8 fantastiske seværdigheder i Los Angeles Kategori: Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Har du husket guidebogen? Klik her og køb den på Saxo.com!

Hvad skal du se i Los Angeles?

Leder du efter de bedste seværdigheder i Los Angeles? Du kan ikke undgå mylderet af turister på Hollywood Boulevard, der alle har de lyserøde stjerner som et must på rejsen til Los Angeles. Du har sikkert allerede også planlagt et besøg i både Disneyland og Universal Studios, men Los Angeles byder på mange andre fantastiske attraktioner og seværdigheder. Her finder du et lille udpluk af de ting, du kan opleve i englenes by.

Du kan også holde dig opdateret om events, koncerter og begivenheder i guiden Los Angeles Magazine.

Fantastiske seværdigheder i Los Angeles

The Pier i Santa Monica

Santa Monica kender du sikkert allerede fra de mange film og tv-serier, der er optaget her. De brede sandstrande strækker sig hele vejen ned forbi Venice Beach og tiltrækker mange turister. Mest berømt er nok The Pier, den gamle træmole, og du må ikke tage hjem uden også lige at have prøvet en tur i pariserhjulet.

Tag badetøjet med til en svømmetur i Stillehavet og nyd solen på den smukke strand. I shoppingcentret Santa Monica Place, der ligger to minutters gang fra kysten, kan du købe en ny bikini, hvis du har glemt din egen derhjemme. Lige bag shoppingcentret ligger den hyggelige shoppinggade Third Street Promenade, hvor du kan finde alle de populære kædebutikker.

Læs mere om en af de største seværdigheder i Los Angeles her: Santa Monica Place

Den berømte The Pier i Santa Monica

US Bank Tower

Fra US Bank Tower er der også den vildeste udsigt ud over hele Los Angeles. Det koster £25 pr. person at komme op i tårnet, og billetten giver også adgang til udstillingen i Sky Space. Tag også en tur i udenpå tårnet i glasrutschebanen, der er mere end 300 meter over jorden.

Læs mere her: OUE Skyspace

Udsigten fra US Bank Tower

Avila Adobe – det ældste hus i Los Angeles

Avila Adobe – det ældste hus i Los Angeles

Mellem skyskrabere, blinkende reklamer og de store freeways er det svært at forestille sig, at der engang var – ingenting. Kom tilbage i tiden, når du besøger Avila Adobe, det ældste hus i Los Angeles. Huset har stået siden 1818, hvor området stadig hørte under Mexico og er i dag indrettet til at afspejle Californiens livsstil i 1840’erne.

Der er gratis adgang til huset, der oprindelig blev bygget af Don Francisco Jose Avila, den daværende borgmester i Los Angeles. Du finder Avila Adobe på Olvera Street i Downtown, og der er åbent alle dage fra 9.00 til 16.00.

Læs mere her: Avila Adobe

Rose Parade

Nytårsdag kan du gratis – og sammen med 2 millioner amerikanere – komme til Rose Parade i Pasadena. Det festlige nytårsoptog er klart et besøg værd! I den smukke parade kan du se både blomsterdekorerede vogne, hylde helte fra footballhold og brandkorps og klappe i takt til marchbands. Og det hele er gratis.

NB! Det kan på ingen måde anbefales at tage bilen med til Pasadena 1. januar. 700.000 andre mennesker skal samme vej! Tag i stedet den gule metrolinje til Pasadena og stå af ved Memorial Park. Det er i paradens slutning, og her er der ikke så overfyldt og dermed mulighed for at komme til at se noget. Tag gerne egen stol og madpakke med.

Når du kommer ud af stationen, er der skilte hele vejen hen til paradeområdet. Optoget starter i øvrigt klokken 8 am, men hele natten er metroen fyldt med glade tilskuere, der skal tidligt ud i Pasadenas gader for at sikre sig en god plads. Når optoget når sin afslutning, er der rigtig mange af tilskuerne, der bevæger sig ud mod Rose Bowl Stadium. Nytårsdag spilles det traditionsrige Rose Bowl Game, den ene af de store finaler i college-football.

Læs mere her: Tournament of Roses

seværdigheder i Los Angeles

Rose Parade i Pasadena 1. januar

Køb billetter til en hjemmekamp i Los Angeles

Los Angeles er hjemby for mange af de store hold: Er du til football, kan du se Los Angeles Rams spille på Los Angeles Memorial Coliseum. Er det ishockey, der trækker, kan du overvære Los Angeles Kings på Staples Center i Downtown LA. Samme sted spiller også Los Angeles Lakers, hvis du hellere vil se basketball. Vil du opleve den populære sport baseball, så spiller Los Angeles Dodgers på Dodger Stadium.

Det er ikke kun mænd, der kan give de fede sportsoplevelser i Los Angeles. Roller derby er også ret stort i Los Angeles, hvor de stærke, kvindelige spillere er en blanding af pin up-piger og rå bøller. Roller derby er en kontaktsport som spilles på rulleskøjter, og hvor de gælder om at overhale modstanderholdet. Se for eksempel Hollywood Scarlets, når de med spillere som Death Down Under og Volcanic Smash virkelig går til den på banen.

De store sportsbegivenheder er en god mulighed for at komme ud og møde amerikanerne, som de er flest. Her mødes høj og lav, rig og fattig, og selv om du ikke er den store sportsfan, så er den overvældende stemning og underholdningen før og under kampen en kæmpe oplevelse og en af de store seværdigheder i Los Angeles, som du ikke må snyde dig selv for.

Læs mere her: Følger du de indsatte links kommer du ind på holdenes hjemmesider, hvor du kan læse mere om, hvor og hvordan du køber billetter.

Rams spiller hjemmekamp Los Angeles Memorial Coliseum

Venice Beach

seværdigheder i Los Angeles

Hank Moodys hus i Californication

Leder du efter alternative oplevelser i Los Angeles, så tag en tur ned på Venice Beach. Her, hvor et stykke af Berlins Kreuzberg er rykket ind på stranden, finder du store gavlmalerier, punkere og økologisk kaffe med vegansk plantemælk.

Har du set Californication, så kender du allerede Venice Canals med de smukke kanaler, bygget efter Venedig. Og husker du Hank Moody med en personlighed, der er ude af kontrol og konstant på jagt efter nye, ekstreme oplevelser, så forstår du også, at dette er den eneste bydel i Los Angeles, hvor det ville være troværdigt, at den vilde manuskriptforfatter skulle slå sig ned.

Gå også en tur på Abbott Kinney Boulevard med de mange små uafhængige og skæve butikker. Her finder du lækkert møbeldesign, tøj der ikke er mainstream, keramik og lækre restauranter.

Venice Canals i Venice, Los Angeles

Los Angeles Public Library

Kommer du lige forbi, må du ikke snyde dig selv for et besøg i Los Angeles Public Library. Dels kan du nyde den imponerende bygning med de mange samlinger, og dels så fortæller biblioteket noget om, hvor mange kulturer, der igennem tiden er kommet til byen.

I biblioteket er der bøger på rigtig mange sprog: selvfølgelig engelsk og spansk, men også de skandinaviske sprog har fundet plads på hylderne. Billedet her er fra en udstilling om den islandske tradition med at give bøger i julegave, Jolabokaflod.

seværdigheder i Los Angeles

Tag en pause i Los Angeles Public Library

Griffith Observatory

Har du set La La Land med Emma Stone og Ryan Gosling, så husker du måske den scene, hvor de danser udenfor med lysene fra Los Angeles som baggrundstæppe. Og stedet findes skam i virkeligheden, og der er ikke pyntet på skønheden i filmen. Udsigten fra Griffith Observatory er betagende, især om aftenen, og du kan få gode billeder af Hollywood-skiltet til samlingen.

Der er gratis adgang til observatoriet og parken, mens det koster $7 for voksne/£5 for børn at se forestillingerne i planetariet. Det er dyrt at parkere her, tag i stedet bussen fra Vermont/Sunset, som koster 35 cents, hvis du har TAP-kort.

Læs mere her: Griffith Observatory

seværdigheder i Los Angeles

Udsigten fra Griffith Observatory er fantastisk, især om aftenen!

Find et godt hotel i Los Angeles

seværdigheder i Los AngelesLos Angeles byder på hoteller i alle prisklasser, og det kan være svært at vælge. Her får du anbefalinger til tre skønne hoteller i Los Angeles – med noget for enhver pengepung! Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Bo med de kendte i Beverly Hills

Med sin placering på Sunset Boulevard i Beverly Hills er The Beverly Hills Hotel tæt knyttet til fortællingen om Hollywoods filmstjerner og internationale berømtheder. Marilyn Monroe boede i bungalow nr. 20 fra 1958 til 1960 under indspilningen af Lets Make Love, ligesom både Charlie Chaplin, John Wayne og Elizabeth Taylor har gæstet hotellet. De rige og de kendte mødes stadigvæk i The Polo Lounge eller en af de andre eksklusive restauranter – og du er også velkommen! Alle med et kreditkort kan booke sig ind på dette pragtfulde hotel.

Et dejligt hotel ved vandet

Et ikonisk hotel, som du bare må have mindst én overnatning på, er The Georgian Hotel på havnepromenaden. Bygget i 1933 i art deco-stil som et lille get-away for de rige og berømte langt fra storbyens pulserende liv, kan du ikke gå forbi det turkise hotel uden at bemærke det. The Georgian Hotel emmer stadigvæk af 1940’ernes Hollywood-glamour, og det er ikke svært at forestille sig både de berømte og berygtede gæster, blandt andet Clark Gable og Al Capone, under den stribede markise.

Et godt og billigt hotel – med autentisk diner i stueetagen

Leder du efter et godt og billigt hotel tæt på det hele, kan Best Western Plus Hollywood Hills Hotel anbefales. Her bor du med Hollywood Boulevard lige rundt om hjørnet og tæt på både metro (Hollywood/Vine) og afkørsel til freewayen. Hotellet har egen swimmingpool, og der er køleskab og mikrobølgeovn på værelset. I samme bygning finder du også The 101 Coffee Shop, en autentisk diner med en pragtfuld brunch.

Se flere hoteller her: 8 fantastiske hoteller i Los Angeles.

Hvordan kommer du til Los Angeles?

Det tager ca. 15 timer inklusiv en mellemlanding at komme fra København til Los Angeles. Flyver du med Norwegian, er turen uden mellemlandinger og kan gøres på “kun” 11 timer. Jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Los Angeles.

Spil med ord på ferien - England

Læs alle artikler om Los Angeles

« 45 gode ideer til en polterabend
Uforglemmelige seværdigheder på Rarotonga, Cook Islands »