en del år siden. Det pudsige og meget gammeldags ordvalg vakte genklang i min egen interesse for sprogets finurligheder og især også min nysgerrighed. Hvad dækkede jobbeskrivelsen redaktrice mon over? Hvem indsatte i disse digitale tider en annonce i avisen, under billetmærke endda – og hvorfor dette behov for at være diskret?

Mange andre spørgsmål trængte sig på, men da jeg i denne tid var uden arbejde, kan jeg huske, at jeg tænkte, at dette vel kunne være lige så godt som noget andet. Efter at have sendt min ansøgning via billetmærket til avisen, gik der ikke længe, før jeg modtog et håndskrevet brev med invitation til en samtale førstkommende lørdag. Der blev angivet en adresse på en af de dyre lejligheder ved søerne, og på det tykke brevpapir havde brevskriveren signeret med et flot svunget: Lou Noire.

Lou Noire og redaktricen har netop bladret i en dameblad.

Det, jeg havde gættet på var en jobsamtale som forlagsmedarbejder, viste sig hurtigt at være noget helt andet. Den søde, spinkle kvinde, som havde åbnet døren for mig, kom hurtigt til sagen: Hun ville lave et magasin for kvinder. Og det skulle være et godt et. Allerede her faldt vi i hak i vores fælles irritation over de dameblade, der findes i dag. Ingen af os kunne spejle os selv i det kvindebillede, som disse medier skabte.

Selv om Lou er den udfarende af os og den, der rejser verden rundt og kommer hjem med nye indtryk, så vil jeg dog selv mene, at jeg ikke kun består af tanker om slankekure, problemer i parforholdet og hede drømme om et nyt køkken. Det var da også dette, jeg sagde til samtalen, og som gjorde, at Lou Noire ansatte mig på stedet. Sammen skulle vi skabe et magasin for kvinder uden et eneste ord om alt det, der giver kvinder dårlig samvittighed. Vi ville skrive om alt det, der gør kvinder glade.

Hverdagen

Lou Noire har beholdt sit arbejde som bibliotekar. Dels fordi hun elsker sit arbejde med de historiske skrifter, som er hendes speciale, og dels fordi økonomien på den lille redaktion stadig ikke er til at aflønne to fuldtidsansatte. Hun havde dog så mange gode ideer, som hun brændte for at føre ud i livet, og løsningen blev at ansætte mig til det daglige redaktionsarbejde med artikelskrivning og med at udgive de bøger, vi begge syntes manglede til kvinder.

Det var det ikke lige dette, jeg havde forestillet mig skulle blive min levevej, men arbejdet er morsomt og afvekslende, og så grebet som jeg er af alle Lous planer, så ser jeg ingen grund til at stoppe foreløbig. Lou Noire har en del rejseaktivitet i forbindelse med sit arbejde, hvor hun tager til konferencer verden rundt og mødes med kolleger til litteraturhistoriske diskussioner. De mange rejsedage giver også en del afspadsering, og dem bruger hun på redaktionen, hvor vi sammen lægger planer for de kommende artikler og andre aktiviteter.

Fremtiden

Det, der startede som en ansættelse som artikelskriver, har sammen med det varme venskab, der er opstået imellem os, udviklet sig i en ny retning. I øjeblikket er jeg ved at skrive alle de historier ned, som Lou Noire har fortalt mig. Den bly bibliotekar viste sig slet ikke at være så uskyldig alligevel, og jeg kender få mennesker, der som hende siger et stort og rungede JA! til alle de muligheder, som livet byder hende.

Lou Noire spiser nemlig af livet i store bidder, helt uden skam. Jeg syntes, hendes mange historier skulle videre ud i verden, som en inspiration til andre kvinder, der bruger dagene på at drømme i stedet for at turde. Jeg har her samlet historierne om hendes mange eventyr. Ikke bare beretninger fra de utallige rejser, som er hendes store passion, men også om så mange elskere, at jeg har opgivet at holde tal på dem. Du er velkommen til at læse med – hvis du tør! Læs føljetonen om Lou Noire her: Historien om Lou Noire – en ellers dydig bibliotekars romantiske fortællinger.

Alt, hvad der gør kvinder glade!

Hovedformålet med min ansættelse er dog at skrive artikler til magasinet. Lou kommer altid hjem fra sine rejser med en lang liste over mulige emner, og mens hun er væk, skriver jeg også ned, hver gang jeg læser om noget, der kunne tænkes at interessere kvinder. De to grundlæggende linjer i artiklerne har vi dog været enige om fra den første dag: Vi vil skrive om alt det, vi selv mangler at kunne læse om, og vi vil skrive om alt det, der gør kvinder glade!

Vi håber, du vil læse med!

Kærligst, Lou Noire og Redaktricen

Besøg Lou Noires webshop