Street food-markeder i Danmark – en guide Slået op i: Livsstil – Emner: , , , ,

Tag med ud og spis street food

Er du vild med street food? Så kan du for eksempel bruge sommeren på at besøge alle street food-markeder i Danmark. Det kræver dog en smule planlægning, for over det ganske land er der skudt street food-markeder op i alle større byer. Nogle har åbent hele året rundt, mens andre er mindre permanente, og for overskuelighedens skyld er der i denne liste kun medtaget markeder, som du kan besøge i sommerperioden og – for de flestes vedkommende – også resten af året.

Hvad er street food?

Inden turen går til de mange kulinariske oplevelser i street food-verdenen, er det dog lige på sin plads med en forklaring af begrebet til de, der ikke måtte have haft det held endnu at have smagt den lækre street food. Så: Tænk på duften fra thailandske gadekøkkener, dampende foodtrucks på fortorvet i New York eller den store spanske pealla-pande, der lokker turister til med sine fristende farver.

For at tilpasse street food-traditionerne til det danske vejr, er der mange steder i landet skudt overdækkede street food-markeder op, med Torvehallerne og Papirøen i København som de første. Her får du hurtig og ofte eksotisk mad, serveret i uformelle omgivelser og helt uden at du behøver at lægge frakken. Det er dog ikke kun fastfood, du finder her, men også små og store gastronomiske mirakler. Er du klar til at tage med ud i landet til de mange street food-markeder? Så starter turen her!

NB! Listen her opdateres løbende, men mangler der et marked, eller er der et andet der er lukket, så skriv gerne til Lou Noire her: Kontakt Lou Noire

Sjælland

Reffen – Copenhagen Street Food (København)

I 2014 åbnede street food-markedet på PapirØen. Det blev hurtigt populært, både blandt lokale og turister, men i 2018 rykkede holdet bag Copenhagen Street Food videre ud på Refshaleøen. Her finder du et udendørs marked med madboder, barer og kreative områder.

Broens Gadekøkken (København)

Nogle af boderne fra PapirØen er rykket ind i Broens Gadekøkken på Den Grønlandske Handels Plads for enden af Inderhavnsbroen i København. Til dig, der ikke er så godt kendt i København: Gå helt ud for enden af Nyhavn og tag broen over vandet ved Skuespilshuset.

Tivoli Food Hall (København)

Tivoli Food Hall på hjørnet af Tivoli er næsten for flot til at ligne et rigtigt street food-marked, men tag ikke fejl. Her er nemlig gode madoplevelser.

Torvehallerne (København)

Torvehallerne åbnede i 2011 i de store glashaller på Israels plads. Markedet består af over 60 stader – de fleste med råvarer og delikatesser, men du finder også street food-boder med virkelig god mad.

Værftets Madmarked (Helsingør)

Værftets Madmarked ligger i det smukke, gamle havneområde, lige i nærheden af M/S Museet for Søfart. I det gamle skibsværft kan du finde mad fra hele verden hos de mange forskellige stadeholdere, som står klar til at give dig en dejlig madoplevelse.

Fyn

Svendborg Streetfood (Svendborg)

Svendborg Streetfood holder til på Frederiksøen midt i Svendborg Havn. I efterårs- og vinterferien holder street food-markedet til i Den store Værftshal, og om sommeren serveres der mad fra de mange besøgende foodtrucks på kajen foran Kammerateriet.

Storms Pakhus (Odense)

Den smukke gamle lagerhal lige bag Banegården, Storms Pakhus, slog i 2017 dørene op til Odenses første street food mekka med plads til 24 forskellige madboder. Her kan du tage på gastro-safari rundt i pakhuset, gå på opdagelse i vores kreative boder eller købe friske råvarer til vores torvesalg.

Arkaden Street Food (Odense)

Mange odenseanere har slået deres ungdoms folder i de nu hedengangne barer i Arkaden. Stedet er nu omdannet til det hippe Arkaden Street Food. Her kan du nyde streetfood-inspireret mad fra alle verdenshjørner eller lokal øl fra den store bar midt i rummet.

Jylland

Aarhus Street Food (Aarhus)

Lige ved rutebilstationen i Aarhus finder du et overdækket pakhus med et væld af forskellige madboder. I de gamle busgarager kan du smage på mad fra blandt andet Mexico, Italien, Vietnam, Caribien og Danmark.

Aarhus Central Food Market (Aarhus)

Lige ved Banegården og et stykke op ad Ryesgade finder du Aarhus Central Street Food. Street food-markedet ligger lige ved siden af den store biograf. Det er derfor oplagt at afslutte biografturen med en bid mad fra et af de fire verdenshjørner.

Aalborg Street Food – The Lighthouse (Aalborg)

Hos Aalborg Street Food – The Lighthouse finder du forskellige køkkener, med alt fra asiatiske til skandinaviske retter og forskellige barer. Aalborg Street Food ved Skudehavnen i Vestbyen har åbent fra påske og frem til efteråret.

Street Food Vejle

Street Food Vejle åbnede i marts 2018. 200 meter fra Vejle Banegård kan du smage og opleve autentisk street food med mad og drikke fra gadekøkkener fra forskellige steder af verden og en bar med lækre cocktails og drinks.

Mangler du en sjov bog?

Jagten på Drømmemanden er en sjov datingbog, hvor du selv vælger handlingen. Bogen har 200 små afsnit, og historien skriver sig selv, imens du træffer dine valg: Vil du se ham igen? Er han virkelig enhver svigermors drøm? Og er det en god ide at drikke tequila med styrthjelm på? Læs mere her: Jagten på Drømmemanden

Banner - Jagten på Drømmemanden - Lou Noire - 69,95

Se flere artikler om rejser her...

Besøg Lou Noires lille shop! Se alle de sjove spil og kuponhæfter her...

« Her er de 30 mænd, du kan komme på date med i Jagten på Drømmemanden
Sådan læser du Jagten på Drømmemanden »