Hvilke regler er der for en polterabend? Slået op i: Polterabend – Emner: Polterabend, Traditioner
Traditioner og regler for en polterabend
Til et bryllup ved alle gæster godt, at det selvfølgelig ikke er okay at ankomme i en hvid kjole. Og der er næsten altid tradition for en brudevals, og at et lille stykke af brudens slør bliver sat som et dejligt minde på bilens antenne. Anderledes er det dog med en polterabend. Her er der ingen klare regler for, hvordan en polterabend skal afholdes. Alligevel er der nogle normer og traditioner, der er populære at følge, og dem kan du læse om her.
Se også: 12 sjove spil & lege til polterabend
En polterabend er en mere uformel sammenkomst, som holdes for at give bruden en ordentlig fest inden ægteskabet, hvor hun virkelig kan slå sig løs. Forskellige egne kan have forskellige traditioner, men fokus er altid på at give den kommende brud en dag, hun vil huske længe efter. Én klar regel er der nemlig: at bruden skal have en festlig dag, hvor hun siger farvel til sit liv som en fri kvinde. Fælles for alle polterabender for kvinder er også, at de både indeholder socialt samvær og masser af snak og dertil nogle sjove oplevelser, der inkluderer alle deltagerne.
SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!
Hvilke polterabend-traditioner findes der i dag?
I løbet af 1800-tallet blev ordet polterabend til en almindelig betegnelse for den sidste aften før brylluppet, men det var dog stadig kun mænd, der tog afsked med ungkarlelivet, for eksempel ved en middag med de mandlige venner. Fra ca. 1980’erne blev det dog almindeligt i Danmark, at både mænd og kvinder fik en polterabend, arrangeret af venner og familie. Deltagerne til brudens polterabend plejer normalt at være hendes veninder og de kvindelige familiemedlemmer, mens de mandlige venner og slægtninge deltager i gommens polterabend.
Festen holdes ikke længere på aftenen før brylluppet – hvilket nok er meget godt – men et par uger før selve Den Store Dag. Der smadres heller ikke længere lerfade og porcelæn mod dørtærsklen, men en polterabend markerer stadig overgangen fra ugift til gift. Det er brudens sidste aften ude som single, og det er her meningen, at hun skal se, hvad hun går glip af ved at indtræde i den hellige ægtestand.
I dag, hvor både mænd og kvinder kan gå i byen og feste, selv om de er gift, så er de gamle regler og traditioner dog trådt i baggrunden til fordel for en fejring af bruden og det kommende ægteskab. Overraskelsesmomentet spiller også en stor rolle, og selve indholdet af arrangementet bliver holdt hemmeligt for bruden indtil selve dagen.
Læs alle artikler om polterabend...