Skal du holde nytår i Los Angeles? 24. februar 2019 – Kategori: Rejser – Tags: , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Køb den på Saxo.com – 199.95 DKK

Skal du fejre nytår i Los Angeles?

Tager du til Los Angeles for at fejre nytår, kræver det lidt planlægning hjemmefra. Hvis du forventer at holde en nytårsaften, der er sjovere og vildere, end den plejer at være, bliver du slemt skuffet, hvis du ikke allerede har en invitation til nytårsfest.

I Los Angeles er der langt imellem de store, folkelige arrangementer nytårsaften. Som det også sker i Danmark, er nytårsaften en fest, der bliver fejret i privat regi eller på restauranter og natklubber. Heldigvis kan du her læse om, hvad du skal booke hjemmefra, og hvor du skal gå hen, hvis du ikke kan finde årets sidste, store fest.

Nytårsaften i Los Angeles

Først og fremmest skal det nævnes, at det kan være svært og dyrt at finde et hotelværelse i den store by henover nytår. Det skyldes, at de to store arrangementer nytårsdag, Rose Parade og Rose Bowl, trækker mange hundrede tusinde mennesker til byen. Mere om det senere. Men leder du efter et hotel i Los Angeles henover nytår, der er til at betale, er det fornuftigt at være ude i god tid.

Det samme gælder for de nytårsmiddage og nytårsfester, som du kan booke på restauranter, barer og klubber. Vil du gerne ud at spise på en restaurant, kan du finde lækre nytårsmenuer igennem Los Angeles Magazine. Igen kræver det, at du er ude i god tid, da de fleste restauranter er fyldt til bristepunktet nytårsaften.

Er du ligeglad med, om nytårsmenuen bare består af en burger, fordi du helst vil bruge tiden på at shoppe, så kan det måske glæde dig, at butikkerne holder længe åbent nytårsaften. 1. januar er der til gengæld lukket de fleste steder, og ofte også 2. januar.

LÆS OGSÅ: Hvor skal du spise i Los Angeles?

Den der flade fornemmelse, når du ikke fandt nytårsfesten…

Nytårsfester i Los Angeles

Der er heldigvis to nytårsfester i Los Angeles, hvor alle er inviterede:

Der er fælles nedtælling til det nye år i Grand Park. En 3D-projekter kaster et ur op på City Hall, og hvis du synes, det lyder lidt som Rådhuspladsen i København, så er du ikke engang tæt på. Her er der ikke nogen, der tænder raketter med en cigar (rygning er forbudt), imens de slingrer rundt med en halvtom champagneflaske (alkohol må ikke medbringes, og du må ikke være beruset). Til gengæld er der masser af god stemning, musik og lækker mad.

En anden og mere magisk nytårsfest er den, der foregår i Disneyland. Eventyrlandet har nytårsaften åbent indtil 2 am og fyrværkerishow klokken 9 pm (til børn der ikke kan holde sig vågne og trætte vokse), og igen ved midnat.

LÆS OGSÅ: Shopping i Los Angeles – her finder du alle de gode butikker!

Nytårsdag i Los Angeles

I stedet for at lede forgæves efter nytårsfesten, der aldrig blev sjov, kan du også gøre som mange af de lokale og gå tidligt i seng. Det er nemlig på nytårsdag, at alt det sjove sker!

Hvad man som turist godt kan mangle af fællesskab og fest nytårsaften i en fremmed by – det finder du til gengæld 1. januar. Hvor danskerne har travlt med at pleje deres tømmermænd, så mødes amerikanerne friske og fulde af godt humør til overværelsen af Rose Parade i Pasadena. I den smukke parade kan du se både blomsterdekorerede vogne, hylde helte fra footballhold og brandkorps og klappe i takt til marchbands. Og det hele er gratis.

NB! Det kan på ingen måde anbefales at tage bilen med til Pasadena 1. januar. 700.000 andre mennesker skal samme vej! Tag i stedet den gule metrolinje til Pasadena og stå af ved Memorial Park. Det er i paradens slutning, og her er der ikke så overfyldt og dermed mulighed for at komme til at se noget. Tag gerne egen stol og madpakke med.

Når du kommer ud af stationen, er der skilte hele vejen hen til paradeområdet. Optoget starter i øvrigt klokken 8 am, men hele natten er metroen fyldt med glade tilskuere, der skal tidligt ud i Pasadenas gader for at sikre sig en god plads.

Når optoget når sin afslutning, er der rigtig mange af tilskuerne, der bevæger sig ud mod Rose Bowl Stadium. Nytårsdag spilles det traditionsrige Rose Bowl Game, den ene af de store finaler i college-football. Har du ikke billet, kan du desværre ikke komme ind på festområdet eller tailgate. Har du til gengæld sikret dig en billet til kampen i god tid, venter der dig en festdag med masser af autentisk, amerikansk stemning.

Godt nytår!

LÆS OGSÅ: Billig ferie i Los Angeles på budget – sådan sparer du penge

Rose Bowl i Pasadena

Find et godt hotel i Los Angeles

Los Angeles byder på hoteller i alle prisklasser, men byen er generelt dyr at bo i. Leder du efter et godt og billigt hotel tæt på det hele, kan Best Western Plus Hollywood Hills Hotel anbefales. Her bor du med Hollywood Boulevard lige rundt om hjørnet og tæt på både metro (Hollywood/Vine) og afkørsel til freeway. I samme bygning finder du også The 101 Coffee Shop, som du kan læse om længere oppe.

Se flere hoteller her: Find et hotel i Los Angeles – den smukke by, hvor solen altid skinner.

Læs alle artikler om Los Angeles

24 Kærligheds-kuponer til ham, der skal forkæles – 29.95 DKK

« Gode ideer til daten – hvad skal I lave?
Shopping i Los Angeles – her finder du alle de gode butikker! »