8 skønne hoteller i Stockholm Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Find et godt hotel i fantastiske Stockholm!

Leder du efter gode hoteller i Stockholm? Med sine mange øer og det evigt strømmende vand, det helt særlige skandinaviske lys og den milde luft frister den trendy hovedstad højt mod nord altid til en lille smuttur.

Hvor skal du bo i Stockholm?

Det er ikke uden grund, at Stockholm kaldes for Nordens Venedig. Byen ligger fordelt på både fastland og små og store øer – med ikke mindre end 57 broer, der forbinder bydelene. Det er her, Sveriges tredjestørste sø, Mäleren, mødes med Østersøen, i Stockholms skærgård med de over 30.000 øer, holme og skær.

Midt i det hele ligger Gamla Stan med sine smukke huse fra middelalderen. Går du sydpå fra Gamla Stan og henover Slussen kommer du til det hippe Södermalm, i daglig tale bare Söder. Her finder du mange små barer og caféer, trendy restauranter og vintagebutikker.

Nord for Gamla Stan finder du først Norrmalm, byens moderne centrum med Centralstationen og Sergels Torg. Mod øst ligger det fashionable Östermalm med de dyre butikker og mod vest Kungsholmen og Vasastaden, der primært huser beboelseskvarterer. Længere ude mod øst finder du Djurgården med de mange museer og forlystelsesparken Gröna Lund.

Uanset hvor du befinder dig i byen, er der med tunnelbanen ikke langt til resten af byen. Og med alle de mange spændende hoteller i Stockholm bliver det svært at vælge, hvor du skal bo. Men her får du en guide til hoteller i Stockholm, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at finde lige dét hotel, der passer til dig:

Find et godt hotel i Stockholm

Her får du anbefalinger på fantastiske hoteller i Stockholm og også flere sjove og cool vandrehjem. Bo for eksempel i en ombygget Boeing 747 eller i på et hotel ejet af Benny fra ABBA. Alle hoteller kan bookes direkte igennem Booking.com. Se flere hoteller ved at lave din egen søgning her:Booking.com

Flyv en tur til drømmeland

Når du lander i Arlanda lufthavn kan du starte ferien i Stockholm med at tjekke ind på et af verdens sejeste vandrehjem. På Jumbo Stay bor du i en ombygget Boeing 747, der siden 2009 har huset hotelgæster, hvis højeste ønske er en flyvetur til drømmeland.

Vandrehjemmet har både sovesale og dobbeltværelser. Har du den store pengepung med, kan du også booke en suite i cockpittet – men her skal du være ude i god tid!

NB! Fra Stockholm Arlanda Airport er der cirka 20 minutter med højhastighedstog ind til selve Stockholm. Det gør vandrehjemmet ved lufthavnen til en oplagt overnatningsmulighed, når du skal flyve til eller fra Stockholm.

Læs mere her: Jumbo Stay

Stockholms cooleste hotel

Hotel Haymarket finder du alt det, der er godt ved Stockholm. Udsøgt design, en berømt cocktailbar og byens bedste frukostbuffé, som danskere kender som morgenmadsbuffet.

Siden åbningen i 2006 har Haymarket været det mest cool hotel, du kan bo på i Stockholm. Hvis du er til kønsløse kædehoteller, hvor den lille, hvide flaske med shampoo altid står på den samme plads, så er det nok ikke på Haymarket, du skal bo. Hotellet er smukt indrettet i en gennemført 1920’er art deco-stil. Der er en tydelig inspiration fra filmens verden, især Wes Anderson. Med den samme farvepalet som hos den berømte instruktør er hotellet dekoreret i en eksplosion af skønne farver, der suppleres med tyk, blød velour og smukke messinggitre.

Hotellet ligger lige ved Hötorget i bydelen Norrmalm. Når du forlader hotellet går du direkte ud i byens myldrende liv, med alle de spændende butikker på Drottninggatan og det lokale marked på Hötorget. Om aftenen kan du slappe af i den populære bar på Haymarket: Americain er en hotelbar som i de gode gamle dage!

Læs mere her: Haymarket by Scandic

Bo ved Saltsjöbaden

I slutningen af 1800-tallet besluttede man på grund af befolkningstætheden i Stockholm at oprette en helt ny og eksklusiv by ved kysten af Østersøen. Her kunne de fine og rige flytte ud i deres store villaer og nyde livet i den smukke badeby. Den mest berømte bygning fra den tid er Grand Hotel Saltsjöbaden, som stod færdig i 1893. Du kan stadigvæk bo på det flotte, hæderkronede hotel, der i dag fremstår smukt restaureret og med alle moderne bekvemmeligheder.

Grand Hotel Saltsjöbaden tager du hen for at slappe af. En lille time med tog fra centrum, er du langt væk fra turistvrimlen, og kun med naturen som underholdning. Slap af i swimmingpoolen eller tag et forfriskende havbad i Østersøen på søbadeanstalten, Saltisbadet. Badeanstalten, der er fra samme tidsperiode som hotellet, finder du på den lille ø, Restaurantholmen.

Læs mere her: Grand Hotel Saltsjöbaden

Skønt lejlighedshotel i Gamla Stan

Leder du efter en lejlighed i Stockholm, hvor der er plads til en hel familie? Eller er I en gruppe venner, der skal afsted på weekendtur? Hotel Hamilton, der ligger i en bygning fra 1400-tallet midt i Gamla Stan, kan også tilbyde 6 eksklusive lejligheder. De hyggelige lejligheder i Lady Hamilton Apartments er indrettet, så det føles som at være hjemme. Som gæst i lejlighederne har du adgang til alle de faciliteter, der tilbydes på hotellet. Lejlighederne har egne og veludstyrede køkkener (med opvaskemaskine!), men har du ikke lyst til at lave morgenmad, kan du indtage morgenmaden på hotellet. Du er også velkommen til at slappe af i hotellets sauna eller køle af i poolen, en ombygget brønd fra middelalderen.

Lady Hamilton Apartments ligger lige dér, hvor det hele sker, med masser af restauranter og turistattraktioner i gåafstand. Fra lejlighederne er der et kvarters gang til den store gågade, Drottninggatan.

Læs mere her: Lady Hamilton Apartments

Hotel Rival

Fik du ikke ABBA nok på ABBA-museet, kan du flytte ind på Hotel Rival, der er ejet af ejet af Benny Andersson – det ene ‘B’ i gruppens navn. Hotel Rival ligger lige ved Mariatorget i det hippe Södermalm, et område med rigtig mange restauranter og butikker.

Luksushotellet i den tidligere biograf har 99 værelser, hvor Deluxe-værelserne vender ud mod det livlige torv. Har du brug for nattero, så book et af de billigere værelser, der ligger på bagsiden af hotellet. Den gamle biografsal er i dag blevet omdannet til koncertsal, hvor du kan se shows og koncerter. Det var selvfølgelig også her musicalfilmen Mamma Mia! – The Movie havde premiere – og der er flere ABBA-relaterede forestillinger på programmet.

Læs mere her: Hotel Rival

Berns Hotel

Berns Hotel, en del af Berns Salonger, er et af byens mest eksklusive hoteller. Det er det perfekte hotel for dig, der elsker, når der sker noget. Berns Salonger har siden åbningen i 1863 været det sted i Stockholm, hvor man mødtes for at feste. I 1866 var det netop her, at svenskerne for første gang kunne opleve cancan, ligesom både Josephine Baker og Louis Armstrong har optrådt i salonerne. Også i dag kan du få en festlig aften i byen under de store lysekroner. Berns Salonger byder både på restauranter, koncerter og DJ’s i de fantastiske saloner eller på terrassen med den smukke udsigt ud over Berzelii Park.

I 1989 kom Berns Hotel til, og her kan du sove godt i de smukt indrettede værelser, når du er færdig med at danse. Hotellet ligger i Norrmalm lige ved siden af Stockholms populære park, Kungsträdgården og få minutters gang fra Sergels Torg.

Læs mere her: Berns Hotel

Bo i det gamle fængsel på Långholmen

Vest for Gamla Stan ligger den lille ø, Långholmen. Indtil 1975 husede øen Centralfængslet, hvor den sidste henrettelse i Sverige fandt sted. I dag er fængslet bygget om til hotel og vandrehjem, og her kan du få lov at bo i de gamle fængselsceller. Konceptet er gennemført ned til mindste detalje, med de oprindelige grønne døre og gamle avisudklip om forbryderne på undersiden af din køjeseng. Du kan også vælge at bo på de lidt dyrere hotelværelser, hvor du stadigvæk bor i en fængselscelle, men sover i en rigtig seng. Der er fri entre til fængselsmuseet for hotellets gæster. Morgenmaden indtages i den hyggelige restaurant.

Udenfor fængslet byder den Långholmen på smuk natur med løbestier og badestrand. Långholmen og det tilstødende kvarter Hornstull huser overvejende beboelse, og der er enkelte restauranter og butikker i området. Heldigvis er det nemt at komme ind til centrum herfra, og om vinteren kan du skyde genvej til byen henover isen på Mäleren.

Læs mere her: STF Långholmen Hostel (vandrehjem) og Långholmen Hotell (hotel)

Bo på et skib

STF, Den Svenske Turistforening, driver udover Jumbo Stay og Långholmen også et vandrehjemsskib. Når du kommer gående over Skeppsholmsbron kan du ikke undgå at få øje på den majestætiske fuldrigger, HMS Chapman. Fuldriggeren holder til ud for Hantverkshuset, den tidligere flådekaserne. Skibet er bygget i 1988 og har siden 1949 ligget fortøjret på Skeppsholmen, hvor det har fungeret som vandrehjem.

Du kan vælge at bo på selve skibet i de flotte kahytter med koøje eller i Hantverkshuset på et af de lyse værelser. I Hantsverkshuset finder du også en café, der har åbent hele året rundt – og om sommeren kan du spise på soldækket af HMS Chapman. Fra vandrehjemmet er der få minutters gang til busstation og tunnelbane.

Læs mere her: STF af Chapman & Skeppsholmen

Se flere gode hoteller i Stockholm her på Booking.com!

Hvordan kommer du til Stockholm?

Det tager cirka 5-6 timer at komme med toget fra Københavns Hovedbanegård til Stockholms Centralstation. Vælger du at flyve, kan samme tur gøres på en god time. Du kan også flyve fra Billund og Tirstrup Lufthavn ved Aarhus.

Vær opmærksom på hvilken lufthavn, du flyver til. Udover Bromma Lufthavn, som er den tættest på, kan du også lande i Arlanda (den største og med 20 minutter i tog til centrum) samt Stockholm Skavsta lufthavn og Stockholm Västerås lufthavn (begge 1½ time i tog til Stockholm centrum).

Du kan bruge momondo til at søge efter billige flybilletter til Stockholm. Prøv at skifte imellem forskellige datoer for at finde den laveste pris. Husk også at vælge mellemlandinger fra, hvis du gerne vil flyve direkte.

Banner - Kuponhæfte til ferien

Se flere artikler om rejser her...

« 8 dejlige hoteller i Alicante
Seværdigheder i Stockholm – 8 attraktioner, du skal se »