Sådan kommer du rundt i Los Angeles uden bil 20. februar 2019 – Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Køb den på Saxo.com – 199.95 DKK

Kom rundt i Los Angeles uden bil

Los Angeles er en stor og vidtstrakt by. Størrelsen på byen gør, at du bliver nødt til at overveje, hvilket område du vil bo i, og især hvordan du vil komme rundt til alt det, du gerne vil se.

Heldigvis er Los Angeles en af de byer i USA, der har det bedste offentlige transportsystem. Skal du bare rundt i Los Angeles og se alle seværdighederne, kan det på ingen måde betale sig at leje en bil. Dels har Los Angeles masser af bus- og metrolinjer, og dels slipper du for bilkøer og parkeringsafgifter.

LÆS OGSÅ: Billig ferie i Los Angeles på budget – sådan sparer du penge

Los Angeles – bilernes by!

Los Angeles er helt klart bilernes by. På de brede motorveje er der næsten altid kø, og det er ikke ualmindeligt at vente en halv time på at dreje af ind til Downtown. De mange biler i byen afspejler sig også i prisen på parkering. Det er dyrt at parkere, og $30 for at komme af med bilen er ikke ualmindeligt.

Det er heldigvis en myte, at det er nødvendigt at leje bil for at komme rundt i Los Angeles. Argumenterne for at leje bil plejer at være, at Los Angeles er for stor til at klare sig uden bil, og samtidig skulle offentlig transport være ikke-eksisterende. Men det er heldigvis ikke sandt – det er både nemt og billigt at komme rundt med bus og metro i Los Angeles!

Offentlig transport i Los Angeles

Har du ikke planer om at leje bil, kan de fleste af de store seværdigheder nås med metro og bus. Køb et TAP card, hvor du for eksempel får 7 dages fri kørsel med metro og bus til $25. Metroens seks linjer dækker det meste af byen, og kører ud til alle større turistattraktioner.

Bor du i Downtown, kan du for eksempel springe på:

  • den røde metrolinje, der går op til Hollywood
  • den gule linje, der kører til Pasadena
  • den blå linje, hvor du er ved stranden i Santa Monica på 25 minutter

Udover det gælder TAP-kortet også til 200 buslinjer, der dækker byen, dér hvor metroen stopper. Skal du fra lufthavnen og videre ud i byen, kører der også flere busser i fast rutefart. Vær opmærksom på, at TAP-kortet ikke gælder til Blue Line-busserne, med mindre du har tilkøbt dette. Det koster dog kun $1,25 at køre med busserne, så hav småpenge klar, hvis du vil køre med.

LÆS OGSÅ: Hvor skal du spise i Los Angeles?

Udover den offentlige transport kan du også benytte de gratis shuttlebusser til de store attraktioner. Er du hverken vild med at køre i egen bil eller med offentlig transport kan du også gøre som amerikanerne: kør med privat-taxi. De to store selskaber i Los Angeles er Uber og Lyft. Her henter du en app til din telefon, som du kan bruge til at bestille et lift.

Den lyseblå metrolinje kører direkte til Santa Monica!

Sådan planlægger du din tur rundt i Los Angeles

Det er nemt at bruge Google Maps, når du skal planlægge din tur rundt i Los Angeles. Der er både bus- og metrolinjer på kortet, du får vist den hurtigste vej og får samtidig et kort. Mangler du et kort over metroen i Los Angeles, finder du det på linket her.

Du kan også bruge Trip Planner fra metroen, men for dig, der allerede bruger Google Maps fra telefonen, er denne at foretrække.

Brug Google Maps, når du skal planlægge din tur rundt i Los Angeles.

Skal du leje bil i Los Angeles?

Kort sagt behøver du ikke at leje bil i Los Angeles, med mindre du gerne vil besøge områder, der ikke er dækket af den offentlige transport. Hvis du skal ud af byen og se noget andet, er det en god ide at leje en bil, for eksempel til en tur op ad kysten. Skal du leje bil i Los Angeles, kan du på Expedia sammenligne priser på biludlejning.


Efter danske forhold er det i USA meget billigt at køre med tog eller Greyhoundbusser mellem de store byer. Brug Google Maps for at planlægge din rejse eller Amtrak.

Kør en tur op og ned ad Santa Monica Boulevard med de smukke palmer.

LÆS OGSÅ: Rockabilly- og pinup-shops i Los Angeles

Find et godt hotel i Los Angeles

Los Angeles byder på hoteller i alle prisklasser, men byen er generelt dyr at bo i. Leder du efter et godt og billigt hotel tæt på det hele, kan Best Western Plus Hollywood Hills Hotel anbefales. Her bor du med Hollywood Boulevard lige rundt om hjørnet og tæt på både metro (Hollywood/Vine) og afkørsel til freeway. I samme bygning finder du også The 101 Coffee Shop, som du kan læse om længere oppe.

Se flere hoteller her: Find et hotel i Los Angeles – den smukke by, hvor solen altid skinner.

Læs alle artikler om Los Angeles

24 Kærligheds-kuponer til ham, der skal forkæles – 29.95 DKK

« Hvor skal du bo i Los Angeles?
Rockabilly- og pinup-shops i Los Angeles »