Pinup- og rockabilly-shops i Hamburg 11. august 2018 – Kategori: Rejser, Shopping – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Klik her og køb den hos Saxo.com

Er du på udkig efter rockabilly-shops eller fysiske butikker med tøj i pinup-stilen, så burde du overveje at aflægge Hamburg et besøg. Kun to timers kørsel fra den danske grænse finder du et stort udvalg af butikker, der har specialiseret sig i swingdresses, 1950’er-sko og tasker.

Her får du de bedste tips til nogle af de gode forretninger med vintage-inspireret tøj til kvinder – som du bare må aflægge et lille visit.

Læs også: De 5 bedste seværdigheder i Hamburg, Tyskland

Hvor skal du shoppe pinup-tøj i Hamburg?

De skønne butikker med tøj i 1940’er, 1950’er og 1960’er-stil ligger rundt omkring i Hamburg, de fleste dog i St. Pauli. I det kvarteret, der huser den løsslupne og berygtede gade Reeperbahn, kan du finde mange små vintage- og rockabilly-butikker, der ligger side om side med talrige sexshops. Det kan anbefales at starte shoppingturen her, hvor du også kan få en uartig souvenir eller to med hjem.

I Hamburg findes også et stort udvalg af vintagebutikker, med alt hvad hjertet kan begære af pelsfrakker, originale kjoler fra 1940’erne og smukke sko, men her i artiklen er det kun butikker med repro-tøj, altså tøj der er nyproduceret ud fra fortidens mode, der er i fokus.

Boom Chicka Boom St. Pauli

På en parallelgade til Reeperbahn finder du Boom Chicka Boom, en lille butik i kælderen med et stort udvalg af swing-kjoler, rockabillyskjorter til mænd og masser af sjove gadget og accessories – se billedet øverst. Bemærk, at du kun kan betale kontant, altså ingen kortbetaling.

Adresse:

Boom Chicka Boom St. Pauli
Simon Von Utrecht Str. 17
20359 Hamburg
(Nærmeste U-bahnstation: St. Pauli)

Læs mere og se åbningstider her: www.rockabillyhamburg.de

Darkside Boutique

For enden af Reeperbahn finder du en butik, der ligner resten af St. Pauli: faverig, sprudlende og med små, uartige overraskelser. I Darkside Boutique finder du vintage-inspirerede kjoler, steampunk-outfits, rockabilly-skjorter og sjove t-shirts side og side med erotisk lingerie og det, der er værre.

Darkside Boutique
Reeperbahn 152
20359 Hamburg
(S-togsstation: Reeperbahn)

Læs mere og se åbningstider her: www.darksideboutique.de – og på Facebooksiden kan du få en idé om udvalget: www.facebook.com/pg/DarksideBoutique/photos

Læs også: Gode restauranter i Hamburg – og en fantastisk café med spaghetti-is

RECESSION by marla

Alene butikken er et besøg værd, for det smukke lokale med glasmosaikken i loftet og de originale gulve. I disse skønne rammer præsenterer RECESSION by marla vintageinspireret damemode med afsæt i 1920’ernes og 1930’ernes glamour.

Adresse:

RECESSION by marla
Glashuettenstrasse 8
20357 Hamburg
(Nærmeste U-bahnstation: Messehallen)

Læs mere og se åbningstider her: www.recession-by-marla.de – og på Facebooksiden kan du få en idé om udvalget: www.facebook.com/pg/RecessionByMarla/photos

La Vie Est Belle

Der er tænkt på alle detaljer i La Vie Est Belle! Lige fra den røde- og hvidstribede markise, der inviterer dig indenfor i den yndige butik, til den smukke indretning med originalt butiksinventar fra dengang, man var De’s med ekspedienten. Hos La Vie Est Belle finder du vintageinspireret tøj i den feminine og romantiske stil – med masser af farver og blomsterprint.

La Vie Est Belle
Bartelsstraße 8
20357 Hamburg
(Nærmeste U-bahn- og S-togsstation: Sternschanze)

Læs mere og se åbningstider her: www.lavieestbelle-hamburg.de

Nostalgie Shop

Nostalgie Shop er til dig, der synes, at mode og boligindretning nåede højdepunktet i 1950’erne og 1960’erne. Butikken er et kitchet skatkammer med en skøn blanding af både nyt og gammelt. Her finder du rockabilly-kjoler, tøj til herrer og børn, rock’n roll musik på vinyl, vintagemøbler og nostalgiske gaveartikler.

Adresse:

Nostalgie Shop
Dithmarschen Strasse 46
22049 Hamburg
(Nærmeste S-togsstation: Hamburg Friedrichsberg)

Læs mere og se åbningstider her: www.nostalgieshop.net

Læs også: Shopping i Hamburg – her finder du alle de gode butikker

Find et godt hotel i Hamburg

Hamburg byder på hoteller i alle prisklasser. Skal du forkæle dig selv eller kæresten med et luksushotel i Hamburg, så kan du bo på 20. etage af Empire Riverside Hotel, kun med skybaren som nærmeste nabo. Her kan du nyde den imponerende udsigt over havnen gennem de store vinduer, der strækker sig fra gulv til loft.

Mindre kan dog også gøre det, og ARCOTEL Onyx Hamburg i starten af Reeperbahn skal også have en stor anbefaling. Her skal du bare træde ud ad døren for at være midt i festen. Skal du bare have en seng at sove i, på et rent hotel i et roligt kvarter, er det billige ibis Hotel Hamburg i nærheden af banegården et aldeles glimrende bud og med en solid morgenmadsbuffet, der er til at betale.

Sådan kommer du til Hamburg

Tager du bilen, ligger Hamburg cirka 2 timer fra den tyske grænse.  Der der dog andre, og billigere måder at komme til byen på. Vil du gerne billigt til Hamburg, så kører Flixbus flere gange om dagen fra København og ned gennem Danmark. Prisen for en billet København-Hamburg starter ved 199,00 kr. Der kører også direkte tog fra de fleste større stationer i Danmark og til Hamburg. Prisen for en enkeltbillet København-Hamburg starter ved cirka 350,00 kr.

Se flere artikler om rejser her...

« Fantastiske Høje Hæle med T-rem – i pinup- og vintage-stilen
Flade ballerinasko – i pinup- og vintage-stilen »