Sådan skaber du boudoir-stemning i soveværelset Slået op i: Erotik – Emner: , ,

Drømmer du om at have dit eget værelse? Et sted, hvor du kan trække dig tilbage, læse en bog i fred og ro, flyde væk i fantasier og tænke dine tanker til ende. Med både påklædningsværelse og makeup-bord og en dyb, blød lænestol, hvor du kan gemme dig lidt for resten af verden. Eller måske med en stor seng, omkranset af hvide blondegardiner, hvor du kan møde din elskede… Så må du have dig et boudoir!

Historien om det franske boudoir

I tidligere tider var boudoiret kvindens private salon, forbeholdt påklædning og andre intime stunder. Boudoiret blev også benyttet i forbindelse med selskabelighed, hvor kvinden kunne konversere og underholde sine gæster. Det var især forfatteren Marquis de Sade (1740-1814), der i sine skandaløse bøger, fik os til at forbinde boudoiret med erotiske udfoldelser af en særlig skandaløs og udsvævende karakter.

I dag bliver ordet ”boudoir” brugt til at beskrive en bestemt indretnings-stil eller som et udtryk for fotografier af en lidt mere vovet karakter. Det ville dog være meget sjovere, hvis vi kunne få nogle flere uartige boudoirer som dem, den franske libertiner skrev om, synes Lou.

Sådan indretter du dit boudoir

Indret et skønt boudoir og forkæl dig selv med en flæsepude, en lille taburet til sminkebordet og frisk pudder, et smukt sengebord og blidt læselys. En stor, magelig divan-sofa er der også blevet plads til. Her kan du gemme dig med en god bog på dystre regnvejrsdage.

Er der ikke et helt rum i huset eller lejligheden, som du kan indrette til boudoir, kan du let omdanne soveværelset til formålet. Gør soveværelset til dit rum, hvor du også i løbet af dagen kan trække dig tilbage og lade op.

Har du altid ønsket dig dit eget smukke boudoir, så er det en overkommelig opgave, der ikke behøver at koste det store. Her får du nogle gode tips til at skabe en uimodståelig, romantisk boudoir-stemning i din helt egen stil.

Møblering

Sengen udgør hjertet i boudoiret, og den skal indrettes med kærlighed. Sminkebordet, gerne med et større, antikt spejl, har selvfølgelig også sin naturlige plads her i rummet.

Tekstiler

Blonder, flæser og tyl og andre florlette stof-typer er en essentiel del af indretningen af dit boudoir. Brug dem til gardiner, i kanten af sengetæppet eller på puderne. Har du ikke plads til en himmelseng, kan et forhæng rundt om sengen invitere til lyst og glæde på samme måde.

Dekoration

Brug accessoires til at skabe en varm og romantisk stemning. Tag på loppemarked og find smukke pudderdåser, en gammel telefon, guldrammer med vintage-billeder og evt. en gine, hvor du kan hænge din smukkeste kjole frem til pynt. Skab liv og nuancer i rummet med tørrede blomster og små vaser med en enkelt strudsefjer.

Tapeter

I det klassiske, franske boudoir var også tapeterne af stof, f.eks. fløjls-, jaquard- og damaskvævet silke, og du kan i dag vælge tapeter, der genskaber de klassiske mønstre i nutidens tapettyper, der dels er til at betale og dels lettere at sætte op.

Lys

En stilfuld krystallysekrone, stearinlys og en god læselampe skaber den helt rigtige og blide belysning med masser at atmosfære.

Farver

Den lyse, lette stemning får du ved at bruge farverne: hvid, beige, lavendel, guld og dueblå. Er du mere til den vilde burlesque-stil, som i filmen Moulin Rouge, så vælg pink, lilla, gul og sort.

På Pinterest kan du også finde masser af inspiration til indretningen af dit boudoir, bl.a. i denne samling French Boudoir Bedroom og her Burlesque Room.

24 frække kuponer

Forær de 24 romantiske og uartige kærlighedskuponer som en ekstra lille gave til fødselsdagen eller Valentinsdag. Eller lav en uartig pakkekalender med 24 frække overraskelser til jul. Eller bare, når du har lyst…

Sammen med de færdige kuponer får du også en forside, så du kan lave et frækt, lille kuponhæfte til ham eller hende, der skal forkæles. Pakken indeholder også blanke kuponer, i det tilfælde at modtageren har… særligt uartige ønsker.

Køb dem her: 24 frække kuponer
Lou Noire - Frække kuponer - Banner

Se flere små uartigheder her

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!