Den bedste opskrift på iste med alkohol Slået op i: Drinks – Emner: , , , , , , ,

Sådan laver du verdens bedste iste med alkohol

Iste med alkohol er en dejlig sommerdrink på terrassen eller til havefesten. Men pas på, den er lumsk! Iste med alkohol smager præcis som saftevand, og serverer du i en stor krukke eller drinks-dispenser, er det nemt lige at få sig et glas mere.

Iste serveret i de flotte drinkskrukker som på billedet er også et flot indslag til havefesten, gerne i flere forskellige smage. Men først skal der laves noget, du kan komme i beholderen, så her får du den bedste opskrift på iste med alkohol.

Hvilken te skal du bruge til iste?

Det sværeste ved at lave en iste med alkohol, er at finde den rigtige te. Vælg gerne en grøn te med frugtnoter, for eksempel appelsin, pære eller fersken. Når du først har fundet den rigtige te, så sørg for at lave rigeligt – det kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Hvilken alkohol smager godt i iste?

Afhængig af hvilken te du har valgt, kan du bruge enten vodka og lys eller mørk rom. En iste med en fin og sart smag skal ikke overtrumfes af en stærk smag af alkohol, så her kan du tilsætte 2 eller 4 cl vodka til opskriften her. En iste med en intens og kraftig smag af f.eks. havtorn eller fersken smager til gengæld godt med et skud mørk rom.

Opskrift på den bedste hjemmelavede iste med alkohol

Find et stort glas med plads til mindst 4 dl. En iste ser især flot ud i et af de festlige partyglas med en kraftig hank og sugerør i toppen. Skal du have mange gæster, kan du serveres isteen i en stor krukke eller kande.

Ingredienser

 • 12 cl afkølet te
 • 4 cl honningsirup
 • 1-2 cl citronsaft – eller mere
 • 2 – 4 cl alkohol
 • Isterninger
 • Danskvand
 • Citronskive til pynt
 • Sugerør

Sådan gør du

 1. Kog vand til te og kom dobbelt så meget te i filteret, som du plejer.
 2. Lad teen trække lidt længere tid end normalt.
 3. Kom den afkølede te, honningsirup, citronsaft og vodka eller rom i et højt glas. Rør godt.
 4. Fyld isterninger i til glassets kant.
 5. Top med danskvand.
 6. Pynt med citron og sugerør.

Et par tips til at få den bedste is-te med alkohol

Når du laver iste, handler det især om, at du vælger den rigtige te – og behandler den korrekt. Har du valgt en grøn te, skal vandet have lov at køle lidt af, inden du hælder det over, ellers får du en bitter te.

Når teen trækker, så lad den gøre det i fred. Undlad at hive op og ned i teægget eller teposen, da dette også er med til at frigive bitterstoffer. Teen skal kun trække et par minutter længere end en normal kop te, da den ellers bliver bitter.

Du kan sagtens bruge akaciehonning i stedet for honningsirup, men det er meget svært at røre ud i en kold drik. Med en honningsirup slipper du for besværet.

Og prøv dig frem med de forskellige smagskombinationer! Måske smager den te, du har hjemme i skabet, bare rigtig godt med et stænk Vermouth eller et lille skud Aperol. Det ved du ikke, før du har prøvet det!

Sjove spil og lege til venindeaften - Lou Noire - Banner

Få alle de andre skønne sommerdrinks...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!