Nissebreve – tips til julekalenderen Slået op i: Jul – Emner: , , , , , , ,

Nissebreve – sådan gør du!

Nissebreve - en kreativ julekalender til nissedøren - Cover - Lou Noire

Nissebreve – kreativ julekalender til nissedøren – 99,95 kr. Klik på billedet for at læse mere.

I julekalenderen Nissebreve – kreativ julekalender til nissedøren får du sammen med nissebrevet hver dag en skabelon med sjove ting til nissedøren. Der skal både bages peberkager på det lille komfur, og nissen skal selvfølgelig også have pyntet sin nissedør med den festlige guirlande!

For børnene kommer der lige pludselig et ekstra element af leg ind i den søde tradition med nissedøren. Og det er let at tage ideerne videre og blive fuldstændigt opslugt at alle de sjove ideer, der kan opstå omkring den lille nissedør.

Sådan samler du nissens ting

Nogle af tingene til nissedøren kan børnene selv klippe ud og samle. Andre kræver dog lige lidt hjælp af en voksenhånd. Uanset hvem der så skal klippe og klistre, så kommer der her en samlevejledning til alle de små nisseting.

Vejledningerne hjælper dig igennem processen trin for trin, som du også kan se på billederne herunder. Til at klippe og skære skal du bruge en saks og også gerne en papirskalpel. Skær gerne de lige linjer op ad en lineal. Linealen kan også bruges til at folde op ad, så du får pæne og lige kanter. Endelig skal du også bruge en ganske almindelig limstift.

Hent skabelonerne

Inden du kan gå i gang med nissebrevene, skal du dog bruge skabelonerne. Du finder pakken med nissebreve og krea-ting til nissedøren her: Nissebreve – kreativ julekalender til nissedøren. Pakken koster 99,95 kr., og der er til mange timers underholdning igennem hele december.

Når du har modtaget nissebrevene i din mail, anbefales det, at du downloader dem til din computer, inden du printer. Det giver det bedste udskriftsresultat. Udskriv nissebreve og skabeloner i farver på A4-papir.

Så er vi klar til at lave nissepynt!

Sådan samler du flyttekassen

Julekalenderen med de søde nissebreve starter den 30. november med flyttekassen. Det er den eneste ting, som de voksne skal lave i skjul.

Klip flyttekassen ud og fold den langs de sorte linjer. Fold de fire dele af kassens bund ind og lim dem sammen. Luk flyttekassen ved at folde juletræet over og lime det fast.

Sådan samler du flyttekassen - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du guirlanden

Klip de små flag ud, kom lim på og bøj dem sammen henover et stykke tråd eller snor. Husk at lave en ekstra til juletræet den 23. december!
Sådan samler du guirlanden - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du julelygten

Klip julelygten ud. Du skal kun klippe ned på højre side af de øverste hvide trekanter – ikke på begge sider!

Fold først alle de hvide flapper og derefter langs alle de stiplede linjer. Lim den sammen efter vejledningen. Klip hanken ud, lim den sammen og sæt den fast på toppen af lygten.

Sådan samler du julelygten - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du julekaminen

Klip julekaminen og pynten ud. Fold indad langs den øverste brune linje. Fold udad langs den næste brune linje. Fold indad langs den tredje brune linje. Fold indad langs den nederste brune linje i begge sider – men kun hen til den stiplede linje. Skær eller klip op langs de to sorte, stiplede linjer. Lim pynten på til sidst.

Sådan samler du julekaminen - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissens postkasse

Klip postkassen ud. Klip ned i siden på trekanterne ved pilene – men ikke på begge sider! Skær den sorte sprække i lugen ud. Fold alle de hvide flapper og langs de stiplede linjer. Lim postkassen sammen. Den røde flap skal IKKE limes fast, så kan postkassen nemlig tømmes.

Sådan samler du nissens postkasse - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissebrevene

Klip kuverter og brevpapir ud. Fold og bøj de fire røde flapper indad. Kom lim på de to sideflapper og lim den nederste flap op på dem. Skriv et brev og kom det i. Luk kuverten ved at komme lim på nissehue-seglet.

Sådan samler du nissebrevene - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du malebog og bogen med perleplader

Klip alle siderne ud. Start med at folde omslaget, så den farvede forside vender udad. Fold alle de andre sider sammen, så motiv ligger ved motiv. Lim den første blanke side fast bagpå omslagets forside. Lim resten af siderne sammen bagside mod næste side. Den sidste side limes fast bagpå omslagets bagside. Trin gerne kanterne på bogen med en saks.

Sådan samler du malebog og perlepladebog - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du gaveæskerne

Fold først de hvide flapper på gaveæsken. Fold og bøj indad langs alle de stiplede linjer. Kom gerne en lille gave i æsken, inden du limer den helt sammen. Kom lim på de hvide flapper og lim æsken sammen til en firkant.

Sådan samler du gaveæskerne - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du bogen om “Det klodsede rensdyr”

Klip alle siderne ud. Start med at folde omslaget, så den farvede forside vender udad. Fold alle de andre sider sammen. Sæt siderne ind i hinanden. Til sidst sætter du siderne fast i omslaget med en hæfteklamme. Trin gerne kanterne på bogen med en saks.

Sådan samler du bogen - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissens komfur

Klip komfuret ud. Fold først de hvide flapper. Fold også alle flader indad langs de sorte streger. Buk toppen på komfuret som anvist og lim flappen på indersiden. Kom lim på de hvide flapper og fold komfuret sammen til en firkant.

Sådan samler du nissens komfur - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissens peberkagehus

Start med at klippe huset ud. I de trekantede gavle skal du klippe hele vejen ned til den nederste hvide tværstreg, hvor taget slutter.

Nu er du klar til at begynde at folde huset. Start med at folde de hvide flapper op omkring bunden. Fold derpå væggene i huset og til sidst taget. Taget skal foldes ind mod midten af huset.

Lim huset sammen. Igen starter du fra bunden. Lim og fold væggene op omkring bunden og slut med den hvide flap på taget.

Sådan samler du et peberkagehus - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissens tv

Klip eller skær det hvide felt i skærmen ud. Skær også den hvide streg i siden ud. Klip ind i den ene side på trekanterne, ned til den sorte firkant. Fold indad ved alle de hvide, stiplede linjer. Lim de hvide trekanter fast indvendig. Kom lim på de hvide flapper og lim fjernsynet sammen til en firkant.

Sådan samler du nissens tv - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du det lille popcornbæger

Klip popcornbægrene ud. Fold de hvide flapper. Fold også de fire sider og fold bunden op i æsken. Kom lim på alle de hvide flapper og sæt bægret sammen.

Sådan samler du nissens popcornbæger - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissens juletræ

Klip de fire juletræer ud, mal dem og fold dem på midten. Lim dem sammen ryg mod ryg.
Sådan samler du juletræet - Nissebreve - Lou Noire

Sådan samler du nissens kuffert

Nissedøren skal først pilles ned om aftenen på den 25. december, når børnene er gået i seng. Så har nissen nemlig pakket sin kuffert og er klar til at tage af sted.

Sådan samler du kufferten: Klip kufferten ud. Klip hanken ud og skær det hvide i midten ud, hvis du kan. Klip ind på siden i trekanten – også i den modsatte side. Fold alle de hvide flapper. Bøj langs alle de sorte linjer. Kom lim på de hvide flapper og sæt kuffertens låg og bund sammen.

Sådan samler du nissens kuffert - Nissebreve - Lou Noire

Banner - Spil og lege til jul - Noire

Læs alle de andre artikler om jul...