Den bedste opskrift på iste Slået op i: Kaffe & kage – Emner: , , , , , , ,

Sådan laver du verdens bedste iste

Er du ikke vild med den syntetiske smag af fersken, så er det nemt at lave hjemmelavet iste. Det sværeste er at vælge den rigtige te, men det er der hjælp til her. Og når først du er i gang, så sørg for at lave rigeligt – det kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Iste serveret i de flotte drinkskrukker som på billedet er også et flot indslag til havefesten, gerne i flere forskellige smage. Her får du den bedste opskrift på iste!

Hvilken te skal du bruge til iste?

Det sværeste ved at lave en iste med alkohol, er at finde den rigtige te. Vælg gerne en grøn te med frugtnoter, for eksempel appelsin, pære eller fersken. Når du først har fundet den rigtige te, så sørg for at lave rigeligt – det kan sagtens holde sig et par dage på køl.

Opskrift på den bedste hjemmelavede iste

Find et stort glas med plads til mindst 4 dl. En iste ser især flot ud i et af de festlige partyglas med hank og sugerør.

Ingredienser

 • 12 cl afkølet te
 • 4 cl honningsirup
 • 1-2 cl citronsaft – eller mere
 • Isterninger
 • Danskvand
 • Citronskive til pynt
 • Sugerør

Sådan gør du

 1. Kog vand til te og kom dobbelt så meget te i, som du plejer.
 2. Lad teen trække lidt længere tid end normalt.
 3. Kom den afkølede te, honningsirup og citronsaft i et højt glas. Rør godt.
 4. Fyld isterninger i til glassets kant.
 5. Top med danskvand.
 6. Pynt med citron og sugerør.

Et par tips til at få den bedste is-te

Når du laver iste, handler det især om, at du vælger den rigtige te – og behandler den korrekt. Har du valgt en grøn te, skal vandet have lov at køle lidt af, inden du hælder det over, ellers får du en bitter te.

Når teen trækker, så lad den gøre det i fred. Undlad at hive op og ned i teægget eller teposen, da dette også er med til at frigive bitterstoffer.

Du kan sagtens bruge akaciehonning i stedet for honningsirup, men det er meget svært at røre ud i en kold drik. Med en honningsirup slipper du for besværet.

Banner - Quiz og festlege - Lou Noire

Få flere gode ideer til fester og gæster her...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!