Seværdigheder i Svendborg – 8 attraktioner, du skal se Kategori: Rejser – Tags: , , , , ,

*Artiklen indeholder reklamelinks, læs mere her*

Skønne oplevelser venter i Svendborg!

Der er mange skønne steder i Danmark, hvor du kan holde en dejlig ferie. Et af de smukkeste er dog Svendborg på Sydfyn! Her er der masser af dejlige sandstrande, vand og skov, der inviterer til en afslappende sommerferie. Skal der ske noget mere, er der masser at give sig til i den hyggelige by.

Hvad skal du se i Svendborg og omegn?

Svendborg er certificeret Citty Slow-by, et internationalt netværk af mindre byer, som arbejder for at øge livskvaliteten for deres indbyggere og sætte fokus på lokale produkter. Det mærkes overalt, hvor du går, og svendborgenserne er stolte af den afslappede livsstil: her lever man godt, og her spiser man godt!

Med andre ord skal du ikke besøge Svendborg, hvis du er ude efter en ferie med konstant action og et uendelig antal selfie-seværdigheder. Svendborg er et populært turistmål af helt andre grunde. Svendborg tager man til for at hygge sig, slappe af og for at opleve den smukke natur.

VisitSvendborg giver masser af inspiration til oplevelser og aktuelle arrangementer i byen. Men blandt de oplevelser, som du bare må have med hjem, så er der:

8 seværdigheder i Svendborg og omegn, du skal se

Strande i og omkring Svendborg

Rigtig mange turister besøger Sydfyn for at bade. Her finder du nemlig noget af det bedste badevand i landet og dertil hvide sandstrande. Inde i selve Svendborg er der både en lille strand ved den runde lystbådehavn, og Christiansminde Strand ligger lige øst for byen. Gå ad den smukke sti langs vandet og find de mange tegn på, at området i mere end 200 år har været et rekreativt område for svendborggenserne. Her tog man ud for at nyde en forfriskning i traktørstederne og blev underholdt med dansesalon, cykelbane og udsigtstårn.

Besøg det gamle værft på Frederiksø

Det tidligere Svendborg Værft er i dag omdannet til en kulturø midt i Svendborg. Frem til 1990’erne var værftet en arbejdsplads for mange af byens mænd. I dag kan du stadigvæk høre sirenen henover byen, når der kaldes til henholdsvis morgenkaffe, frokostpause og arbejdsdagens afslutning henover hustagene. Turisterne undrer sig over den hylende sirene, men uden den kan de lokale ikke holde styr på tiden.

Gå en tur rundt på øen og læs historien om værftet på små tavler, der er sat op på bygningerne. Besøg de arbejdende værksteder, og slut af med en tur på spillestedet Kammerateriet. I sommermånederne kan du nyde en cocktail i strandbaren eller en af de mange gratiskoncerter i Rundbuehallerne. Resten af året er der koncerter, events og Street Food Market i de rå og autentiske værftsbygninger.

Kulinarisk Sydfyn og Gammel Torvedag

Torvet i Svendborg bliver hver lørdag omdannet til markedsplads, hvor du kan købe lokale grøntsager, fisk, ost og alt andet, som hjertet kan begære. Den sidste weekend i juni bliver markedet udvidet til Kulinarisk Sydfyn, der er Skandinaviens største fødevaremesse. Sidst på sommeren er der Gammel Torvedag, hvor tiden skrues tilbage til dengang, hvor oldemor var ung.

Sejl ud til Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø

Tag en af færgerne fra Svendborg Havn og ud til de små, sydfynske øer: Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø. Ærø er den største og mere end én overnatning værd. Her kan du gå direkte ind i historien fra Carsten Jensens Vi, de druknede, besøge et flaskeskibsmuseum eller leje cykler og nyde den smukke natur. På Skarø kan du nyde Skarø-is til lyden af klokkefrøerne i gadekæret eller tage til Skarø Festival, og på Drejø kan du få et dejligt måltid mad på kroen.

Langs med Træskibsbroen finder du også den smukke, gamle træskibe. Får du lyst til en sejltur med vind i sejlene og lugten af tjære, kan du stævne ud med et af de smukke, gamle træskibe, enten som en endagstur til en af småøerne eller på et længere togt.

Valdemars Slot

Fra den lille bro overfor Kammerateriet kan du også komme ud og sejle med veteranskibet Helge. Helge sejler både til stranden ved Christiansminde og helt ud til Valdemars Slot på Tåsinge. Det er gratis at gå rundt udenfor i den smukke have, mens besøg inde på slottet og i museerne kræver entré.

Elvira Madigan og Sixten Sparre

Sydfyn gemmer også på en kærlighedshistorie, der fik sin ulykkelige slutning i Nørreskoven på Tåsinge. Den svenske løjtnant Sixten Sparre var allerede gift, da han forelskede sig i den smukke og fattige linedanserinde, Elvira Madigan. Sammen flygtede de til Svendborg, hvor de indlogerede sig på det tidligere Hotel Svendborg. Den karakteristiske bygning med tårnet, hvor de skal have boet, er i dag en del af Hotel Ærø, og i stueetagen finder du restauranten Bella Italia.

Den 18. juli 1889 var de løbet tør for penge. Stadig forelskede og med et ønske om at blive sammen for evigt tog de på skovtur til Nørreskoven. I en lille lysning skød Sixten Sparre først Elvira Madigan, inden han derefter tog livet af sig selv. Stedet er i dag markeret med en sten, og parret ligger begravet på Landet Kirkegård under et gammelt egetræ.

Danmarks Forsorgsmuseum

Omtrent samtidig med den ulykkelige kærlighedshistorie mellem Elvira Madigan og Sixten Sparre, blev Fattiggården i Svendborg taget i brug. Fattiggården er i dag indrettet som museum, og her kan du få et indblik i den samtid, parret levede i. Før velfærdssamfundet, som vi kender det i dag, opstod, samlede man her byens fattige og andre, der ikke kunne tage vare på sig selv. Danmarks Forsorgsmuseum indeholder også en udstilling om børnehjemsbørn i det 20. århundrede, nødvendig og vedkommende, men ikke for sarte sjæle.

Gå tur på Øhavsstien

Skal du ud og bevæge kroppen, så gå en tur på en del af – eller hele – den 220 kilometer lange Øhavssti. Stien er anlagt gennem det sydfynske landskab og tager dig rundt på Sydfyn og til de små øer i Det Sydfynske Øhav. Klikker du på linket, er der forslag til forskellige endagsture, men stien kan også være en vandreferie i sig selv.

Find et godt hotel i Svendborg

Svendborg byder på hoteller i alle prisklasser. Her får du anbefalinger på gode hoteller, der alle kan bookes direkte igennem Hotels.com:

Et skønt hotel midt i Svendborg

Bo på det dejlige Hotel Svendborg lige midt i centrum. Uanset om du kommer med tog eller bil, er hotellet nemt at komme til. Værelserne er store og smagfuldt indrettede. Der er mulighed for at tilvælge udsigt ud over byen. Spis godt på hotellets egen Restaurant Krinsen, der serverer retter inspireret af årstidens lokale råvarer.

Læs mere her: Best Western Plus Hotel Svendborg

Et hotel helt ned til Svendborgsund

Hotel Christiansminde danner en dejlig ramme for en ferie. Her bor du lige ned til Christiansminde Strand med den lange badebro, ishus og en skov, der inviterer til korte og længere gåture. Når morgenmaden ved den overdådige morgenmadsbuffet er overstået, er der 15-20 minutters gang langs den kønne Christiansminde-sti ind til Svendborg.

Læs mere her: Hotel Christiansminde

Bo godt og billigt i Svendborg

Skal du bare bruge en seng at sove i, finder du også god og billig overnatning i Svendborg. På Hotel Garni bor du lige ved havnen, overfor banegården og 2 minutters gang fra gågaden. På hotellet er der 18 velindrettede værelser med alt, hvad du skal bruge til din ferie – også gratis wifi. Når du har tjekket ind på Best Western Plus Hotel Svendborg, hvor du også kan indtage morgenmaden, kan du selv låse dig ind og ud.

Se flere gode hoteller i Svendborg her på Hotels.com!

Se flere artikler om rejser her...

« Gode hoteller i Svendborg
Gode hoteller i Aarhus »