Hjemmelavede brændte mandler Slået op i: Jul – Emner: , , , ,

En nem opskrift på brændte mandler

Leder du efter en opskrift på brændte mandler? Efter en juletur i gågaden hænger den fantastiske duft af brændte mandler i næsen. Nu ærgrer du dig over, at du ikke købte den største pose – men hjælpen er nær!

For det meste kan du nemlig altid finde det, du skal bruge til at lave brændte mandler i køkkenskabet. Der skal nemlig ikke andet end mandler, sukker og vand til for at lave de lækre brændte mandler.

Sådan laver du brændte mandler

Det, der tager længst tid, er selve indkogningen af sukkerlagen. Når vandet er kogt væk, er det bare at røre og røre – og vente med stor tålmodighed. Opskriften kræver også en stor gryde med en solid bund. Gryden må gerne være buet og i støbejern, så den flade og brede bund fordeler varmen fra blusset helt perfekt. På den måde bliver alle mandler sprøde og knasende.

Hvad skal du bruge?

  • 200 g usmuttede mandler
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  1. Mandler, sukker og vand kommes i en tykbundet gryde, og sukkerlagen koges ind ved høj varme, imens der røres i gryden.
  2. Efter massen er holdt op med at boble, bliver sukkeret hvidt og tørt. Fortsæt med at røre rundt, indtil det sukkeret er brunt og flydende og sidder fast på mandlerne. Skru lidt ned for varmen.
  3. Når mandlerne er blanke og brune igen, og der kommer klikke-lyde fra gryden, så er de færdige.
  4. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Skil dem af, når de er kolde og opbevar dem i et tætsluttende glas.

En sød værtindegave til jul

De sprøde brændte mandler kan også bruges som en sød og hjemmelavet værtindegave. Kom mandlerne i en fin dåse eller et henkogningsglas med en sløjfe om – det skal nok vække glæde!

Spil med i den sjove julequiz – for hele familien!

Det bliver en rigtig hyggelig jul med den sjove julequiz! Den Store Julequiz har masser af underholdende spørgsmål om julens traditioner – og morsomme aktiviteter, hvor der skal tegnes, hoppes og synges. Hvilket hold får flest point og vinder quizzen? Køb den her: Den Store Julequiz – for hele familien

Banner - Den store julequiz for hele familien

Læs alle de andre artikler om jul...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!