Shopping i Skopje – her finder du alle de gode butikker Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Her shopper du i Skopje, Nordmakedonien

Skal du på shopping i Skopje, kan det godt betale sig at købe tøj til resten af året. Der er meget pænt tøj at vælge imellem – og så får du rigtig meget for pengene! I byen finder du mange af de store, internationale kæder og også masser af små, sjove butikker.

Ligesom på så mange andre områder deler Stone Bridge også Skopje i to shopping-distrikter: I Old Town finder du den klassiske bazar med alt i orientalske tæpper. På den anden side af stenbroen ligger moderne gågader og shoppingcentre – og du skal selvfølgelig opleve det hele!

Her får du en god guide til shopping i Skopje. Nederst finder du en liste over gode hoteller i Skopje, som alle kan bookes direkte igennem Booking.com.

Gode shoppinggader i Skopje

Fra Macedonia Square kan du fortsætte ligeud i Macedonia Street, Skopjes største gågade. På gaden her og i de omkringliggende gader finder du mange af de store kædebutikker og mange små og lokale butikker. Men ellers er det i shoppingcentrene og især i bazaren, der bliver handlet i Skopje!

Shoppingcentre i Skopje

Der findes flere shoppingcentre i Skopje, men tre af de største skal nævnes her: Ramstore Mall, Capitol Mall og Skopje City Mall. Ramstore Mall ligger lige ved siden af den gamle station med Skopje City Museum, imens Capitol Mall og Skopje City Mall ligger 3-4 kilometer hhv. øst og vest for centrum.

The Old Bazaar

Besøg også det hotteste shoppingcenter igennem tiderne: den gamle bazar. Fra Stone Bridge starter en labyrint af smalle og brostensbelagte gader. I bazaren, der er den andenstørste osmanniske bazar næstefter den i Istanbul, kan du gøre gode fund. Der er den ene finurlige butik efter den anden, hvor du finder alt fra guldsmede med imponerende filigranringe og skobutikker med tøfler af gedeskind. Mange af butikkerne tilbyder overdådige brudekjoler i klassisk marengsform med skørter af hundredevis af tyl-lag. Nord for de små bazargader ligger et stort marked, Bit Pazar, med alt i grøntsager, elektronik, t-shirts og køkkenredskaber.

I bazaren er der masser af små caféer, bagerier, slikbutikker, barer og restauranter. Slå dig ned på en af kafana’erne, hvor du kan få en kop kaffe og stille sulten med kebap eller en burek.

Læs mere her: The Old Bazaar

Hvad skal du købe med hjem fra Skopje?

I Skopje finder du mange af de kendte mærker, Lacoste, Tommy Hilfiger og TopShop. I Skopje ligger priserne på mærketøjet dog over de danske priser, og med mindre du ser noget, som du bare må have med hjem, kan det ikke betale sig at købe det her.

Til gengæld finder du mange lokale mærker i Skopje med virkelig smukt og billigt tøj. Køber du hele sommer- eller vintergarderoben i Skopje, kan det betale rejsen – i forhold til at skulle købe samme mængde tøj i Danmark. Især skal undertøjsmærket Sara Fashion og den tyrkiske tøjkæde Koton anbefales. I bazaren er der også masser af kitchy souvenirs og smukke, håndlavede ting.

NB! Gør din shopping i selve Skopje, der er ikke meget at købe i lufthavnen, udover parfume, slik og vin.

Butikkernes åbningstider i Skopje

De fleste butikker har åbent fra 9.00 til 18.00, lørdag lukkes nogle steder tidligere. Søndag har de fleste butikker lukket. Det samme gælder for butikkerne i bazaren, imens de store shoppingcentre har åbent fra 10.00 til 22.00 alle dage.

Find et godt hotel i Skopje

Uanset om du skal på ferie i Skopje eller bare vil besøge byen på en kort weekendtur, så er der mange dejlige hoteller i byen, hvor du kan bo godt. Generelt er det billigt at bo i Skopje, og selv med et lille budget kommer du langt. Vil du gerne forkæle dig selv, kan du også få rigtig meget luksus for pengene i Skopje.

Med de ord kommer et par anbefalinger til gode hoteller i Skopje, der alle kan bookes igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Skopje Marriott Hotel

Midt på Macedonia Square og lige ved Stone Bridge ligger Skopje Marriott Hotel. Vil du bo i centrum af Skopje, så bliver det ikke mere centralt! Det elegante femstjernede hotel har en flot udsigt ud over pladsen, der er oplyst om aftenen. I de nyindrettede værelser sover du godt i de bløde senge, inden du står op til den fremragende morgenmad. Efter en slentretur til alle seværdighederne i Skopje, kan du slappe af i den glitrende pool eller nyde en middag i hotellets egen restaurant.

Læs mere her: Skopje Marriott Hotel

Hotel Arka

Midt i den gamle bazar finder du det femstjernede Hotel Arka. Luksushotellet har udover værelser og suiter også tre temaværelser: et, der er holdt helt i hvidt med badekar, et andet der er sort og med spabad og et tredje i klassisk indretning, hvor du kan tage bad med udsigt ud over byens tage. Morgenmadsbuffeten er overdådig og byder på makedonske specialiteter og frisklavet omelet. På tagterrassen finder du en poolbar, der er åben 24 timer i døgnet samt den mest fantastiske udsigt ud over byen og den gamle bazar. Fra Hotel Arka er der kun en kort gåtur til restauranterne i bazaren og Macedonia Square.

Læs mere her: Hotel Arka

Bushi Resort & Spa

I samme område finder du Bushi Resort & Spa. Hvor Marriott Hotel oser af elegant vestlig luksus, så byder Bushi på det samme, bare i orientalsk stil. Her er marmor, prismelysekroner og guldornamentering over det hele. Den autentiske stemning bliver kun forstærket af morgenvækningen, hvor muezzinen i den nærliggende moske kalder til bøn, når solen står op. Leder du efter essensen af den smeltedigel, du befinder dig i, så er det her, du skal bo. Hotellet kan efter en lang dag med sightseeing også byde på et afslappende ophold i den skønne spa-afdeling, hvor du kan bade i poolen eller få en gang massage.

Læs mere her: Bushi Resort & Spa

Se flere gode hoteller i Skopje her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Skopje?

Det tager cirka 2½ time at komme med fly fra Københavns Lufthavn til Skopje. WizzAir flyver dertil to gange om ugen, og du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Skopje. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis du gerne vil flyve direkte.

Fra Skopje Lufthavn kan du i dagtimerne tage en luftbus ind til byen, og det koster 160 denar (cirka 20 kr.). Foran lufthavnen holder der også taxaer med faste priser. 1500 denar koster det, cirka 180 kr. – og lad være med at spare penge ved at tage en pirattaxa. Der står ’Park’ på taget af de rigtige taxaer.

Når du skal tilbage til lufthavnen, kører bussen fra togstationen i den østlige ende af byen. Køb billet på banegården og stil dig foran ’East Entrance’. Bussen kører ikke om aftenen, se busplanen her.

Har du læst de andre artikler om Skopje?

Tag på ferie i Skopje, Nordmakedonien

Gode restauranter i Skopje – og et godt tip til barer

Gode hoteller i Skopje

8 fantastiske seværdigheder i Skopje

Banner - Kuponhæfte til ferien

Se flere artikler om rejser her...

« Gode restauranter i Skopje – og et godt tip til barer
8 fantastiske seværdigheder i Skopje »