Sådan lægger du et budget for en polterabend Slået op i: Polterabend – Emner: , ,

Sådan lægger du et budget for en polterabend

Når I går i gang med at planlægge en polterabend, er det en god ide at lægge et budget for dagen. Der kan være mange oplevelser, som I godt kunne tænke jer at give bruden – men det hele løber jo op.

Inden I går i gang med at planlægge dagen, så start derfor med at finde ud af, hvor stort budgettet er: Hvor mange deltagere bliver I, og hvor meget ønsker gæsterne at bruge på en polterabend?

Bagefter kan I lave en liste over de ting, som kunne være sjove at lave indenfor jeres budget. Sæt en grænse for hvor mange af de dyrere aktiviteter, der kan blive plads til. Hvis omkostningerne skal holdes nede, så kan I også undersøge, om nogle af gæsterne kender til steder, hvor I kan få rabat, om en af deltagerne kender en, der kan undervise jer, eller om noget af familien vil hjælpe til.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Budget for en polterabend

Budgettet for denne polterabend giver forslag til en dag, som måske er, som polterabender er flest. Her er der sat en del penge af i budgettet til aktiviteter, mad og drikkevarer, og vil man gøre dagen billigere eller dyrere, kan det sagtens lade sig gøre at skrue op og ned netop her.

UDGIFT BELØB NOTE
 

Brunch hos Signe kl. 9.30

Kaffe, the, servietter og lys
Rundstykker (2 x morgentilbud)
Pålæg og marmelade
Brunsviger
Champagne
Jordbær m/chokoladeovertræk

 

 

75,-
100,-
300,-
55,-
200,-
150,-

 

 

Maj
Malene
Karoline
Anne Mette bager
Anne
Tanja tryller

 

Undervisning i poledance kl. 11
Instruktør
Vand

 

 

1500,-
50,-

 

 

Line booker og betaler
Line

 

Picnic og spil ved stranden kl. 13
Sandwich
Øl og sodavand

 

 

300,-
200,-

 

 

Almira
Anne

 

Sejltur med Signes far kl. 14
Kaffe, kage og portvin fra Signes mor

 

0,-

 

Karoline aftaler nærmere

 

Cocktailkursus

2 timers undervisning og snacks

 

 

 

1500,-

 

 

 

Fie booker og betaler

 

Dulle-op inden bytur kl. 18
Bruden får lagt makeup
Asti

 

300,-
120,-

 

Maj lægger hus til
Almira booker og betaler
Anne

 

Aftensmad kl. 19
Tapas
Vin, øl og sodavand

 

1550,-
1000,-

 

Tanja bestiller og betaler
Anne

 

Dansefest kl. 22.30
Gratis entré
Bordpakke med bobler og øl, 200,- x 3
Cocktails til bruden
Taxa til bruden

I ALT

 

0,-
600,-
400,-
100,-

8500,-

 

Tanja bestiller borde
Nadia holder pengene
Nadia holder pengene

Delt med 10 = 850,- pr. person

 

12 sjove spil og lege til polterabend - Lou Noire - cover

12 sjove spil og lege til polterabend – 89,95 kr.

Hvad hvis I ikke er enige om prisen på en polterabend?

Er der arrangører i planlægningsgruppen, som insisterer på mange og dyre aktiviteter? Så kan det i sidste ende få den konsekvens, at ikke alle af brudens veninder kan deltage. Det er derfor vigtigt, at I andre står fast på, at det vigtigste er, at alle kan være med. Er der et krav om en helt bestemt og dyr aktivitet, så er vedkommende, der ikke vil give sig, selvfølgelig velkommen til at give et større beløb end alle andre. Det er dog ikke altid vandski-turen, der bliver husket, men måske de gratis, sjove og mest personlige indslag.

Se også: 12 sjove spil & lege til polterabend

Omvendt bliver det også hurtigt noget værre rod, hvis nogle af deltagerne vil have rabat, fordi de ikke kan være med hele dagen, ikke spiser løg etc. Meld ud fra starten, at der er én pris for alle, med mindre man for eksempel er gravid og ikke må drikke alkohol. Hvad der til gengæld er helt sikkert er, at bruden ikke skal betale for sin egen polterabend. Brudens udgifter deles lige over af alle de andre deltagere. Sender I hende i byen for at sælge kys eller blomster, skal det kun være for sjov og ikke for at skaffe penge til sin egen polterabend.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Sådan opkræver I betaling for en polterabend

Sørg for at alle betaler, når de melder sig til. På den måde undgår I at skulle at sætte bruden i forlegenhed, når I står og ordner regnskabet lige foran hende. Det kan også skabe dårlig stemning til brylluppet, hvis nogle af gæsterne stadig ikke har betalt for deres del af polterabenden.

Invitationen kan indeholde en note om, at der skal betales ved tilmelding, og at der vil være et afbudsbeløb for de ting, I booker, som ikke kan aflyses. Ellers bliver det bare ekstra dyrt for de resterende deltagere, hvis nogen melder fra i sidste øjeblik. På den måde kan I stadig gennemføre polterabenden, uden det bliver væsentligt dyrere for jer, der stadig deltager.

Polterabend - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om polterabend...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!