Sådan slapper du af i din have Slået op i: Livsstil – Emner: , ,

Nyd din have – og husk at slappe af!

Kender du det: Du har lige fået sat dig ned ude i din have. Solen skinner, vinen er skænket i glasset, fødderne oppe, bogen klar – og så får du øje på den første tot ukrudt, der titter op mellem fliserne. Og plankeværket, der skaller. Hækken der er blevet lidt for autonom. Der er mange ting, der godt lige kunne trænge til en kærlig hånd. Men faktisk var det jo ikke derfor, du gik ud i haven. Du satte dig jo ned, fordi du netop trængte til at slappe af!

Er du også træt af, at haven kun er til pligt og aldrig til nydelse? Her får du en række gode tips, der kan hjælpe dig til at få et kærligt og afslappet forhold til din have.

4 gode tips til den afslappende have

Få lavet en have, du kan overskue

Måske har du overtaget en hus med en have, som i sin tid blev anlagt af nogen, der bare elskede at gå og rode ude i haven? Hvis du hellere vil bruge haven til at slappe af i, så brug et par weekender på at få lavet en have, der rent faktisk passer til dig og dine behov. Ud med små bede og buske, der skal klippes og holdes, og som tager din tid. Og ind med græsplæner, fliser og krukker.

Lav en hyggekrog

Er det et alt for uoverskueligt projekt at få gjort haven brugbar, så start med at lave en hyggekrog, hvor du ikke kan se alt rodet og ukrudtet. Sæt et lille hegn eller en anden afskærmning op og brug i starten kun tid på at holde dette ene lille stykke af din have pænt. Ryd op først, der hvor du bedst kan lide at være i haven. Det andet kan komme bagefter – hvis du engang bliver færdig med at slappe af.

En halv time gør underværker

Synes du alligevel, at dét at lukke øjnene for problemerne er en lidt for ungdommelig indstilling til havebrug, dig der skulle forestille dig at være voksen med eget hus? Så kan du også komme din dårlige havesamvittighed i forkøbet i stedet for. Inden du flader ud med det glas vin, kan du sætte æggeuret på en halv time, eller måske bare et kvarter, og give den gas med lugejern og kost. Det er helt utroligt, hvor meget der kan nås på kort tid. Du skal ikke gøre noget hele tiden i din have, men hvis du laver en lille smule hver dag, er det heller ikke nødvendigt.

Slut fred med din indre gartner

Er der ingen af dele, der kan få bugt med din havestress? Så skal du måske bare acceptere, at du rent faktisk godt kan lide at være sådan en haveejer, der har en have, som ser pæn ud og er fri for udkrudt. Giv din have den tid, den kræver – og gå så et andet sted hen, når du skal slappe af!

Hvilken bog skal du læse i hængekøjen?

Jagten på Drømmemanden er en sjov datingbog, hvor du selv vælger handlingen. Bogen har 200 små afsnit, og historien skriver sig selv, imens du træffer dine valg: Vil du se ham igen? Er han virkelig enhver svigermors drøm? Og er det en god ide at drikke tequila med styrthjelm på? Læs mere her: Jagten på Drømmemanden

Banner - Jagten på Drømmemanden - Lou Noire - 69,95

Læs alle artikler om livsnyderhaven...

« Moster Annas Kokoskager
Den bedste opskrift på bowle med jordbær »