Billig mad til festival – nem og lækker festivalmad Slået op i: Festival – Emner: , , , ,

Festivalmad – uden køleskab og åben ild

Den store festivalpakke - Lou Noire - Cover

Den store festivalpakke – 119,95 kr.

Festivalsæsonen er over os, og for mange er det en tid fyldt med musik, sjov og hygge med venner. Men hvad med maden? Hvis du ikke har et madbudget, hvor du kan købe færdig mad i madboderne hver dag – hvad skal du så spise?

Det kan være noget af en udfordring at finde måltider, der både er nemme at tilberede, billige og velsmagende. Især når man ikke lige kan tage køleskab og komfur med hjemmefra.

På de fleste festivalaler må du heller ikke tænde bål og kun sætte dit spejderkøkken op på udvalgte steder, som ALTID ligger helt henne i den anden ende af campingpladsen. Så hvad gør du så?

Her får du masser af ideer til billig festivalmad, som du nemt kan have med i teltet og tilberede fra din festivalstol.

Se også: Den store festivalpakke

Festivalmad på budget – 7 gode ideer

Samtalekort til festival - Lou Noire - Spil til lejren

Samtalekort til festival – 39,95 kr.

Tortillawraps

Tortillawraps er lette at pakke og kan fyldes med mange forskellige ting, som kan holde sig i det varme eller våde telt. Prøv at fylde dem med tørrede tomater, oliven, hummus på dåse, gulerødder i små tern og peberfrugt, som kan holde sig frisk uden køling i flere dage.

Se også: Samtalekort til festival

Couscous Salat

Couscoussalat er let, frisk og perfekt til en hurtig frokost på festivalen og kræver kun kogt vand. Hæld kogende vand over couscousen, dæk skålen til, og lad det stå i fem minutter. Du kan medbringe små poser med krydderurter som mynte eller persille, som du blander i couscousen.

Tilføj en tomat i tern og en lille dåse majs eller kikærter samt en teskefuld olivenolie. Riv parmesanost henover. Se endnu en tilberedningsfri opskrift på festivalsalat her: Festivalsalat – nem og lækker festivalmad

Kopnudler

Kan du ikke selv komme til at koge vand på festivalen, kan du på de fleste festivaler købe kogt vand. Nu har du pludselig et hurtigt måltid! Kopnudler findes i mange forskellige smagsvarianter, og selvom de ikke er det sundeste festivalmad, er de praktiske og billige. For at gøre dem lidt mere nærende, kan du tilføje en lille dåse grøntsager eller lidt ekstra krydderier.

Rugbrød, toastbrød, riskager og kiks

Fælles for alle fire brødtyper er, at de kan holde sig friske i teltet under hele festivalen. Samtidig kan de også kombineres med mange forskellige slags pålæg.

Sjove spil og lege til festival - Lou Noire - Cover

Sjove spil og lege til festival – 44,95 kr.

Pålæg – og masser af det!

Vælger du det rigtige pålæg, får du nogle af festivalens lækreste madder! Peanutbutter og hummus kan sagtens holde sig i flere dage, selv om det er åbent. Smøreost behøver heller ikke at stå på køl, før det er åbnet – så lav en lejrfest og tøm hele bøtten sammen! Endelig er der klassikeren over dem alle: Dåseleverpostej fra Faaborg. Med et par skiver agurk er du allerede godt pyntet!

Se også: Sjove spil og lege til festival

Fiskekonserves

Konserves er en fantastisk måde at have holdbar mad med på festivalen og er en god måde at få protein på. Vælg dåser med tun, makrel i tomat eller torskerogn. Det kan spises direkte fra dåsen eller blandes sammen til en hurtig salat. Kombiner tun med tørret dild og en skvæt citronjuice på flaske, så har du en festlig frokost.

Og glem endelig ikke snacks!

Tørret frugt og nødder er perfekte snacks til festivalen. De er næringsrige, mættende og kræver ingen forberedelse. Bland en pose med mandler, valnødder, rosiner, tørrede tranebær og abrikoser. Nu har du en snack, som kan spises, selv om temperaturen i dit telt har været en tur forbi Sahara!

Spis Sundt og Hold Festen Kørende

Festivaler handler om at have det sjovt og nyde musikken, og derfor er det en god ide at tænke over, hvad du spiser. At skifte nogle af de mange øl ud med et sundt og nærende måltid kan gøre en stor forskel. Når du spiser godt, får du mere energi og føler dig bedre tilpas, så du kan holde gang i festen hele dagen og natten.

Friske grøntsager, proteinrige snacks og masser af vand kan hjælpe dig med at undgå racermave, udmattelse og de tømmermænd, som typisk følger med en festival. Det gør det nemmere at holde humøret højt og kroppen i gang, selv efter dag tre med fuldt knald på.

Så pak din festivalmad med omtanke og nyd at have mere energi og færre tømmermænd. Det betyder flere fede oplevelser og minder fra festivalen, som du kan tage med hjem!

Sjove spil og lege til festival

Ind imellem de mange koncerter på festivalen skal der også være plads til hygge i campen. De sjove spil har underholdning til alle festivaldagene, og der er masser af konkurrencer og  sjove spil. Skal det være rigtig sjovt, kan I også invitere nabocampen over til at dyste i en morsom skattejagt, hvor det gælder om at finde ting på festivalpladsen.

Sjove spil og lege til festival - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om festival...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!