Den bedste opskrift på Bloody Mary Slået op i: Drinks – Emner: , , ,

Bloody Mary – mere end bare en kur mod tømmermænd

Bloody Mary er kendt for at være den perfekte kur mod tømmermænd. Men den klassiske cocktail kan så meget mere! Udover at få kroppen tilbage i vater efter en våd nat, så er det også en meget populær drink oppe i luften. I 10.000 kilometers højde bliver der skruet ned for smagsløgene, men kroppen kan stadigvæk genkende umami-smagen og syren i tomat. Prøv selv at teste smagsløgene med den lækre, tomatfyldte drink, næste gang du er ude at flyve. Udover det så er der også masser af C-vitaminer i tomater og bladselleri – så husk endelig at spise den grønne rørepind!

Opfundet i 1921 af bartenderen Fernand Petiot på den legendariske Harry’s New York Bar i Paris har Bloody Mary hundredeårs-jubilæum i 2021. På den tid var vodka det nye sort i Frankrig, hvor immigranter fra Den Russiske Revolution tog den klare drik med på flugten til det nye land. I dag er en det klassiker på et cocktailkort med respekt for sig selv, og selvfølgelig skal du også smage den!

Opskrift på Bloody Mary

Bloody Mary serveres normalt i et highball-glas, men du kan også gange opskriften op og servere den i en stor kande. Det skal du bruge til 1 Bloody Mary:

  • 4 cl vodka
  • 10 cl tomatjuice
  • 1 tsk citronsaft
  • 4-5 dråber Worchestersauce
  • 1-2 dråber Tabascosauce
  • 1 knsp sellerisalt
  • Salt og peber
  • Isterninger
  • 1 stængel bladselleri

Se alle de andre opskrifter på lækre drinks og cocktails – klik her!

Sådan gør du

1. Kom alle ingredienserne i en shaker med is.

2. Vend forsigtigt shakeren et par gange. En Bloody Mary skal ikke shakes hårdt, men bare blandes og køles.

3. Si over i et glas fyldt med is.

4. Smag din Bloody Mary til. Tilsæt for eksempel gerne mere tomatjuice, citronsaft eller krydderi.

5. Pynt med en stængel bladselleri.

Spil det sjove drikkespil!

Egészségedre, Sláinte og Skál! Kan du drikke som en lokal verden rundt? Ellers kan du lære det her i det sjove drikkespil! Skål-spillet ligner et almindeligt huskespil, men her skal der også skåles på det rigtige sprog, når der er fundet et stik.

Et sjovt spil til en festlig aften med vennerne, i fredagsbaren eller på ferien! Download, print og spil med det samme. Køb det her: Skål verden rundt på 40 sprog

Skål verden rundt på 40 sprog

Se flere opskrifter på drinks og cocktails her...