Festivalsalat – nem og lækker festivalmad Slået op i: Festival – Emner: , , , ,

Festivalvenlig Salat: Holdbar og Nærende

Skattejagt - hvem får først festival-bingo - Lou Noire - Cover

Hvem får først festival-bingo? – 39,95 kr.

En festivalsalat er en helt genial måde at få billig mad på en festival! Til en festival handler det nemlig ikke bare om at feste og høre musik – på et tidspunkt bliver du også sulten!

Hvis pengepungen ikke er til at købe færdige måltider i de dyre madboder, er det godt at have et alternativ med, som du selv kan tilberede i campen. På de fleste festivalaler må du dog ikke tænde bål og kun sætte dit spejderkøkken op på udvalgte steder, som ALTID ligger helt henne i den anden ende af campingpladsen. Så hvad gør du så?

I artiklen Billig mad til festival – nem og lækker festivalmad får du masser af gode forslag til nem og billig festivalmad, men lige hér kommer verdens bedste opskrift på en festivalsalat, som hverken kræver køleskab eller komfur – og som kan tilberedes inde i dit telt. Udover en luftmadras, der holder tæt, hvad mere kan du så ønske dig?

Se også: Skattejagt – hvem får først festival-bingo?

Opskriften på budgetvenlig festivalsalat

Ingredienser

Samtalekort til festival - Lou Noire - Spørgsmål

Samtalekort til festival – 39,95 kr.

Til salaten her skal du kun bruge ingredienser, som kan holde sig i et varmt eller vådt telt – og som er friske selv efter flere dages festival:

– 1 dåse kikærter – hæld bare vandet fra og skyl dem, så er de klar
– 1 dåse majs, drænet
– 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
– 1 gul peberfrugt, skåret i små tern
– 1 lille rødløg, finthakket
– 10-12 cherrytomater, halverede
– 1 pose tørrede tranebær
– 1 pose solsikkekerner – rist dem evt. hjemmefra
– 1 dåse sorte oliven, drænet og skåret i skiver
– 1 pose blandet salatgrønt
– 1 dåse tun

Se også: Samtalekort til festival

Dressing

Lav en simpel dressing til at give salaten smag. Tag den evt. med hjemmefra og opbevar den i en tætsluttende beholder:

– 3 spsk olivenolie
– 1 spsk citronsaft – fra flaske, så er den konserveret
– 1 tsk tørret oregano
– Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered ingredienserne: Start med at skære peberfrugterne og rødløget ud, halvér cherrytomaterne og hæld vandet fra kikærter, majs og oliven.

2. Bland salaten: I en stor skål kommmer du kikærter, majs, peberfrugter, rødløg, cherrytomater, tranebær, solsikkekerner og oliven. Tilføj salatblandingen.

3. Lav dressing: Rør eller ryst olivenolie, citronsaft, tørret oregano, salt og peber sammen.

Den store festivalpakke - Lou Noire - Cover

Den store festivalpakke – 119,95 kr.

4. Servering: Hæld dressingen over salaten og bland godt, så alle ingredienserne er jævnt fordelt. Pynt med dåsetun og smag evt. til med ekstra salt og peber, hvis det er nødvendigt. Serveres med et stykke brød til.

Se også: Den store festivalpakke

Tips til festivalopbevaring

Salaten smager bedst, hvis den bliver spist med det samme, så lav hellere en lille portion af gangen eller kald sammen til fællesmad i campen.

Uden tun kan salaten dog sagtens holde sig en dags tid i teltet. Opbevar salaten i en plasticpose eller en luftæt beholder for at bevare friskheden. Pak gerne beholderen ind i våde aviser, vædet med koldt vand, så holder salaten sig kølig i længere tid.

Sund festivalmad giver energi og godt mumør!

En sund festivalsalat kan virkelig booste din energi på festivalen! De friske grøntsager, kikærter og solsikkekerner giver dig en masse pep til at nyde alle festivalens fantastiske oplevelser. Samtidig hjælper sund mad med at holde dig oven vande, så du kan undgå tømmermænd og holde festen i gang uden problemer.

Så næste gang du pakker til festival, skal du huske at tage ingredienserne til den lækre salat med i din rygsæk. Ikke alene smager den godt – den giver også et ekstra energiboost, så du kan få mest muligt ud af din festival!

Sjove spil og lege til festival

Ind imellem de mange koncerter på festivalen skal der også være plads til hygge i campen. De sjove spil har underholdning til alle festivaldagene, og der er masser af konkurrencer og sjove spil. Skal det være rigtig sjovt, kan I også invitere nabocampen over til at dyste i en morsom skattejagt, hvor det gælder om at finde ting på festivalpladsen.

Sjove spil og lege til festival - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om festival...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!