Brændte mandler med kokos Slået op i: Jul – Emner: , , , ,

Knasende julefristelser: brændte mandler med kokos

Brændte mandler er lækre – og med kokos er de endnu bedre! Og de er lige så lette at lave som de almindelige brændte mandler. Tilsæt en lille smule kokos, og du har nogle brændte mandler, der smager, så englene synger.

For det meste kan du altid finde det, du skal bruge til at lave brændte mandler med i køkkenskabet. Der skal nemlig ikke andet end mandler, sukker, kokos og vand til for at lave de lækre brændte mandler med kokossmag. Her får du en opskrift på de knasende julefristelser.

Sådan laver du brændte mandler med kokos

Det er let at lave brændte mandler. Kom alle ingredienserne i en gryde og rør! Det, der tager længst tid, er selve indkogningen af sukkerlagen. Når vandet er kogt væk, er det bare at røre – og vente.

Tilberedningen af brændte mandler kræver dog en stor gryde med en solid bund. Gryden må gerne være buet og i støbejern, så den flade og brede bund fordeler varmen fra blusset helt perfekt. På den måde bliver alle mandler sprøde og knasende. Har du ikke en tykbundet gryde, kan du også bruge en stegepande.

Hvad skal du bruge?

  • 200 g usmuttede mandler
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 1 dl kokosmel

Sådan gør du

  1. Mandler, sukker, vand og kokosmel kommes i en tykbundet gryde eller en pande, og sukkerlagen koges ind ved høj varme, imens der røres i gryden.
  2. Efter massen er holdt op med at boble, bliver sukkeret tørt og falder lidt af mandlerne. Fortsæt med at røre rundt, indtil det sukkermassen med kokos er brunt og flydende og sidder fast på mandlerne. Skru lidt ned for varmen.
  3. Når mandlerne er blanke og brune igen, og der kommer klikke-lyde fra gryden, så er de færdige.
  4. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Skil dem af, når de er kølet lidt af og opbevar dem i et tætsluttende glas.

En sød værtindegave til jul

De sprøde brændte mandler med kokos kan også bruges som en sød og hjemmelavet værtindegave. Kom mandlerne i en fin dåse eller et henkogningsglas med en sløjfe om – det skal nok vække glæde!

Spil med i den sjove julequiz – for hele familien!

Det bliver en rigtig hyggelig jul med den sjove julequiz! Den Store Julequiz har masser af underholdende spørgsmål om julens traditioner – og morsomme aktiviteter, hvor der skal tegnes, hoppes og synges. Hvilket hold får flest point og vinder quizzen? Køb den her: Den Store Julequiz 1 – for hele familien

Banner - Den Store Julequiz 1 - for hele familien

Læs alle de andre artikler om jul...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!