Tag på ferie ved grænsen 7. april 2019 – Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks*

Har du husket guidebogen? Klik her og køb den hos Saxo.com

Hold ferie i Sønderborg og Flensburg

Turen behøver ikke at være lang, før det er en rigtig ferie. En lille ferie ved grænsen, hvor du lige kommer væk et par dage, kan være et dejligt afbræk i en travl hverdag. En tur til grænsen mellem Danmark og Tyskland byder på mange spændende seværdigheder og attraktioner. De gamle hertugdømmer, Slesvig og Holstein, var engang en del af Danmark, og det bærer meget af området præg af.

Start i Sønderborg og fortsæt ned gennem Sønderjylland til den tyske grænse. Der er masser at se på her, det er billigt at overnatte og hurtigt at komme til og fra. Og når nu du alligevel er der, så er der jo grænse-supermarkerne og den store outlet-landsby i Neumünster, som selvfølgelig også hører til en ferie ved grænsen.

Nederst i artiklen finder du også en liste over gode hoteller i Sønderborg og Flensburg, som alle kan bookes direkte igennem Hotels.com.

10 seværdigheder i Sønderjylland og Flensburg

Sønderborg Slot

Sønderborg Slot ligger lige ved havnen i Sønderborg. Middelalderborgen er oprindeligt bygget som et forsvarsværk mod venderne, men er i dag omdannet til museum. På slottet sad Christian 2. fanget, og herfra stammer myten om den fure, han sled i det runde bord. På slottet kan du se udstillinger om blandt andet søfart og de slesvigske krige.

Historiecenter Dybbøl Banke

Mange kan stadigvæk synge med på sangen om Mallebrok, der døde i krigen i 1864 – men hvad handler den sang egentlig om? På Historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind slaget, komplet med forsvarsværker og spændende fortællinger om krigen i 1864.

Frøslevlejrens Museum

Lige ved grænsen i Kruså ligger også Frøslevlejren, en tysk interneringslejr for de danske krigsfanger under 2. verdenskrig. Selv om fangerne sad indespærret, så var lejren ikke rædselsvækkende som de andre koncentrationslejre. Et stærkt stykke Danmarkshistorie, som er værd at besøge.

Hærvejen

Området har altid været et centrum for den omfattende Østersøhandel. Dels til vands på grund af de meget store forekomster af sild i fjorden og dels på land hvor flere vigtige handelsveje mødtes. Fra nord til syd Hærvejen eller Ochsenweg, og den øst-vest-gående vej imellem Angel og det nordlige Friesland. Kører du ad motorvejen, passerer du den gamle Hærvej. Du kan ikke se den fra vejen, men drej af ved afkørsel 75 og drej til venstre – så kommer du ind på Hærvejen. Du finder et detaljeret oversigtskort her: Kort over Hærvejen. Vælg vandreetape 23 – Kliplev – Padborg.

Grænsebutikker

Til en ferie ved grænsen hører også et besøg i grænsebutikkerne. Besøg den store grænsehandelsby i Harrislee, hvor blandt andet Fleggaard ligger eller Scandinavian Park, som du rammer ved at følge motorvejen. Er du på vej sydpå, så kør også ind i den store outletlandsby i Neumünster. Her kan du få tøj og sko fra alle de kendte mærkevarer – og det med store rabatter!

Flensburg

I Flensburg kan du sagtens få en hel ferie til at gå. På havnen ligger byens søfartsmuseum med mange fine historiske sejlskibe og et museumsværft. I nærheden findes fjorddamperen Alexandra fra 1908, som sejler turister rundt på fjorden. Tag også en shopppingtur på den lange gågade. Kommer du til jul, er hele byen pyntet op med det fine julemarked som prikken over i’et, og der er små boder gennem hele gågaden.

Gode restauranter i Flensburg

Leder du efter en god restaurant, kan det hyggelige bryghus, Hansens Brauerei, der byder på klassiske nordtyske retter, for eksempel Grillhaxe og Sauerkraut. Mellem de store, blankpolerede kedler på bryggeriet er der en festlig stemning, og husk at bestille den berømte “1 meter øl”.

Er du til brunch eller store lagkager, kan Marien-Café med de 1000 kaffekander anbefales. Brunch serveres flot pyntet på store opsatser, og er du bare til kaffe og kage, så besøg endelig stedet om eftermiddagen. Husk at bestille bord – stedet er meget populært til fødselsdage og udflugter.

Forsvarsværket Dannevirke

Forsvarsværket Dannevirke er det største arkæologiske oldtidsminde i Nordeuropa. Danerne startede i vikingetiden på konstruktionen af fæstningsværket, som blev opført på det smalleste sted henover den jyske halvø. Ca. 40 km syd for den nuværende grænse, kan du se dele af Dannevirke fra motorvejen af. Dannevirke-museet har udstillinger og arrangementer, og i museumsparken ses Dannevirke hovedvold, Valdemarsmuren, voldstedet Thyraborg og skanse 14 fra 1864.

Vikingemuseet Hedeby

I vikingetiden blomstrede handlen i Hedeby, som dengang var Danmarks største og vigtigste by. Som handelsplads lige midt imellem flere af datidens meget benyttede færdselsårer, blandt andet Hærvejen, var det et sted, hvor mange folkeslag kom forbi. I dag kan du i Wikinger Museum Haithabu gå mellem de rekonstruerede vikingehuse og få et indblik i, hvordan datidens dagligliv udspandt sig.

Museumsøen Gottorp Slot

En kort køretur derfra ligger Gottorp Slot, som er Slesvig-Holstens største slotsanlæg. I slottet kan du besøge et af Tysklands største og ældste arkæologiske museer. De mere end fem millioner fund præsenteres i spændende udstillinger om delstatens historie fra stenalder-jægerne og samlerne til middelalderens borgere. I den gamle ridebygning udstilles den berømte Nydam-båd, et 23 meter langt egeskib fra jernalderen.

Find et godt hotel i Sønderborg og Flensburg

Det er meget populært at holde ferie ved grænsen, og derfor er der også rigtig mange hoteller i både Sønderjylland og Flensburg. Kig på Hotels.com – og ellers kan disse hoteller anbefales:

Luksushotel i Sønderborg med havudsigt

Lige bag Sønderborg slot ligger Hotel Sønderborg Strand. Her kan du bo med udsigt ud over hav og strand. Fra hotellet er der bare 250 meter til centrum. Efter shoppingturen eller de kulturelle oplevelser, kan du slappe af i swimmingpoolen eller indtage middagen i Restaurant Bellevue.

Se flere hoteller i Sønderborg her på Hotels.com!

Bo midt inde i Flensburg

Det firstjernede Hotel Hafen ligger lige i Flensburgs maritime hjerte ved museumsværftet og med fem minutters gang til gågaden. Bo på et af de smukt indrettede værelser med udsigt ud over den gamle by eller havnen og indtag morgenmaden i den eksklusive restaurant. Luksushotellet indbyder til ren afslapning, måske lige afbrudt af en gang massage i spa-afdelingen.

Et godt hotel i Flensburg

Hotel am Fjord bor du midt inde i Flensburg, tæt på både gågade og havn. Hotellet har store, bløde senge, gratis morgenmadsbuffet og wifi. Fra hotellet er der fem minutters gang op til gågaden og 10 minutter til det gamle skibsværft. Lige overfor hotellet ligger en stor, offentlig parkeringsplads.

Se flere hoteller i Flensburg her på Hotels.com!

Se flere artikler om rejser her...

« Alkoholfri cocktails: Virgin Mojito
3 gode bøger til din indre iværksætter »