Gode ideer til daten – hvad skal I lave? Kategori: Dating – Tags: , ,

Hvad skal I lave på daten?

“Nå, men hvor skal vi så mødes?”

Den første date er i hus, han virker vildt sød, og du har allerede sommerfugle i maven. Men er der et godt svar på spørgsmålet om, hvad I skal lave på jeres allerførste date? Det virker ikke særlig fantasifuldt at svare med et: “Ja, hvad synes du?” Du vil jo gerne give indtryk af at være et menneske med et vist mål af både fantasi og impulsivitet.

Her virker en kop kaffe ikke særlig originalt. (Og de kender dig i øvrigt allerede godt på kaffebaren. Der bliver ikke sagt noget, men du ved det, og baristaen ved det: Du var her også i sidste uge med en date, der ikke var ham, du er her med i dag.)

Men hvad så? I stedet for at mødes på en café eller en bar, så gå ud og lav et eller andet sammen. Det er nemmere at tale frit, når man ikke sidder overfor hinanden, og det mest af alt minder om en jobsamtale. Gå ud og hav det sjovt.

Rammerne for daten skal også være sådan, at det for jer begge to er hurtigt og ikke-pinligt at afbryde daten, hvis det viser sig, at det bare ikke skal være jer to. Så kodeordet må være: kort og godt. Trods alt er det allerførste møde jo bare for at se hinanden an og afgøre, om der skal være en date nummer to.

Den lille bog om dating

Ideer til daten

Men hvad kan I lave på en date? Her får du en liste med forslag til hurtige og sikre første møder. Dates, hvor du kun sætter dig en i win-win-situation:

Gå en tur rundt om søen og spis en is

Vælg en lille og overskuelig sø. Det skal ikke tage flere timer at komme rundt. Det bedste ved daten her er, at selv om han ikke er noget for dig, så har du stadig fået is. Og frisk luft.

LÆS OGSÅ: Hvor gemmer alle de gode mænd sig?

Minigolf – why not?

Er vejret godt, så foreslå et slag minigolf. Der er helt sikkert aldrig nogen date, der har inviteret ham på minigolfbanen før, og du får fra starten af point for kreativitet og det originale indslag. Den gode ting ved minigolf er også, at man naturligt har noget at foretage sig sammen, imens samtalen langsomt glider i gang.

Mød hinanden til en hapser og et glas vin

I stedet for den store 3-retters middag, hvor du ikke synes, du kan tillade dig at gå midt i bøffen, så aftal i stedet for at mødes på tapas-bar – eller et andet sted til en hurtig bid. Inden du har spist al osten, ved du godt, om du har lyst til at lære ham bedre at kende. Og så kan I jo bare bestille nogle flere små retter.

tapas

Brie – han elsker mig. Manchego – han elsker mig ikke. Skinke – han elsker mig…

Tag på sejltur

Kanalrundfart, en sejltur på søen eller en tur på havet i egen båd. Det er hyggeligt at være ude på vandet, og kan I ikke tale om andet, er der altid udsigten.

Tag til koncert

Især koncerter er gode til en første date. Det skal ikke være en siddekoncert, hvor I ikke kan tale sammen, men gerne på et spillested med en hyggelig bar, I kan trække ud i, hvis I lige pludselig bliver voldsomt interesserede i at høre, hvad den anden egentlig siger.

Skal vi spille backgammon – eller måske Ludo?

Daten kan også foregå på en spilcafé. Igen har I noget at foretage jer sammen, imens I lærer hinanden at kende. Mange barer har også pub-quizzer, hvor I kan stille op som et hold.

Leg turister i jeres egen by

Hvorfor ikke invitere ham med på jagt efter byens skjulte skatte og top-oversete seværdigheder? Mangler du inspiration, så find den nærmeste guidebog til din by. Uanset hvor godt du tror, du kender din by, så er der altid et klokketårn, du ikke har været oppe i eller stier, hvor du endnu ikke har travet. Tag ham med!

Gør plads i kalenderen

Selv om det første møde gerne må være kort, så kan en date også falde så heldigt ud, at I får lyst til at tilbringe resten af dagen sammen. Så er det rart, hvis du ikke allerede har en anden aftale, der støder op til jeres møde. Har du travlt, kan I også bruge lidt tid på at aftale den ”rigtige” date, for eksempel hvor I skal mødes næste gang, og hvad I skal lave.

LÆS OGSÅ: Dating: Må du knalde på første date?

daten

Køb den sjove bog Jagten på Drømmemanden – 149.95 DKK

Vil du på date med 30 mænd? Læs Jagten på Drømmemanden!

I Jagten på Drømmemanden er DU heltinden i den spændende fortælling om at finde kærligheden. I den eventyrlige historie må du finde den rigtige vej gennem Datinghelvedets labyrint med endeløse dates og lige så talrige akavede samtaler. Men pas på: I Datinghelvedet vrimler det med utro mænd, forholdsangste driblere, der vil holde dig hen langt ind i evigheden og playere, der kun er ude efter et hurtigt knald. Så træf dine valg med omtanke!

Og husk at kærlighedens spil er fuld af tilfældigheder: Siger du ja til det ene, går du glip af det andet, og siger du nej, går du glip af det hele. Følg tallene og lad eventyret udrulle sig. Er den lykkelige slutning ikke så lykkelig igen, kan du heldigvis altid gå tilbage i historien og vælge noget andet. Men nu ikke noget med at snyde og læse foran!

Læs alle de andre artikler om dating...

« Sådan holder I gnisten vedlige i forholdet
Skal du holde nytår i Los Angeles? »