Seværdigheder i Alicante – 5 ting du ikke må gå glip af 3. maj 2018 – Kategori: Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Klik her og gå til Saxo.com

Der er masser af seværdigheder i Alicante! Nyd den imponerende udsigt ud over Middelhavet fra borgen Castillo de Santa Bárbara, der vogter over byen, eller gør som de andre turister og gå ned i tempo med med en hyggelig slentretur langs havnepromenaden.

Temperaturen i Alicante er både forår og efterår som en god, dansk sommer, og det er svært at vende ryggen til solskinnet og gå ind i museernes mørke. Der venter dog mange spændende oplevelser, så skulle du løbe ind i en af de få regnvejrsdage, så er det godt at vide, at Alicante stadig har masser at byde på.

Der er meget mere at se og opleve i Alicante, end dét, der blev plads til her. Derfor finder du her også links til både turistinformation og en kalender, så du kan følge med i, hvad der sker i byen.

Læs også: 4 gode restauranter i Alicante – og et godt tip til morgenmad!

Castillo de Santa Bárbara

Over Alicante tårner borgen Castillo de Santa Bárbara sig op, synlig fra de fleste gader. Middelalderborgen er bestemt et besøg værd, og bliver du bekymret ved udsigten til at bestige den stejle skråning, så kan du tage elevatoren fra stranden. Har du mod på at spadsere op, kan du vælge den smukke, men stejle vej syd for borgen via Parque del la Ereta eller den lidt mindre anstrengende nordlige rute gennem parken ved Subida Al Castillo.

Oppe i selve borgen kan du nyde den smukke udsigt ud over Middelhavet og Alicante eller gå på opdagelse i den gamle fæstning.

Læs mere her: www.castillodesantabarbara.com/index_en.html

Playa del Postiguet

Den hvide sandstrand indbyder til at dase og drikke kølige drinks. Spanierne bruger den nu også til at spille beach-volley, som du vil opleve, hvis du ignorerer de trælse barer i begyndelsen af stranden ved Esplanade d’Espagne og i stedet går nordpå til den modsatte ende. Her finder du den skønneste strandbar, Xiringuito, hvor du får serveret cocktails, øl og lette snacks. Men pas på: Lou kom aldrig op af strandstolen igen dén eftermiddag, men nød i stedet havet og den afslappede stemning.

Læs mere her: www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g1064230-d10117870-Reviews-Xiringuito_Postiguet-Alicante

Gå en tur på havnen

Overalt hvor du går på havnen møder du turister og lokale, der gør det, man skal gøre i Alicante: slapper af og nyder livet! På Esplanade d’Espagne er der liv hele dagen og natten, både i de mange, små boder og især hos is-sælgerne. Det kan dog ikke anbefales at spise på restauranterne her; for det samme beløb kan du besøge byens bedre restauranter, der aldrig ville drømme om at servere chicken nuggets fra frost.

Alicante huser også en stor marina, og gå gerne ud langs kajen og se på de flotte både. Yderst findes et museum for Volvo Ocean Race, en kapsejlads hvor de store sejlbåde skal hele jorden rundt. Læs mere her: www.museovolvooceanrace.esatur.com.

Tag med Lou Noire på ferie – få alle de bedste rejsetips her!

Museer, koncerter og arrangementer i Alicante

Alicante har flere museer, for både kunst, historie og tyrefægtning. Sæt gerne tid af til at besøge det arkæologiske museum, MARQ, hvor du i de spændende samlinger lærer om byens historie. Læs mere her: www.tripadvisor.dk/Attractions-g1064230-Activities-c49-Alicante.

I Alicante er der også altid en koncert eller en byfest i gang et eller andet sted. På hjemmesiden for Alicantes Turistbureau finder du en opdateret kalender: www.alicanteturismo.com/festivals – ligesom du i kan holde dig opdateret over events i My Guide Alicante: www.myguidealicante.com/events.

Læs også: Shopping i Alicante – her finder du alle de gode butikker!

Tag på tur med TRAM eller bus

Det er nemt og billigt at tage på en lille udflugt ud fra Alicante. Tag for eksempel med TRAM, den lille sporvogn, op til Alicantes mest berømte strand, Playa San Juan. Den hvide sandstrand er flere kilometer lang, så gå så langt du kan og tag så sporvognen hjem. Er du frisk, kan du spadsere hen til stranden, der er ca. 7 kilometer fra Playa del Postiguet. Se køreplaner og stoppesteder her: www.tramalicante.es/planos.

Fra busstationen, lige efter den sydlige ende af havnen, kan du komme videre ud i landet. Busserne er moderne, og billetterne er – med danske øjne – til ren foræringspris. Tag gerne til palmebyen Elx / Elche og se den flotte kirke, Basilica De Santa Maria. Er du sulten, kan du på Plaça del Salvador også få friske churros hos Cafeteria El Salvador. Se køreplaner og stoppesteder her: www.alicante.vectalia.es/en/planos.

Find et godt hotel i Alicante

Alicante byder på hoteller i alle prisklasser. Bo for eksempel på Hotel Sercotel Suites del Mar ude på kajen ved marinaen, som er et af byens bedste hoteller. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for at få den skønne udsigt udover stranden og havet og vælge by-siden fra, hvor der kan være larm til ud på de små timer.


Det kan i øvrigt anbefales at besøge byen i starten og slutningen af sæsonen, april/maj og august/september, hvor klimaet er en som en god, dansk sommer, og hvor mængden af turister er på et passende niveau.

Se flere gode hoteller i Alicante her på Hotels.com!

Hvordan kommer du til Alicante?

Det tager ca. 3½ time at komme med fly fra København til Alicante. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Alicante. Her kan du også vælge at søge efter pakkerejser med både fly og hotel. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis du gerne vil flyve direkte.

Se flere artikler om rejser her...

« Shopping i Alicante – her finder du alle de gode butikker!
4 gode restauranter i Alicante – og et godt tip til morgenmad! »