Bryllupstradition: Søde ideer til oppyntning i brudeparrets hus Slået op i: Bryllup – Emner: , , ,

Gode ideer til oppyntning i huset

En af de mere skøre bryllupstraditioner er oppyntning af brudens og gommens hus. Her sniger gæsterne sig forbi, imens festen er godt i gang og laver ballade og halløj hos brudeparret. For nogle par er det en dejlig tradition, hvor de glæder sig til at komme hjem og se, hvad venner og familie har fundet på. Andre er stærkt imod det og synes, det er meget grænseoverskridende at få sit hjem invaderet.

Stik derfor først en finger i jorden for at finde ud af, om brudeparret overhovedet synes det er en sjov tradition – inden du får alt for mange gode ideer til oppyntning.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Hvordan skal huset pyntes?

Når du har fundet ud af, om brudeparret nu også synes, det skønt at komme hjem til små og store overraskelser på bryllupsnatten, så begynder planlægningen. Hvem skal pynte, og hvad skal der ske? Måske har brudeparret endda selv valgt en tovholder for oppyntningen, som får lov til at få nøglen til huset.

Det kan nogle gange være en rigtig god ide at holde de allerværste gæster væk – du ved godt, hvem de er. Dem, der ikke kan stoppe igen og nærmest får lagt hele huset i ruiner. Nogle brudepar vælger at hyre vagter, simpelthen for at slippe for at få gravet en kummefryser ned i indkørslen eller hejst havemøblerne op i flagstangen.

Vær en god ven – også når du pynter op

Lad generelt være med at lave løjer, der kræver mange timers oprydning. Det kan godt være, at I synes, det er sjovt og uskyldigt at vende alt tøj på vrangen eller male på alle vinduer med læbestift, men efter et bryllup er bruden og gommen trætte, og det kan virke fuldstændig uoverskueligt at rydde op.

Helt galt bliver det, når balladen bliver til grov hærværk. Gæsterne får gejlet hinanden op, og pludselig er der sået karse i gulvtæppet, alle døre ligger på loftet, og der er ris overalt – også i den nye sofa. Inden du går i gang med den slags “morsomheder”, så overvej lige om brudeparret er nogle mennesker, du stadigvæk har lyst til at se efter brylluppet. Mange gode venskaber er desværre blevet ødelagt, fordi gæsterne ikke forstod at skelne imellem, hvad der er sjovt, og hvad der bare er fantasiløs hærgen.

Pynt op med de mange festlige ideer

Oppyntningen hos brudeparret skal ske på en måde, som du selv ville synes var sjov i dit eget hjem. Pynt gerne op med små, uskyldige ting, som ikke tager flere dage at rydde op efter og drop alt, hvad der hedder hensynsløs hærgen!

Her får du en masse søde og festlige ideer til oppyntning for brudeparret, der gør det sjovt at komme hjem:

De uskyldige

En gammel og helt uskyldig tradition er at lægge sukkerknalder i vindueskarmen. De skulle gerne tiltrække storken – og er en sjov og fin måde at fortælle brudeparret, at der også bliver ønsket held og lykke med frugtbarheden i ægteskabet.

Noget, som brudeparret vil elsker jer for, er at komme hjem til en lille hilsen på dørtrinnet. Sæt en buket blomster og læg et gavekort ved til en gang brunch eller frokost-burgere – noget der virkelig er tiltrængt dagen efter brylluppet!

De romantiske

Har I nøglen til huset, så sæt en lille gavekurv i soveværelset med champagne, glas, chokolade-hjerter og stearinlys. Pynt sengen med rosenblade og små, røde hjerter.

Pynt haven eller opgangen med en traditionel æresport eller lav jeres egen med masser af balloner, tyl, røde hjerter, blomster og flag.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

De sjove

Skal det gå lidt over genvind, så køb virkelig mange balloner og pynt med dem alle steder i hele huset. Fyld dem gerne med helium, så brudeparret først skal fange dem oppe under loftet. Ballonerne kan evt. fortøjres med en lille rispose i bunden af snoren.

En anden sjov ide er at gemme små paphjerter i hele huset. I bøger, under hovedpuden, under tallerknerne osv. Lad de nygifte glæde sig i lang tid fremover, når de finder den sjove hilsen fra jer.

Masser af festlige indslag til bryllup!

Mangler du et lille indslag eller en sjov festleg til brylluppet? I den romantiske bryllupspakke er der 7 sjove ryste sammen-spil, hvor gæsterne kan lære hinanden at kende og masser af underholdning med det nygifte brudepar i centrum. Send f.eks. gæsterne ud på en fotosafari, så brudeparret kan få alle de billeder, de ønsker sig. Eller lad brudeparret gætte, hvad den anden vil svare på de sjove spørgsmål om hinanden. Fås i to forskellige design, med blomster eller helt klassisk i sort og hvid.

Endelig er der også den lille gør-det-selv-bog med Gode råd til brudeparret. Her udfylder alle gæsterne hver sin side med gode råd og kloge ord, som til sidst bliver samlet til den sødeste bog – et skønt minde fra dagen!

Banner - Bryllup - Lou Noire

Læs alle artikler om bryllupper...