Den bedste opskrift på Irish Coffee Kategori: Livsstil – Tags: , , , , ,

Irish Coffee – en skøn dessert!

Irish Coffe er den perfekte dessert efter maden, hvor du ikke rigtig kan spise mere, men stadigvæk gerne vil have noget sødt. Irish Coffee, eller Irsk Kaffe, som den også hedder på dansk, kan med sin dejlige whisky-smag og det søde, friskpiskede flødeskum let gøre det ud for en hel dessert efter en større middag.

Her får du den bedste opskrift på den elskede kaffedrik!

Hvor stammer Irish Coffee fra?

Som det selvfølgelig ligger implicit i navnet, så stammer kaffedrikken fra Irland, hvor der har været whiskydestillerier siden 1100-tallet. Selv om navnet måske får dig til at tænke på en irsk pub, hvor brændet gløder i kaminen, imens der synges irske folkesange, så er det ret langt fra at være sådan et sted, hvor Irish Coffee blev til.

Fra 1940’erne var der flere varianter af kaffe med whisky, men det er kokken Joe Sheridan, der regnes for at være opfinderen af Irish Coffee i 1943. I Foynes Lufthavn i det vestlige Irland, blev de trætte og forfrosne passagerer tilbudt kaffe med whisky efter en flyvetur, hvor flyet måtte vende tilbage til lufthavnen på grund af dårligt vejr. Det smagte så godt, at en ny klassiker var født!

Se alle de andre opskrifter på lækre kaffe-specialiteter – klik her!

Hvad skal du bruge til Irish Coffee?

Irish Coffee serveres ofte i et Irish Coffee-glas, et buttet og kraftigt glas på stilk. Og glem flødeskum på dåse! Køb en god, økologisk fløde og pisk den let. Den skal være blød og fluffy og ikke for stiv. Det allerbedste resultat får du, hvis du bare shaker fløden i en cocktailshaker.

  • 1 spsk brun farin
  • 4 cl whisky
  • 1 dl kaffe
  • Friskpisket flødeskum
  • Kakao-drys

Sådan gør du

  1. Varm glasset op med kogende vand, inden du laver den dejlige kaffedrik.
  2. Kom brun farin i glasset og tilsæt whisky.
  3. Tilsæt kaffe og rør godt, til sukkeret er opløst.
  4. Kom det friskpiskede flødeskum på toppen og giv den et drys kakao.
  5. Drik den varme kaffe igennem det lette flødelag. Der er ikke behov for yderligere omrøring.

Spil det sjove drukspil!

Egészségedre, Sláinte og Na zdrowie! Kan du drikke som en lokal verden rundt? Ellers kan du lære det her i det sjove drikkespil! Skål-spillet ligner et almindeligt huskespil, men her skal der også skåles på det rigtige sprog, når der er fundet et stik.

Et sjovt spil til en festlig aften med vennerne, i fredagsbaren eller på ferien! Download, print og spil med det samme. Køb det her: Skål verden rundt på 40 sprog

Skål verden rundt på 40 sprog

Få alle de andre opskrifter på varme vinterdrikke...

« Den bedste opskrift på Barraquito Coffee
En fræk gave til polterabend »