Festivaltips: Hvordan sover du bedst på festival? Slået op i: Festival – Emner: , , , ,

Sov sødt på festival!

Du er taget på festival, første aften er vildt sjov, og der bliver drukket en masse øl. Du er lidt småbimmelim, da du går i seng, men tænker “Pyt – jeg sover den bare lige ud i mit lille iglotelt!” Klokken halv fem vågner du, fordi du skal tisse, og da du endelig er tilbage i dit telt, forhindrer lyset fra den opstigende sol dig i at falde i søvn igen.

Du trækker en t-shirt henover øjnene, og lige da du er ved at falde hen, vender naboerne hjem til deres lejr og starter på en god, solid morgenfest. Du giver op og kravler ud af dit telt. Resten af dagen er du i en zombie-agtig tilstand af søvnmangel, som kun bliver værre resten af festivallen.

Sådan får du din søvn på en festival

Det er svært at give den max gas på en festival, hvis du ikke får sovet. Og det er næsten umuligt at indhente søvnen med en middagslur i det glohede telt, imens festen fortsætter omkring dig. Søvnmangel kan gøre din festival til en rigtig træls oplevelse, hvor du ikke helt får nydt den gode musik og alle de dejlige mennesker.

Heldigvis er der masser, du kan gøre, som kan give en god nats søvn på festivalen, så det bliver den gode oplevelse, du har sukket efter.

Hvordan sover du bedst på festival?

Lær af spejderne

En rigtig spejder kunne aldrig finde på at tage på eventyr uden det rigtige udstyr. For det første skal dit telt være vandtæt og stort nok til, at du kan ligge udstrakt. Køb også gerne et telt med udluftningskanaler, så du ikke smelter i sommersolen.

Prinsessen på Ærten – nej tak!

For det andet skal du også ligge godt, når du endelig går i seng. Selv om det fylder meget, så pak en luftmadras du kan holde ud at ligge på en hel nat – og også gerne en hovedpude. Test gerne hjemmefra, om luftmadrassen kan holde luft, og lad være med at falde for fristelsen til kun at medbringe et liggeunderlag.

Ja, det er lettere at bære på, men du kommer til at kunne mærke hver en sten under teltet. Synes du, at en hovedpude er lige i overkanten, så pak et hovedpudebetræk og kom din tykkeste trøje i om aftenen. Så er der hovedpude!

Luk festen ude

Investér i et par gode ørepropper, der kan lukke morgenfesten i nabolejren ude. Endnu bedre er et par høretelefoner med ‘noise canceling’, der ikke lader et pip slippe igennem. Pak også en sovemaske, der lukker lyset ude, så du kan sove videre efter solopgang.

Location, location, location

Når du så ankommer til festivalpladsen med din gennemtænkte, søvnoptimerede oppakning, er det også en god ide lige at gå lidt rundt for at finde det rigtige sted at slå teltet op. Nogle festivaler har dedikerede områder til folk, der gerne vil sove om natten. Her skal der være ro før midnat, og det er værd at gå efter.

På en festival uden områdeopdelinger, er det straks lidt sværere. For lejren med de unge mennesker, der fester for hårdt om dagen, kan også vise sig at være dem, der går kold før tolv. Omvendt kan den indbydende plads ved siden af “Senior Camp” vise sig at være en stor fejltagelse. Måske er det netop dem, der spiller Slayer hele natten?

Det er svært at vide på forhånd, så lad være med at slå teltpløkkerne alt for langt ned den første nat. Er der for meget larm omkring dig, så flyt teltet næste morgen.

Og så de rigtig kedelige – men virkelig gode – råd!

Der er også et par småting, du selv kan gøre for at få en god nats søvn på festival. Sent i seng med en ramme øl i maven samt en bagende morgensol er en dårlig sammenblanding, hvis du gerne vil sove.

Ja, det er kedeligt at være den første, der går i seng, men til gengæld er du frisk næste morgen og kan rent faktisk holde en hel festival. Hvis du stopper med at drikke alkohol et par timer, før du skal i seng, slipper du også for at blive vækket midt om natten med en fyldt blære.

Er du den magelige type?

Hader du bare indædt at sove i telt, og har du forsøgt alle de andre gode råd uden succes? Så er der også en løsning til dig. Den er supervoksen, rigtig kedelig, men åhh hvor vil din krop takke dig! For når de andre går ned i lejren for at drikke videre efter koncerten, så tjekker du ind på dit hotelværelse. Smyger dig ind til de rene, hvide lagner og falder i en dyb, dyb søvn.

Næste morgen tager du dig lige et bad uden at få andres hår op mellem tæerne, spiser et solidt morgenmåltid og gør dig klar til dagens fest. Udsovet og renvasket ankommer du til campen, lige da dine venner vælter ud af de varme telte…

NB! Skal du have et hotelværelse i nærheden af de store festivaler, skal du booke på forhånd og gerne i meget god tid. Der er andre, der har fået samme gode ide!

Sjove spil og lege til festival

Ind imellem de mange koncerter på festivalen skal der også være plads til hygge i campen. De sjove spil har underholdning til alle festivaldagene, og der er masser af konkurrencer og drukspil. Skal det være rigtig sjovt, kan I også invitere nabocampen over til at dyste i en morsom skattejagt, hvor det gælder om at finde ting på festivalpladsen.

Sjove spil og lege til festival - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om festival...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!