45 gode ideer til en polterabend Slået op i: Polterabend – Emner: , ,

Forslag til aktiviteter og indslag til sjov en polterabend

Mangler du gode ideer til en polterabend? Her får du masser af inspiration til en forrygende festlig polterabend! Læs om de 45 festlige forslag til indslag og aktiviteter på en polterabend for kvinder. Nogle af dem er dyre, andre helt gratis, men det vigtigste er, at I får planlagt en dag, hvor bruden er i centrum. Tænk over, om der er noget, hun altid har ønsket sig at prøve og sammensæt programmet ud fra hendes ønsker.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Polterabend-aktiviteter – til lands

Det er ikke svært at finde på noget, I kan betale jer fra at prøve, for der er rigtig mange, der laver polterabendarrangementer og tilbyder aktiviteter og hele pakker til polterabender. Prisen varierer, også efter byen, og det er ikke sikkert, at den aktivitet, som I kunne tænke jer at lave, nu også kan lade sig gøre i den by, polterabenden skal holdes i. Søg eventuelt på Google på din by samt ordet polterabend og se, hvad der dukker op.

Det Store Polterabend Quiz-Show - cover - Lou Noire

Det Store Polterabend Quiz-Show – 39,95 kr. Klik på billedet for at læse mere!

Eventcenter

Mange steder landet over kan man bestille en polterabendpakke i et af de større eventcentre. Det har også den fordel, at I ikke behøver at transportere jer rundt til de forskellige oplevelser. De aktiviteter, som man kan finde i et eventcenter, er typisk: Lokumsræs, Sumobrydning i store dragter, Rodeotyr, Laserzone, Bumber Ball iført store badebolde, Mega-bordfodbold, Paintball og Go-cart.

Orienteringsløb

Lav et orienteringsløb, hvor I har placeret poster over hele byen med små opgaver og spørgsmål om bruden. Er det Den aktive brud I holder polterabend for, kan I kan også lave et mere traditionelt orienteringsløb i skoven. Hvis I skal løbe natløb, så husk kompas og pandelampe. Det er ikke sjovt, hvis nogen bliver væk.

Bueskydning

Bueskydning er en sjov udfordring til bruden. Her gælder det om at kunne holde fokus, uden at ryste på hænderne. Alle kan være med, også deltagere i kageform, og der vil nok være en del i selskabet, der aldrig har prøvet det før. Det er sjovt at dyste i bueskydning, og I får nogle spændende timer sammen, mens I forsøger at ramme “bulls-eye” med pilene.

Billard

Hvorfor er det kun mænd, der skal have lov til at drikke billige øl på værtshuset og spille billard? Alle små og større byer har mindst ét værtshus med billardbord, og her kan I virkelig få gang i de store turneringer. I kan for eksempel spille pool i to hold eller skomager, hvor kuglerne skal ramme banden, inden de nedlægger keglerne i midten.

Skydning

Skydning med pistol eller riffel er heller ikke kun for mænd. Luk den indre Dirty Harry ud og tag et kursus på skydebanen i et par timer og konkurrer i at skyde til måls. Skydningen kan også foregå udendørs, hvor I skyder efter lerduer, som er små lerskiver, der bliver skudt op i luften.

Polterabend-aktiviteter – til vands og i luften

Er bruden en vandhund, er det nemt at finde på ting, I kan lave sammen. Ud over de nævnte aktiviteter, kan I i mange af de større byer også prøve kitesurfing (surfbræt og faldskærm i ét), funballz (hvor I bogstavelig talt kan gå på vandet) og en hæsblæsende tur i en RIB-båd (meget hurtig speedbåd). I luften er det dog mere begrænset, hvor mange I kan deltage af gangen, men derfor skal brudens højeste ønske om en tur i en luftballon måske alligevel opfyldes netop den dag.

Under vandet

Måske har bruden altid haft lyst til at udforske livet under havoverfladen? Mange steder er det muligt at få et prøvedyk sammen med en erfaren instruktør. Er vejret til det, kan I også tage snorkel og svømmefødder med til stranden.

Roning

En rotur enten i båd, kano eller kajak er en aktivitet, der ryster gæsterne sammen. I kan tage en lille rotur på søen eller sejle op ad åen (i bogstaveligste forstand!). Gør flere stop undervejs, hvor I griller eller afholder konkurrencer. Turen kan også forlænges med overnatning i telt eller hytte, hvor I så ror videre næste dag. NB!: At tage ud at ro kræver, at alle deltagere kan svømme og bærer redningsvest.

Sejltur på vandet

Noget, der altid er hyggeligt, er en sejltur på vandet. Det kan for eksempel være kanalrundfarten i København, en tur med Hjejlen på Silkeborgsøerne eller med veteranskibet Helge i Svendborg. Tag frokosten med ud på vandet, og nyd et glas Asti og en sandwich, imens I bliver sejlet til næste destination.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Faldskærmsudspring

Har I planlagt et faldskærmsudspring til bruden, skal I virkelig være sikre på, at det nu også er noget, hun har lyst til at prøve. Men kender I hende godt, og har hun ofte udtrykt ønske om at prøve at springe ud fra 4.000 meters højde, så vil det være en fantastisk overraskelse.

Lou Noire - Penis-bingo - Cover

Penis-Bingo – 39,95 kr.

Flyvning

Det er meget populært at give bruden en helikoptertur eller en flyvetur i et lille letvægtsfly, ligesom det altid er et hit at bilde bruden ind, at målet for køreturen ud til flyvepladsen selvfølgelig er et faldskærmsudspring. De fleste brude bliver lettede, når det går op for dem, at de kun skal ud på en lille flyvetur henover byen. Undersøg om det er muligt, der hvor I bor.

Polterabend-aktiviteter, der får pulsen op

Aktiviteter, hvor I skal være fysisk aktive, indbefatter at I husker skiftetøj eller bikini til både jer selv og bruden. Mange arrangører kræver, at I er ædru, når I møder op, så læg gerne aktiviteterne tidligt på dagen, før I begynder på de våde varer. Så er der tid til at slappe af, inden det igen går løs om aftenen.

Fægtning

I en del større byer er det også en mulighed at få fægteundervisning, og ellers er der flere undervisere, der tager rundt i hele landet. Her kan I lære om sporten og få undervisning i, hvordan man fægter, inden I bagefter skal fægte mod hinanden.

Klatring og rappelling

Inden man kan rappelle ned, må man først klatre op – og det er forskellen på rappelling og klatring. Den for nogen grænseoverskridende øvelse kan for eksempel foregå på en indendørs klatrevæg, eller I kan lade bruden tage den første tur med linen ned ad byens højeste bygning. Tjek dog først, om hun lider af højdeskræk – den skal ikke udfordres på denne skønne dag.

Beachvolley

Tag en tur til stranden, og er der ikke i forvejen et volleynet, så medbring et reb eller andet, I kan spænde ud. Del jer i to hold og giv den gas med volleybolden i sandet. Reglerne er simple: Hvert hold har max. tre berøringer til at skyde bolden over nettet og få den til at lande på modstanderens banehalvdel.

Ridning

De fleste steder i landet er det muligt at tage ud på en fælles ridetur, i skoven eller ved stranden. Bestil eventuelt også en halv times prøvespring til bruden. Inden I planlægger en ridetur, så husk dog at undersøge, om bruden vil synes, at en ridetur ville være det bedste, der kunne ske på en polterabend, eller om hun rent faktisk er bange for heste.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

12 sjove spil og lege til polterabend - Lou Noire - cover

12 sjove spil og lege til polterabend – 69,95 kr.

Boksning

Boksetræning er en fed og hård udfordring. Sørg for at aftale med klubben, at det ikke bare er bruden, der skal have undervisning af instruktøren, men at I alle sammen skal kunne være med. Bagefter kan I så kæmpe mod hinanden.

Se også: 12 sjove spil & lege til polterabend

Danse-aktiviteter på en polterabend

Er bruden lidt af en dansemus, kan I kaste jer ud i en af de mange forskellige danseformer: linedance, Grease, salsa, poledance, 80’er-disco, twerking eller den helt klassiske aerobic med pandebånd og leggings. I kan også mødes med gommens polterabend og få en times undervisning i pardans, så I er klar til brylluppet. Mulighederne er mange, og fælles for dem alle er, at I helt sikkert kommer til at få det sjovt.

Brudevalsen

Et populært indslag til mange polterabender er en lektion i brudevalsen, som skal danses til brylluppet. Afholdes gommens polterabend samme dag som brudens, kan I aftale at mødes på en danseskole, hvor bruden og gommen sammen kan træne til den store dag.

Den Frække Polterabendpakke

Vi har kun det sjov, vi selv laver, kun det FUN vi selv blander – og det skæg, vi selv sidder på!

Det er i det store og hele temaet for Den Frække Polterabendpakke, som er den ultimative underholdning til den festlige polterabend, hvor det ikke kan blive for vildt eller for sjovt.

I Den Frække Polterabendpakke har Lou Noire samlet masser af sjove spil og lege til den skægge polterabend, hvor den kommende brud skal festes helt igennem. Læs mere om Den Frække Polterabendpakke her – og glæd jer til en festlig polterabend med masser af gode grin.

Der er også tre andre polterabendpakker at vælge imellem – se dem alle her: Festpakker

Den frække polterabendpakke - Lou Noire - Indhold

Salsa

I de større byer er det muligt at få en times undervisning på et salsatek, inden stedet åbner for resten af festen. Kan dette ikke lade sig gøre, så book undervisningen hos en salsainstruktør. Det er nemt og sjovt at danse salsa, også hvis man normalt ikke danser, og hofterne finder hurtigt rytmen af sig selv.

Zumba

Zumba er inspireret af de latinamerikanske danse og er fyldt med indbydende rytmer og masser af livsglæde. Ordet “Zumba” betyder at bevæge sig hurtigt og have det sjovt, og det er præcis dækkende for denne måde at danse på. I kan enten få en privat træningstime i et dansestudie eller deltage i et af de mange udendørs Zumba-arrangementer.

Danseundervisning

Book en times undervisning i discodans og medbring passende udklædning – også til bruden. Hvad med at lære at danse som Britney eller Beyonce på jeres eget MTV-hold – eller måske har bruden altid drømt om at kunne de svedigste dancehall-moves?

Se flere forslag til udklædning her: Udklædning til polterabend – få inspiration her!

Mavedans

Lær de grundlæggende trin i Østens mystiske og sensuelle danseform og løft sløret for en rigtig dejlig danseoplevelse. Mavedans handler om andet end at kunne rulle med maven; der er mange smukke, traditionelle bevægelser, der ledsager de orientalske toner. Husk kostume til bruden, ellers kan det ofte lejes på stedet.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Forkæl bruden på polterabenden

Tiden op til brylluppet kan godt være stressende, og måske har bruden brug for en gang forkælelse, der kan hjælpe hende med at slappe af. I kan for eksempel booke en tur hos massøren til hende, imens I andre skiftes til at få en ansigtsmassage eller bruger ventetiden på at gøre frokosten klar derhjemme.

Få lavet tatovering

Har bruden gentagne gange udtrykt et ønske om at få lavet en tatovering, kan en polterabend være en anledning til at give hende dette minde for livet. Hvis hun skulle få kolde fødder, når I endelig står hos tatovøren, så aftal med denne, at bruden ikke behøver at få den lavet samme dag, og at hun gerne må få tid til at tænke over motivet.

Hushjælperne

Om morgenen når brunchen er spist hjemme hos bruden, får bruden ordnet hår og negle eller en gang massage, og imens må hun så sætte deltagerne til polterabenden i gang med alle de ting, hun aldrig når. Denne ide er virkelig god til flerbørnsmødre, der stresser over, at huset ikke når at blive klart til alle bryllupsgæsterne. Giv hende 1-2 timer, hvor I slår græsset, pudser vinduerne og hænger hylder op.

Wellness og spa

Hvad med en tur til et wellness-center, hvor I kan få forskellige behandlinger, samt måske lysterapi, et mudderbad eller en tur i duftbassinet? Bruden kunne her også få både manicure og pedicure samt plukket øjenbryn, så hun er klar til den store dag. Hold øje med de forskellige dealsites, hvor der ofte er deciderede polterabend-tilbud. I den lidt billigere ende har flere svømmehaller også en kurbadsafdeling, der for eksempel tilbyder forskellige bade, sauna og massagestole.

Makeup

Når I er færdige med de aktiviteter, der giver sved på panden, vil bruden sikkert sætte pris på at få lagt en flot makeup, inden I skal videre ud i byen eller til fest. I flere butikker, for eksempel Matas og Bodyshop, kan man gratis eller for et meget lille beløb få lagt makeup samt få information om de forskellige teknikker og om, hvilke farver der klæder en.

Brug eventuelt brudens besøg på at få demonstreret, hvordan hun kan lægge en flot bryllups-makeup og sæt penge af i budgettet, så hun kan få et eller flere af produkterne med hjem.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Skønhedsalon

Er budgettet ikke til en tur i spabad og eller wellness-center, kan I lave skønhedsbehandlinger derhjemme. Lav for eksempel hjemmelavede ansigtsmasker, fodbad og hand scrub. Find de store håndklæder frem og nyd champagne og frisk frugt, imens I gør jer lækre til en aften i byen.

Nogle brude har allerede helt styr på håropsætningen, men hvis ikke så kan et besøg af en frisør, hvor hun får forslag til hår og pynt, måske være en god ide. Hvis bruden gerne vil have fine negle til brylluppet, kan I lade dette være et indslag til polterabenden, mens hun får sat hår.

Kreative aktiviteter til en polterabend

Elsker bruden at lave noget med sine hænder, så er det oplagt at finde på noget, hvor I sammen kan være kreative. Måske vil hun synes, det er skægt at få at kaffestel, som I sammen har malet til porcelænsmaling. Det kan også være, at hun er mere til at lære at sy sin egen kjole, og her er der mange stofbutikker og designere, der tilbyder, at I kan komme og få et kursus.

Cover - Samtalekort til polterabend

Samtalekort til polterabend – 39,95 kr.

Lave smykker

Har bruden en smykkedesigner i maven, så tilbyder mange professionelle smykkedesignere kurser i smykkefremstilling, hvor alle kan være med. Også guldsmede har særlige polterabendarrangementer, hvor I kan lære grundteknikkerne i guldsmedefaget. I kan også være kreative derhjemme med perler og fjer. Hos CCHobby kan du købe både perler, smykkewirer og alt andet til at lave smykker med.

Maleri

I kan enten male hver sit lille billede som et minde til bruden om hendes polterabend eller sammen lave et stort fællesbillede med en lille hilsen fra alle gæsterne. I kan også sætte bruden til at male et billede af hendes kommende mand, som han så får foræret til brylluppet.

Cd- eller musikvideo-indspilning

Et hit til de fleste polterabender er at indspille en sang eller musikvideo – selvfølgelig med mindre at den kommende brud hader at synge. Hun skal nemlig være sangstjerne for en dag og synge for, og resten af deltagerne er kor. Det er et sjovt minde, som bruden kan tage frem og afspille mange gange senere.

Sørg for at få anbefalinger på gode studier, der ikke bare formår at lave god lyd på indspilningen, men også kan skabe en festlig stemning.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Glaskunst

Skal bruden have et særligt minde med hjem fra sin uforglemmelige polterabend, så lad hende prøve kræfter med glaspustningens kunst. Nogle glaskunstnere lader alle deltagerne lave en lille del af et større fad, som så bliver sat sammen til sidst, mens andre sætter bruden i centrum og lærer hende, hvordan man puster glas.

Croquis-tegning

Croquis-tegning er en sjov og anderledes oplevelse. Her lærer I at skitsere menneskekroppen i form af en model. Den mandlige model er som regel nøgen, hvilket nok skal få gang i fniseriet. Det kan godt være lidt grænseoverskridende i starten for nogle, men det er let at blive grebet af at tegne croquis, da det virkelig udfordrer de kunstneriske evner.
ideer til en polterabend

Frække indslag til en polterabend

Er den kommende brud med på den værste, så giv hende en oplevelse, hun aldrig glemmer, for eksempel en lektion i striptease. Ved alle de frække aktiviteter her er det dog vigtigt, at arrangørerne lige stikker en finger i jorden og overvejer, om nu også bruden vil synes, at det er sjovt at få en lapdance af en mand, der kun er iført babyolie.

Poledance

Har bruden – og resten af selskabet – en fræk, lille danser i maven, der bare venter på at springe ud, så kan poledance som aktivitet anbefales. Kombinationen af dans og fitness er ikke bare en omgang traditionel strip, men derimod en blanding af styrke og balance. Selve poledancen udføres på en lodret stang, og selv om det er en smule fysisk udfordrende, så er der garanti for masser af gode grin.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Boudoir-billeder

Mange brude er glade for boudoir-billederne, der plejer at blive til en fin morgengave til manden. Medbring et sæt lingerie eller to til fotosessionen, inden hun får lagt makeup og sat hår. Sæt tid af til at bruden og fotografen sammen kan aftale, hvor grænsen skal gå, og om der er noget, som hun ikke vil have taget billeder af. Giv hende også tid til at tænke over, hvad hun synes er sjovt og kunne tænke sig at have på billederne.

Bliver der taget mange boudoirbilleder kan disse sættes sammen til en kalender til den kommende ægtemand. En anden mulighed er selv at tage billeder af den kommende brud i forskellige temaer, der passer til kalendermånederne, for eksempel en nissepige, en fræk påskehare, i sommerkjole, kun med slør osv.  Bagefter kan I hurtigt og billigt lave en kalender på for eksempel www.vistaprint.dk.

Stripperen kommer!

Hvem kan sige nej til en lap-dance af Stripper-Daniel? Hvis bruden er typen, der ville synes, det var det sjoveste indslag i verden at få besøg af en stripper, så prøv at søge på Google på [mandestripper + dit område]. Husk at tjekke, at underholdningen kommer fra et velrenommeret firma, der for eksempel har testimonials på hjemmesiden eller spørg i vennekredsen eller på diverse brudefora, om de kan anbefale nogen.

Stripundervisning

Er hverken bruden eller resten af selskabet til mænd i g-strengstrusser, kan I også vælge selv at blive undervist i erotisk dans – eller strip, som det hedder. Book en kvindelig stripper, der kan komme ud og undervise jer. Stripundervisningen går som regel ikke ud på at smide tøjet, men om at lære alle de frække fif og teknikker, som måske også kan give meget festlige indslag på dansegulvet senere på aftenen, når I skal genopfriske, hvad I har lært.

8 sjove festlege til polterabend - Lou Noire - Cover

8 sjove festlege til polterabend – 39,95 kr.

Dildoparty

Til en polterabend er et dildoparty altid et sjovt indslag. Bruden er i centrum og skal selvfølgelig have lidt godt med hjem til bryllupsnatten, hvilket I allerede har indregnet i budgettet. Sørg for at få anbefalet en sælger, der kan skabe en god og løssluppen stemning, og som er klar på at lave en fest med bruden og jer andre.

Overrask bruden på polterabenden

Er det polterabend nr. fire denne sommer, kan det være sjovt at planlægge noget helt uventet og udenfor den traditionelle ramme. Trænger I til at lave noget andet end at indspille sange og danse salsa, så kommer der her en række helt anderledes forslag.

Interviewet

Hele selskabet sidder hjemme hos en af deltagerne og hygger med brunch eller frokost. Pludselig kigger en af gæsterne på uret og spørger, om bruden er klar til at få et opkald på telefonen. Arrangørerne har nemlig lavet en aftale med en lokal radiostation om, at hun skal give et interview, der handler om, hvordan det er at skulle giftes. Herefter bliver bruden ringet op fra radiostationen og bliver nu spurgt om alt fra brudekjole til bryllupsnat.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Kend din fremtid

Et spændende indslag til en polterabend kan være et besøg af en alternativ behandler, der kan fortælle bruden om det, der venter hende i ægteskabet. Det kan for eksempel være en håndlæser, en astrolog, en tarotlæser eller en clairvoyant. Resten af selskabet kan også få en læsning, mens festen fortsætter i lokalerne ved siden af.

En dag på bondegården

Har bruden altid drømt om det frie liv på landet, så skal en del af polterabenden måske foregå på en bondegård. Her får bruden lov til at hjælpe med at vaske yvere, malke og flytte rundt på store halmballer med en traktor. Måske skal der også fodres grise, klappes kalve eller høstes med mejetærsker.

Lynsprogkursus

Er flere af gæsterne til det kommende bryllup fra et andet land, kunne det være en virkelig god ide med et lynsprogkursus til gæsterne til polterabenden. Der skal både undervises i de mest gængse høflighedsfraser, så gæsterne som minimum kan hilse på hinanden til brylluppet, og selvfølgelig skal I da også lære en lang række af de rigtig frække bandeord!

Køreteknisk anlæg

På Køreteknisk Anlæg er det muligt at give bruden en køretime i en bus. Hun skal selvfølgelig være ædru, men derfor kan I andre jo godt sidde bagi bussen og drikke øl! I kan også give jer alle sammen mulighed for at få genopfrisket evnerne på glatførebanen – men det skal nok være noget af det første, I gør på dagen.

SE ALLE DE SJOVE SPIL OG LEGE TIL POLTERABEND – KLIK HER!

Kurser med mad og drikke

Er bruden glad for mad og drikke, så forkæl hende med lidt godt til ganen! Mange steder i landet er der skudt mikro-bryggerier op, som I kan besøge, ligesom mange restauranter og konditorier holder kurser.

Kagekursus

Flere konditorer tilbyder kagekurser, hvor bruden for eksempel kan designe bryllupskagen eller forme dekorationerne til denne. Ønsker I at holde budgettet på et lavere niveau, kan I selv arrangere cupcake-dekoration, måske er der en af veninderne, der har det udstyr, der skal bruges?

Ølsmagning

Er bruden en øl-pige, så inviter hende på rundvisning på et af de mange små, lokale bryggerier. Rundvisningen afsluttes normalt med ølsmagning, hvor I får lejlighed til at smage på nye typer øl, som I ellers ikke ville have fundet frem til.

Cocktailsmagning

Vil I have en festlig start på aftenen i byen, så arranger et cocktailkursus. Flere barer har allerede færdige koncepter til en Ladies Night Out, hvor I i 1-2 timer laver drinks til hinanden i jeres egen lille fest. Er der ikke et kursus i jeres by, så spørg på en af barerne, om I må komme forbi.

Boble-smagning

Lav en aftale med den lokale vinhandel om, at I kommer udenfor åbningstiden og betaler jer fra at smage forskellige slags bobler: for eksempel Asti, Champagne og Cava. Få en oplysende og berusende smagning med en grundig indføring i boblernes verden, forskellen på smagsnuancerne, på cavaen og alle de andre bobler.

Diverse smagninger hitter altid til en polterabend

Små, lokale producenter udbyder tit rundvisninger og kurser, hvor I kan få lov til at se, hvordan tingene bliver produceret, smage på de gode varer og måske selv få lov til at hjælpe med fremstillingen. Det behøver ikke nødvendigvis at være noget med alkohol, så længe det fanger brudens interesse, hvad enten det er flødeboller, gedeost eller æblemost.

Spil og festlege til polterabend - Banner - Lou Noire

Læs alle artikler om polterabend...

Besøg Lou Noires lille shop Download og print med det samme!