Sådan dækker du et festligt bord til julefrokosten Slået op i: Jul – Emner: , , , ,

Dæk et smukt bord til julefrokosten

Skal du i gang med at dække bord til julefrokosten? Og leder du efter tips og inspiration til at dække et festligt julebord? Her får du masser af gode ideer til at dække bord til julefrokosten. Hvad enten du skal holde julefrokost med familien, kollegaerne eller med veninderne, så vækker et smukt og veldækket bord altid glæde! Og bordet må endelig gerne afspejle den festlige højtid og stråle af julens glæde.

LÆS OGSÅ: Hvad spiser man til en julefrokost?

Sådan dækker du et smukt julebord

På bordet kan du lægge en smuk juledug eller en helt enkel hvid eller rød dug med en juleløber. Pynt også gerne bordet festligt op, med grangrene, julekugler og knallerter. Gør plads på bordet til bordskånere og fade. Mangler der plads ved bordet, kan du sætte et lille anretterbord op i nærheden.

Ved hver kuvert dækkes der op med middagstallerken, en mellemlægsserviet og en fisketallerken. Øverst står en smukt foldet serviet eller en serviet-ring med julemotiv. Over tallerkenerne placeres et øl- eller vinglas og eventuelt et vandglas. Skal der serveres snaps til julefrokosten, kan du også placere et snapseglas. Ved kuverten lægger du ét sæt bestik, som gæsterne beholder til alle retter samt en teske til ris à la manden eller desserten.

Når fisken er spist, samles fisketallerkenerne ind, og de kolde og lune retter spises af middagstallerkenerne. Inden desserten samles middagstallerkener og bestik ind, og der sættes en assiet eller en desserttallerken ved hver kuvert samt en kaffekop og et likørglas.

Skal du holde julefrokost for veninderne?

Til en julefrokost med veninderne behøver du ikke at holde dig til julefarverne i rød, grøn og hvid. Pink, guld og rosa kan sagtens være julet, ligesom på billedet foroven. Pynt bordet med smukke blomster og lys og læg gerne en lille gave ved hver kuvert.

Selv om mange foretrækker at holde sig til de kulinariske traditioner ved en julefrokost, kan du med fordel vælge at servere flere lette retter til en julefrokost, der kun er for kvinder. Lav gerne en eller flere salater, der stadigvæk holder julestilen, for eksempel en grønkålssalat med granatæblekerner.

Det er heller ikke alle kvinder, der er vilde med snaps. Servér derfor gerne et glas cava til maden eller den lumske, men velsmagende kirsebærsnaps.

Spil med i den sjove julequiz – for hele familien!

Det bliver en rigtig hyggelig jul med den sjove julequiz! Den Store Julequiz har masser af underholdende spørgsmål om julens traditioner – og morsomme aktiviteter, hvor der skal tegnes, hoppes og synges. Hvilket hold får flest point og vinder quizzen? Køb den her: Den Store Julequiz 1 – for hele familien

Banner - Den Store Julequiz 1 - for hele familien

Læs alle de andre artikler om jul...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!