Rockabilly- og pinup-shops i Los Angeles Kategori: Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Har du husket guidebogen? Klik her og køb den på Saxo.com!

Butikker med pin-up og rockabilly-tøj i Los Angeles

Den evigt gyldne klassiker, Grease, blev i sin tid optaget forskellige steder i Los Angeles, som du kan læse mere om her. Er der også en 1950’er-pige gemt i dig, har du måske lyst til at bruge lidt tid på at besøge de bedste rockabilly-pinup-shops i Los Angeles. Den store by har også mange vintagebutikker, hvor du kan finde originalt 1950’er-tøj, som for eksempel Iguana Vintage Clothing, men denne artikel har fokus på butikker med repro-tøj og -sko, altså nyproducerede varer i vintage-stilen.

Når du søger efter pinup- og rockabilly-butikker i Los Angeles, vil du desværre opdage, at mange er lukket indenfor de senere år. Derfor er det også nødvendigt, at du, inden du tager hele vejen ud til en af butikkerne her, lige følger linket til siden og tjekker, at butikken stadigvæk har åbent. Ved alle butikker er der også et link til Facebook-siden, der hurtigt kan vise, om butikken stadig har åbent.

Amerikanske webshops med pinup- og rockabilly-tøj

Heldigvis er det ofte bare de fysiske butikker, der er lukker. Der kommer stadig flere amerikanske webshops med vintage- og retro-tøj, så har du mulighed for at få leveret pakker, imens du besøger USA, er det en god ide at bestille her. Bor du på hotel, er det en god ide at spørge i forvejen, om du kan få lov til at få leveret pakker. Det er ikke altid, hotellet vil være med til det.

Sådan kommer du rundt til butikkerne

De fleste af de butikker, der er nævnt her, ligger udenfor metrolinjernes stoppesteder. Heldigvis kører busserne i de fleste områder, så du kan godt komme frem, også selv om du ikke har en bil. Det kræver dog lidt mere planlægning, og husk at notere busnumre og stoppesteder. Du kan læse mere om transport i Los Angeles her.

Og med de ord, så er du vist klar til at shoppe i Los Angeles!

Unique Vintage

Måske kender du allerede webshoppen for Unique Vintage, der byder på de skønneste swingkjoler, bikinier, t-shirts og pencil-skirts. Den store butik, der holder til i Burbank i det nordlige Los Angeles, er som at komme i himlen! Her hjælper de søde ekspedienter med at finde den rigtige størrelse og bærer alle dine fund hen til prøverummet. Der er mange gode tilbud og gode parkeringsmuligheder. Det eneste, du skal bekymre dig om, er, om du nu også har plads til alle dine køb i kufferten.

Læs mere her på Facebook: Facebook Unique Vintage

Rockabilly- og pinup-shops i Los Angeles

Unique Vintage i Burbank – et besøg værd!

Re-Mix Vintage Shoes

På Beverly Boulevard lidt nord for The Grove finder du skobutikken Re-Mix Vintage Shoes. Re-Mix Vintage Shoes har specialiseret sig i sko med inspiration fra årene 1910-1950. Du kan se det fine udvalg på hjemmesiden. Her er skønne sandaler med flade såler, bowling-sko, dansesko i charleston-stil og syndige 1950’er slippers.

Læs mere her på Facebook: Facebook – Re-Mix Vintage Shoes

B.A.I.T Footwear

En anden yndig sko-butik er mærket B.A.I.T. Footwear. Den lille butik finder du i de sydlige Los Angeles, nærmere betegnet i Lomita. Designer Julia Kim har siden 2011 designet de smukkeste sko, alle med et skær af nostalgi. Bemærk især det prikkede foer, som du altid kan kende de fine B.A.I.T.-sko på.

Læs mere her på Facebook (med adresse til den fysiske skobutik): Facebook – B.A.I.T Footwear

Rockabilly- og pinup-shops i Los Angeles

B.A.I.T. Footwear – Kira Spearmint – $68.00

LÆS OGSÅ: Billig ferie i Los Angeles på budget – sådan sparer du penge

Stop Staring! (kun for dig med bil)

Hvis du har lejet en bil og alligevel skal en tur nordpå, så skulle du næsten køre forbi den lille by Tehachapi. 2 timers kørsel nord for Los Angeles finder du et andet velkendt mærke, Stop Staring! Det klassiske retro-brand forhandles flere steder i Danmark, men skulle du få lyst til at se, hvor det hele sker, så er du meget velkommen til den lille butik.

I butikken finder du de fantastiske vintage-inspirerede kjoler, som klæder de fleste kvindekroppe. Et stort plus ved at besøge butikken er, at du finder sjældne designs samt et udsalgsstativ med kjoler til $50. Kjoler fra Stop Staring! ligger normalt fra $129 og op. Den finde butik byder også på brudekjoler samt et større vintage-udvalg.

Læs mere her på Facebook: Facebook – Stop Staring!

Rockabilly- og pinup-shops i Los Angeles

Besøg Stop Staring! i den lille butik.

LÆS OGSÅ: Shopping i Los Angeles – her finder du alle de gode butikker!

Find et godt hotel i Los Angeles

Los Angeles byder på hoteller i alle prisklasser, og det kan være svært at vælge. Her får du anbefalinger til tre skønne hoteller i Los Angeles – med noget for enhver pengepung! Alle hoteller her kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bo med de kendte i Beverly Hills

Med sin placering på Sunset Boulevard i Beverly Hills er The Beverly Hills Hotel tæt knyttet til fortællingen om Hollywoods filmstjerner og internationale berømtheder. Marilyn Monroe boede i bungalow nr. 20 fra 1958 til 1960 under indspilningen af Lets Make Love, ligesom både Charlie Chaplin, John Wayne og Elizabeth Taylor har gæstet hotellet. De rige og de kendte mødes stadigvæk i The Polo Lounge eller en af de andre eksklusive restauranter – og du er også velkommen! Alle med et kreditkort kan booke sig ind på dette pragtfulde hotel.

Et dejligt hotel ved vandet

Et ikonisk hotel, som du bare må have mindst én overnatning på, er The Georgian Hotel på havnepromenaden. Bygget i 1933 i art deco-stil som et lille get-away for de rige og berømte langt fra storbyens pulserende liv, kan du ikke gå forbi det turkise hotel uden at bemærke det. The Georgian Hotel emmer stadigvæk af 1940’ernes Hollywood-glamour, og det er ikke svært at forestille sig både de berømte og berygtede gæster, blandt andet Clark Gable og Al Capone, under den stribede markise.

Et godt og billigt hotel – med autentisk diner i stueetagen

Leder du efter et godt og billigt hotel tæt på det hele, kan Best Western Plus Hollywood Hills Hotel anbefales. Her bor du med Hollywood Boulevard lige rundt om hjørnet og tæt på både metro (Hollywood/Vine) og afkørsel til freewayen. Hotellet har egen swimmingpool, og der er køleskab og mikrobølgeovn på værelset. I samme bygning finder du også The 101 Coffee Shop, en autentisk diner med en pragtfuld brunch.

Se flere hoteller her: 8 fantastiske hoteller i Los Angeles.

Hvordan kommer du til Los Angeles?

Det tager ca. 15 timer inklusiv en mellemlanding at komme fra København til Los Angeles. Flyver du med Norwegian, er turen uden mellemlandinger og kan gøres på “kun” 11 timer. Jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Los Angeles.

Spil med ord på ferien - England

Læs alle artikler om Los Angeles

« Sådan kommer du rundt i Los Angeles uden bil
Billig ferie i Los Angeles på budget – sådan sparer du penge »