Shopping i Berlin – her finder du alle de gode butikker! Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Klik her og køb den på Saxo.com

Hvor skal du shoppe i Berlin?

Udover de mange historiske monumenter, spændende udstillinger og et vildt natteliv, byder Berlin også på masser af fantastiske shoppingoplevelser. Berlin er blandt Europas allerbedste shoppingbyer – og hvis du skal nå at se det hele, kan det være en god ide at planlægge lidt hjemmefra.

Især hvis du har en alternativ stil, vil Berlin små designerbutikker være lige noget for dig. Byen er et paradis for hipstere, pinup-piger og punkere. Du finder dog også mange store shoppingcentre med alle de kendte mærkevarer.

Her kan du læse om, hvor du skal gå hen for at finde det hele!

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm, eller bare Ku’damm, er den mest berømte shoppinggade i Berlin. På den 3,5 km lange gade finder du alle de kendte butikker med designerlabels, som du kender fra Strøget i København – og mange flere. Generelt er hele området omkring Kurfürstendamm et eldorado for store og små shoppere. Bliver du sulten undervejs, byder især området op mod Kantstrasse på masser af gode restauranter.

KaDeWe

Kurfürstendamm går videre over i Tauentzienstrasse, hvor du finder KaDeWe, eller Kaufhaus des Westens. KaDeWe er en kronjuvel i stormagasinernes verden og hjertet i det gamle kapitalistiske Vest-Berlin. Her er al den luksus, du overhovedet kan tænke dig, og alle er velkomne til også bare at komme ind og ose. Tag for eksempel. op i chokoladeafdelingen, bare fordi det er så vildt, og prøv at tælle hvor mange forskellige slags chokolade, du egentlig kan få. Husk også at besøge den store mad- og restaurant-afdeling på 6. etage, hvor du finder delikatesser fra hele verden.

Shoppingcentre i Berlin

I Berlin finder du også mange andre store shoppingcentre end KaDeWe. Faktisk er der mere end 70 små og store shoppingcentret – læs om de mest populære her:

Bikini Berlin

Leder du efter nye upcoming designere og moderne kunstværker, så besøg også Bikini Berlin på Breitscheidplatz, fem minutters gang fra Bahnhof Zoo. Her kan iværksættere leje sig ind i en af de 70 pop-up butikker i op til et år. Det betyder også, at der altid er noget nyt at se på, hver gang du kommer til Berlin. Bliver du sulten, kan du nyde din frokost med udsigt til dyrene i Berlin Zoo, som  støder op til bygningen.

East Side Mall

East Side Mall, det nyeste shoppingcenter i Berlin åbnede i oktober 2018. Du finder det lige overfor stationen Warschauer Straße og er derfor en perfekt shopping-destination for turister i Friedrichshain. I de 180 butikker, blandt andet Weekday, Berschka, Vero Moda, kan du hurtigt få en eftermiddag til at gå. Ellers byder East Side Mall også på fitnesscenter, biograf og en bowlinghal.

Mall of Berlin

Tæt på Potsdamer Platz finder du the Mall of Berlin, som åbnede i 2014. Mall of Berlin har 270 butikker, blandt andet COS, Desigual, Intimissimi og Karl Lagerfeld. Shoppingcentret huser også byens største madmarked, hvor du kan vælge imellem mange spændende restauranter og caféer.

Alexa

Lige ved Fernsehturm og på Alexanderplatz ligger shoppingcentret Alexa. Faktisk er det svært at overse, stort og lyserødt som det er. I de 180 butikker kan du finde tøj fra Primark, Tommy Hilfiger og Mango og elektronik fra Saturn, hvor sidstnævnte har et gigantisk udvalg i elektronik.

De små trendy gader med de skæve og sjove butikker…

Leder du efter spændende nye tøjdesignere, alternative labels, håndsyede tasker og vintagefund, så tag ud i byen og besøg de mindre shoppinggader:

Hackescher Markt

I og omkring Hackescher Markt, på Hachkesche Höfe og især op ad gaderne Rosenthaler Straße og Oranienburger Straße, finder du mange små og edgy designerbutikker ved siden af de store kædebutikker. På Friedrichstrasse, Østberlins svar på Kurfürstendamm, finder du alle luksus-mærkevarerne.

Prenzlauer Berg

Kastanienallee i bydelen Prenzlauer Berg er også en af de meget populære shoppinggader. Her finder du nye designlabels, kuriøse vintagebutikker, brugte lp’er og masser af restauranter og caféer.

Kreuzberg

I Kreuzberg, der er Berlins svar på Nørrebro, er det på gaderne Oranienstrasse og Bergmannstrasse, du finder alle de små, spændende butikker. Når mørket falder på, myldrer især Oranienstrasse med unge mennesker, på vej til en glad aften i byen på de mange caféer og barer i området.

Åbningstider i Berlin

Åbningstiderne i Berlin er meget lig dem, du finder i øvrige storbyer rundt om i Europa. De fleste butikker og shoppingcentre har åbent mandag til lørdag i tidsrummet 10.00 – 20.00. Mærkelig nok for en stor by som Berlin, er der generelt lukket over det hele om søndagen.Find et godt hotel i Berlin

Leder du efter et godt hotel til shoppingturen, så er der mange gode gode hoteller i byen. Her får du anbefalinger til gode hoteller i Berlin, der alle kan bookes direkte igennem Hotels.com:

Et af de mest luksuriøse og kendte hoteller i hele Tyskland er Hotel Adlon Kempinski. Her bor du lige ved Brandenburger Tor på det ikoniske hotel, der gennem årene har huset så prominente gæster som Thomas Edison, Marlene Dietrich og Barack Obama. Det er ikke billigt, til gengæld er der spa, tre restauranter og en hovedpudemenu!

Leder du efter et godt hotel i Berlin, der er til at betale – og i gåafstand til Kurfürstendamm, KaDeWe og Zoo Berlin? Så kan Pestana Berlin Tiergarten anbefales! Her bor du i det rolige ambassadekvarter, kun en lille gåtur fra et væld af butikker og gode restauranter. Pestana Berlin Tiergarten har rummelige værelser og en overdådig morgenmadsbuffet, og der er swimmingpool på hotellet. I en by, hvor det godt kan være svært at finde overnatning, der ikke er alt for dyrt, er hotellet her et glimrende bud.

Leder du efter overnatning i den billigere ende, er både Sunflower Hostel Berlin i det hippe Friedrichshain og Three Little Pigs Hostel Berlin tæt på Potsdamer Platz gode hostels for dig, der bare skal bruge en billig seng. På begge vandrehjem har du mulighed for at booke et privat værelse, og der er gode badefaciliteter og billig morgenmad.

Se flere gode hoteller i Berlin her på Hotels.com!

Billige flybilletter til Berlin

Det tager ca. en time at komme fra København til Berlin. Jo tidligere du booker, jo billigere bliver det. Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Berlin. Her kan du også vælge at søge efter pakkerejser med både fly og hotel. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis du gerne vil flyve direkte.

Se flere artikler om rejser her...

« 10 uartige sms’er, der sætter din elskede i den rette stemning
Giv hinanden en romantisk og småuartig kærligheds-kalender »