Ideer til julefrokost for veninderne Slået op i: Venindeaften – Emner: , , , , , , ,

Hold en julefrokost for veninderne

En julefrokost med veninderne behøver ikke at ligne den traditionelle julefrokost! Her får du gode ideer og masser af inspiration til en julefrokost med tøserne. Der er både forslag til, hvad du kan servere – hvis det ikke skal være den traditionelle julebuffet – og du får også tips til borddækning, underholdning og festlige indslag.

Hvad skal du servere til julefrokosten?

Er der stemning blandt veninderne for det helt store, traditionelle julebord, så finder du her en liste over alt det, der plejer at stå på bordet til en julefrokost: Hvad spiser man til julefrokosten?. Men måske er det ikke alle, der er lige vilde med den fede mad, og der er efterhånden også mange, der slet ikke spiser kød. Og om noget, så er julefrokosten jo en ret kødtung affære! Men hvad kan du så servere?

Lav gerne mange små retter, så der er noget at vælge imellem for både kødelskere, vegetarer og veganere. Og lad også retterne lægge sig op af de traditionelle spiser, for eksempel:

 • Marinerede sild med papaya- eller mangosalsa, i stedet for den tungere karrysalat
 • Chilirejer bagt i ovn – med surdejsbrød, der kan suge den lækre marinade op
 • Tunmousse rørt med fromage frais, soltørrede tomater og dild
 • Andebryst med grønkålssalat: frisk grønkål snittet fint med granatæblekerner, valnødder og balsamicodressing
 • Grillede asparges svøbt i bacon eller gratineret med ost
 • Nøddepaté med champignoner – i stedet for leverpostej
 • Squashquiche eller tærter i små tærteforme til én person
 • Tarteletter med svampe og asparges
 • Langtidsstegt svinekam med ristede kartofler og appelsinsalat
 • Portionsanrettede desserter, gerne i flertal og i et farvetema, for eksempel risalamande, hvid chokolademousse, cheesecake eller panna cotta – og dertil lidt brie med frisk ananas, chili og ristet kokos
 • Småkager, veganske havregrynskugler og chokolade til kaffen – selvfølgelig!

Kunne du ikke bare spise det hele lige nu?

Hvad skal I drikke til en julefrokost?

Der kan være enkelte veninder, der vil insistere på, at der skal snaps på bordet, men det er langt fra sikkert, at der overhovedet er nogen, der vil savne den hæslige drik, hvis den mangler. Servér i stedet kold rosé, rødvin og gode specialøl – og måske er I også blevet så gamle, at det ville vække jubel med en portvin til kaffen? Stil også gerne vandglas og en karaffel på bordet og husk at sætte kaffekopper frem til desserten.

Sådan dækker du et smukt bord til julefrokosten

Lav gerne et farvetema for julebordet – og det behøver ikke at være i rødt og grønt. Kan du lide guld og pink, så kan det blive lige så julet. Pynt også gerne bordet festligt op, med lyskæder, knallerter, julekugler og måske en lille gave ved hver kuvert.

På bordet skal der selvfølgelig først dækkes med en smuk juledug. Ved hver kuvert dækkes der derpå op med middagstallerken, en mellemlægsserviet og en fisketallerken. Øverst en smukt foldet serviet og over tallerkenerne placeres et øl- eller vinglas, likørglas og vandglas. Ved kuverten lægger du ét sæt bestik, som gæsterne beholder under hele julefrokosten samt en teske til dessert.

Underholdning til julefrokost

Under hver tallerken kan du placere et af de sjove Samtalekort til venindeaften. Spillet byder på masser af sjove, personlige og tankevækkende spørgsmål, og det får hurtigt gang i alle de gode historier. Lad krukken med spørgsmål gå rundt og træk et samtalekort hver. På samme måde kan en gang Jeg har aldrig… virkelig få alle de underholdende og pinlige historier på bordet.

I pakken med de 7 sjove spil til julefrokost er der masser af sjove spil og lege til den festlige julefrokost, med bingo, skattejagt og morsomme festlege, der sætter gang i selskabet. Læs mere om de enkelte spil ved at klikke på billederne.

Sjove spil og lege til venindeaften - Lou Noire - Banner

Læs alle de andre artikler om jul...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!